بستن
کد خبر: ۱۰۴۳۰۳۳
«آرمان ملی» انتقادات به نحوه عملکرد گشت ارشاد را بررسی می‌کند

لزوم اصلاح شیوه‌های مواجهه با مردم

لزوم اصلاح شیوه‌های مواجهه با مردم

آرمان ملی- حمید شجاعی: امروز بسیاری از کارشناسان و صاحب‌نظران در این حوزه به این نکته تاکید دارند که رفتار مناسب و تغییر شیوه گشت ارشاد می‌تواند نتیجه بهتری را به دنبال داشته باشد. تجربه سال‌ها و دهه‌های قبلی در این حوزه نیز بارها نشان داده که برخورد قهری با این مساله راه حل نیست. مساله مهم در این میان اینجاست که اگر تا دیروز عده‌ای از منتقدان بر لزوم اصلاح روش‌ها و به کارگیری شیوه‌های جدید تاکید داشتند؛ امروز جدای از منتقدان حامیان و موافقان دیروزی گشت ارشاد نیز به صف منتقدان رویه‌های جاری پیوسته‌اند و لزوم تغییر در شیوه‌های فعلی را متذکر می‌شوند. چنانکه مجلس نیز به این نتیجه رسیده که باید به لحاظ تقنینی و با توجه به شرایط حاضر نسبت به اصلاح و به روز رسانی قانون گام برداشت. آنچه مسلم است باید با توجه به مقتضیات روزآمد جامعه و نوع نگاه نسل جدید به مسائل مختلف با آنها به بحث و گفت‌وگوی اقناعی نشست و از در فرهنگ سازی مسائل را حل و فصل کرد. مساله این است که اساسا چرا چنین مقوله‌ای که بالذات نهادهای فرهنگی باید متولی آن باشند و سازوکار درست و موثری برای آن تدارک ببینند به جایی برسد که آخرین نهاد یعنی پلیس بخواهد آن را عهده‌دار شود. این وظیفه ‌نهادهایی است که این وظیفه به آنها محول شده است. اگر برای حل این موضوع و یافتن راهکارهای درست و موثر برخی نهادهای فرهنگی از کارآیی و کارآمدی لازم برخوردار نیستند باید در آنها تجدیدنظر جدی صورت گیرد تا ضمن اینکه وظایف خلط نشود سایر دستگاه‌ها نیز به جهت روش‌های به کار گرفته شده مورد نقد قرار نگیرند. لذا آنچه امروز مورد انتقاد است روش برخورد گشت ارشاد در این مقوله است که باید اصلاح گردد قدر مسلم این مساله همراه با رضایت مردم؛ نتایج بسیار بهتری در جامعه خواهد داشت. حال با اتفاقاتی که طی چند وقت اخیر رخ داده و نظرات و پیشنهادات کارشناسان، مسئولان امر و مقامات باید دید چه تغییراتی در شیوه و روش مواجهه با مقوله بد حجابی یا بد پوششی صورت خواهد گرفت.
گشت ارشاد با احترام برخورد کند
یک عضو مجلس خبرگان رهبری در خصوص نوع برخورد گشت ارشاد با مردم و توصیه ‌در این خصوص اظهار داشت: مسئولین گشت ارشاد باید متوجه باشند اجازه‌ای که به اینها داده شده تا تذکر بدهند به کسی که مثلا حجاب را رعایت نمی‌کند با ادب، احترام، موعظه و نصیحت با مخاطبان خود صحبت کنند. آیت‌ا... مرتضی مقتدایی گفت: این گروه ارشاد اگر دیدند یک خانمی حجابش را رعایت نکرده، باید به عنوان دوست و خیرخواه یا مثل یک برادر مهربان یا مثل یک پدر و مادر که نسبت به فرزند علاقه دارند، با اینها صحبت کنند. اگر آنها برخورد تند کردند شما مقابله نکنید؛ شما خداحافظی کنید و کنار بروید. باید به همین گروه ارشاد تذکر داد که برخوردهای دوستانه، پدرانه، برادرانه و مادرانه با این خواهران و برادران صحبت کنند. وی در خصوص عملکرد گشت ارشاد در شرایط حاضر بیان کرد: باید به خود این گروه تذکراتی داده شود که رفتارشان با مردم تند نباشد و بلکه با رعایت برادری، خواهری و مادری برخورد خوب داشته باشند؛ که وقتی با طرف صحبت می‌کنند در قلب او تأثیر بگذارد و فکر کند یک دوست، پدر یا برادر دارد با او حرف می‌زند.
برخورد قهری جواب نمی‌دهد
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر تصدی گری دولت و وزارت کشور، ورود مستقیم پلیس، گره زدن حجاب به حکم قضائی، عدم وجود قوانین به روز و وجود مصوبات بی‌پشتوانه اجرایی شورای عالی انقلاب فرهنگی را از عوامل مهم حل نشدن موضوع عفاف و حجاب در کشور برشمرد و افزود: وقتی وزیری نمی‌تواند کارمندان ساختمانی که خود در آن مستقر است را ملزم به رعایت حجاب کند چگونه می‌تواند دیگران را ملزم به رعایت حجاب کند؟ دولت تا مشکل حجاب کارمندان خود را حل نکند، نمی‌تواند برای مردم نسخه بپیچد. سید محمدصالح‌ هاشمی‌گلپایگانی، با تأکید بر اینکه برخورد قهری در حوزه حجاب جواب نمی‌دهد گفت: درباره برخورد مستقیم پلیس نیز بارها گفته‌ایم که باید شکل و روش اصلاح و اقتدار پلیس حفظ شود و شیوه‌های ده سال قبل جواب نمی‌دهد. وی با اشاره به اینکه قانون موجود عملا قابل اجرا نیست، افزود: مجلس شورای اسلامی در اصلاح قانونی که پلیس و قوه قضائیه بر اساس آن موظف به انجام وظایف خود هستند نباید از زیر مسئولیت اصلی خود شانه خالی کند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی