بستن
کد خبر: ۱۰۴۴۱۴۹
روایت غریب آبادی از آتش اوین

بیش از ۷۰ نفر از زندانیان نجات یافتند

بیش از ۷۰ نفر از زندانیان نجات یافتند

دبير ستاد حقوق بشر جمهوري اسلامي ايران گفت: آمريکا و اروپا از ابزار تحريم براي ايجاد ناامني و آشوب در ايران استفاده مي‌کنند. کاظم غريب‌آبادي در خصوص ماجراي آتش‌سوزي زندان اوين و بازديدش از اين زندان، اظهار داشت: مرکز رسانه قوه قضائيه درباره اين حادثه از همان ساعات اوليه، اطلاع‌رساني به موقع و صحيحي را براي آگاه‌سازي افکار عمومي انجام داد. در اين شرايط اگر اطلاع‌رساني درستي صورت نگيرد، جاي آن را اخبار جعلي و انحرافي با اهداف سياسي مي‌گيرد. وي از دستگاه‌هاي رسمي خواست تا اطلاع‌رساني صحيح و به موقع به افکار عمومي را در اولويت‌هاي کاري خود قرار دهند، وگرنه رسانه‌هاي معاند جايگزين آنها خواهند شد. غريب‌آبادي با بيان اينکه هر آنچه که مردم و افکار عمومي در خصوص حادثه زندان اوين از رسانه‌هاي داخلي و رسمي دريافت کردند عين واقعيت بوده، افزود: شنبه شب در بند 7 زندان اوين آتش‌سوزي رخ داد. اين بند مخصوص نگهداري زندانيان مرتبط با جرايم خشن و سرقت است. رسانه‌هاي معاند سعي کردند حادثه را طور ديگري جلوه دهند. طبق بررسي‌ها، اين حادثه و آشوب از قبل طراحي شده بود و بند 7 و کارگاه خياطي در اين بند را با اهداف مشخص و متعددي که داشتند، آتش زدند. دبير ستاد حقوق بشر با اشاره به اشتغالزايي سازمان زندان‌ها براي زندانيان به ويژه سرپرست‌هاي خانوار و کارآفريني و حرفه‌آموزي براي آنان، تصريح کرد: تمام سود و منافع حاصل از اين اشتغالزايي به حساب زندانيان و يا خانواده‌هاي آنان واريز مي‌شود. برخي از زندانيان در اين بند قصد آشوب و فرار داشتند. اينکه برخي از زندانيان هماهنگي‌هاي با بيرون داشتند را منتفي نمي‌دانيم. نيروهاي حفاظت از زندان با اين آشوب مقابله کردند و در نهايت، هيچ زنداني نتوانست از اين زندان فرار کند. از آنجا که اولويت سازمان زندان‌ها حفظ سلامت و نجات زندانيان است، به سرعت بند، تخليه شد و زندانيان در سالن ورزشگاه مستقر شدند. متأسفانه 4 نفر در اثر استنشاق دود و جراحات ناشي از آتش سوزي جان باختند و 4 نفر ديگر نيز در اثر جراحات ناشي از آتش سوزي در بيمارستان فوت شدند. بيش از 70 نفر از اين زندانيان نيز نجات يافتند. چنانچه واکنش سريع و مسئوليت‌پذيري مقامات زندان نبود، آمار فوتي‌ها بسيار بيشتر مي‌شد.

مهار آتش و آشوب در 2 تا 3 ساعت

وي ادامه داد: کمتر از 2 الي 3 ساعت آشوب و آتش سوزي مهار شد. نظام زندانباني ما حتي از زندانياني که در اين آشوب دست داشتند، غافل نماند و تسهيلات درماني را در اختيار تمامي مصدومان قرار داد. البته برابر با وفق قوانين به جرائم کساني که در اين شورش دست داشتند، رسيدگي خواهد شد. نکته مهم اين ماجرا اين است که در کمتر از چند دقيقه، موتور تبليغاتي رسانه‌هاي معاند و خارجي به راه افتاد و اين حاکي از يک سناريوي از پيش تعيين شده است. ترديدي نيست که دشمنان قسم خورده جمهوري اسلامي ايران هر روز دنبال ايجاد يک بحران و آشوب در نقطه‌اي از کشورمان هستند؛ يک روز در دانشگاه، يک روز در مدرسه، يک روز در محيط اجتماعي و يک روز در زندان‌ها. معاون امور بين‌الملل قوه قضائيه با بيان اينکه دشمنان ما ماشين تبليغات و توطئه خود را عليه نظام ما آماده و روشن نگه مي‌دارند، گفت: آنها 24 ساعته در برنامه‌ريزي‌ها و تبليغات خود از ابزارهاي رسانه‌اي عليه نظام و مردم ما استفاده مي‌کنند؛ گاهي اوقات هم بهانه‌اي در اختيار آنها قرار مي‌گيرد و بر موج تبليغات رسانه‌اي سوار مي‌شوند. درخصوص زندان اوين هم آنها کاملا آماده بودند، ولي با اطلاع‌رساني صحيح از سوي مقامات ذي‌ربط و رسانه‌ها نتوانستند به اهداف خود برسند. آنها به دنبال کشته‌سازي و بحران مصنوعي بودند.

گاف رسانه سعودي

وي گفت: رسانه سعودي اينترنشنال، گاف بزرگي داد و زماني که هنوز هيچ خبري منتشر نشده بود، از 40 نفر کشته در اين حادثه خبر داد! رسانه‌هاي معاند دنبال خبرسازي و جعل خبر عليه کشورمان هستند، ولي در قضيه اوين ناکام ماندند. من از مقامات و رسانه‌هاي کشورمان تقاضا دارم بدون کم و کاست، وقايع و حوادث را براي افکار عمومي و مردم تشريح و تبيين کنند. در اين ماجرا کمتر از نيم ساعت بيانيه مرکز رسانه قوه قضائيه منتشر شد و در کمتر از 3 ساعت دوربين صدا و سيما و شبکه خبر براي رفع نگراني مردم، زندان و بندها را به تصوير کشيد. هدف دشمنان ايجاد نگراني مصنوعي در دل خانواده‌هاي زندانيان و جامعه در تحريک مردم به حضور در خيابان‌ها بود که با اقدام به موقع ناکام ماندند. نکته مهم ديگر اين بود که طبق دستور رئيس قوه قضائيه، تمام زندانيان با خانواده‌هاي خود تماس گرفتند حتي آشوبگران در زندان؛ به اين ترتيب دغدغه خانواده‌ها رفع شد. دبير ستاد حقوق بشر جمهوري اسلامي ايران در پايان گفت: غربي‌ها و آمريکايي‌ها به دنبال حمايت و ارتقاي حقوق بشر مردم ما نيستند. سياست ما حمايت و ارتقاي حقوق مردم کشورمان هست. کاستي‌هايي وجود دارد، هم ستاد حقوق بشر و ساير دستگاه‌ها بايد سازوکارهايي را طراحي کنيم که حقوق مردم آسيب نبيند و شاهد ارتقاي حقوق بشر باشيم و مردم نيز بتوانند راحت گفته‌هاي خود را با مسئولين و مقامات اجرايي در ميان بگذارند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی