آرمان ملي- جامعه طي چند هفته گذشته با ناآراميهايي مواجه بوده که يکي از استانهايي که بيشترين ناآراميها را تجربه کرده استان سيستان و بلوچستان بوده است. اما آنطور که تسنيم از وضعيت شهر روايت کرده وضعيت زاهدان آرام است و با وجود تلاش بيوقفه ضدانقلاب بيروني در روزهاي اخير براي ايجاد تنش در اين شهر آرامش حکمفرماست.
بيانيه شوراي تامين
به دنبال حوادث روز جمعه هشتم مهرماه شوراي تامين سيستان و بلوچستان، بيانيهاي صادر کرد. در اين بيانيه آمده است: روز جمعه هشتم مهر ماه پس از اتمام نماز جمعه اهل سنت در شهر زاهدان گروهي از افراد ضمن يورش به کلانتري 16 در مجاورت مصلاي نماز جمعه قصد داشتند حوزه انتظامي مذکور را تصرف کنند. در جريان اين حمله با توجه به درگيري مهاجمان و نيروهاي مدافع کلانتري متأسفانه برخي هموطنان مظلوم و نمازگزاران جان خود را از دست داده و مجروح شدند. به دنبال حادثه غمبار زاهدان طي دستور مستقيم رياستجمهوري اسلامي ايران وزير کشور در زاهدان حضور يافته و با پيگيري مسئولان عالي امنيتي و دفاعي کشور هياتها کارشناسي به منظور بررسي علل زمينهها چگونگي و ابعاد اين رخداد به زاهدان اعزام و اقدامات جامعي را براي دسترسي به روايتي دقيق و واقعي از حوادث رخ داده در دستور کار قرار دادند. آنطور که فارس آورده است: نتايج جمع بندي اين تحقيقات به شرح زير براي مردم انقلابي و عموم هموطنان به شرح زير است: پس از پايان نماز جمعه جمعيت بالغ بر150 نفر که حضور افراد مسلح در ميان آنها به اثبات رسيده با حمله به کلانتري 16 ضمن پرتاب سنگ تيراندازي هدايت و زدن اتوبوس شرکت واحد به ديوار کلانتري، به قصد تخريب در و ديوار و نهايتا ورود به کلانتري آغاز اغتشاش بوده و با به آتش کشيدن خودروي پليس و مجروح نمودنتعدادي از کادر انتظامي تلاش کردند تا حوزه انتظامي مذکور را به تصرف خود درآورند که اقدام اغتشاشگران براي تصرف حوزه انتظامي با عکسالعمل پرسنل حاضر در کلانتري عقيم ماند. پس از پايان درگيريهاي مرحله اول در اطراف کلانتري برخي افراد و نيز افرادي مسلح با سوءاستفاده از التهاب ايجاد شده در اطراف مسجد مکي پشت بامهاي مجاور و سپس نقاط ديگر شهر اقدام به اغتشاش کرده ضمن تخريب و آتش زدن اموال عمومي دولتي و خصوصي درگيري مسلحانه را آغاز ميکنند.
برکناري رئيس پليس
در پايان بيانيه شوراي تأمين سيستان و بلوچستان آمده است؛ به مردم اصيل و انقلابي شهر زاهدان خصوصا خانواده شهدا و جانباختگان تسليت عرض مينمايد و جهت تحقق دستور رياست محترمجمهوري براي اجراي عدالت ضمن پذيرش قصور برخي از ماموران و عزل رئيس وقت کلانتري 16 و فرمانده انتظامي شهرستان زاهدان و همچينن جبران خسارات وارده به جانباختگان بيگناه و خانوادههاي آنان اعلام ميدارد که پرونده حوادث تلخ زاهدان اعم از محرکان اغتشاشگران و مهاجمان به کلانتري و از طرفي مسئولان ذيربط انتظامي جهت رسيگي به تخلفات به جرائم تشکيل و بههمراه مستندات کامل براي رسيدگي همهجانبه به مرجع قضائي ارسال شده تا به صورت دقيق و بر اساس ضوابط قانوني مورد رسيدگي قرار گيرد.