بستن
کد خبر: ۱۰۴۱۰۹۲

نگـــــاه

نگـــــاه

صندلي وزارت بين وزراي احمدي‌نژاد دست‌به‌دست مي‌شود؟

انتظار اصول‌گرايان از رئيسي براي ترميم کابينه

روزي نيست که مجلس يازدهم که اعضاي کابينه را با رأي بالا تأييد کرد، از وزرا انتقاد نکند يا با امضاي يک طرح استيضاح، دست به تهديد دولت نزند. عملکرد کابينه در يک سال اخير برخي از حاميان ديروز دولت را در صف منتقدان قرار داده است. خارج از گود مجلس هم هستند اصولگرايان و حامياني از دولت که زمزمه ترميم کابينه و تغيير برخي وزرا را مطرح مي‌کنند، از باهنر تا بادامچيان و... اختلاف نظر در تيم اقتصادي دولت که در عملکرد آنها نيز نمود پيدا کرده از جمله دلايل طرح چنين درخواستي از سوي پارلمان و بيرون از پارلمان است. در اين ميان برخي زمزمه‌هاي خبري حکايت از تغيير وزير راه و شهرسازي دولت دارد، کسي که روزگاري دورتر در دولت احمدي‌نژاد سکاندار وزارت نفت بود.

شايعه بازداشت مرد سايه وزارت راه

طرح اين شايعات همزمان با اخباري غيررسمي مبني بر بازداشت مشاور عالي وزير راه و شهرسازي در برخي رسانه‌ها بود. ماجرا از اين قرار است که چند روز پيش مشاور عالي و بازرس ويژه رستم قاسمي، يعني ‎محمد قاسم مکارم در وزارتخانه دستگير مي‌شود. آنطور که گفته مي‌شد قاسم مکارم دست راست ‎رستم قاسمي است.

جانشين رستم کيست؟

در اين شرايط حتي نيکزاد نيز به‌عنوان جايگزين قاسمي معرفي شد؛ به‌گونه‌اي که گويا محمد مخبر، معاون اول دولت، از علي نيکزاد براي اداره وزارت راه برنامه خواسته و نيکزاد هم برنامه خود را ارائه کرده است. اين در حالي است که منابع نزديک به نيکزاد، اين موضوع را رد کردند؛ اما خبر ملاقات وي با قاسمي تأکيدي بر احتمالاتي بود که دراين‌باره داده مي‌شد. پس از انتشار اين خبر، «هادي يوسف‌پور آذري»، مشاور و رئيس دفتر ويژه وزير راه در توئيتر نوشت: لحظاتي پيش جناب آقاي دکتر نيکزاد به منزل مهندس رستم قاسمي که مهره‌هاي ستون فقراتشان به‌خاطر حادثه‌اي آسيب ديده بود، تشريف آورند و شايعات مذاکره با‌ ايشان براي وزارت را به‌کلي تکذيب کردند.

نشانه‌هايي از تغيير در کابينه

نام رستم قاسمي به‌عنوان گزينه‌اي براي حذف از کابينه چندين‌بار است که مطرح مي‌شود؛ به‌نظر مي‌رسد که او به وزارتي کمتر از وزارت نفت قانع نبود تا آنجا که به‌هنگام دفاع خود در مجلس نيز آن را به‌نوعي مطرح کرد. اما گويا وزارت راه و شهرسازي نيز براي او اقبالي به‌دنبال نداشت. يک بار شايعه کناره‌گيري‌اش به‌دليل بيماري سخت عنوان شد. در آن زمان گمانه‌زني‌ها هم نام سعيد محمد به‌عنوان جايگزين به‌ ميان آمد؛ اما سرنوشت به‌گونه‌اي ديگر رقم خورد. يک بار ديگر در پنجم مهر 1400 نيز اخباري مبني بر استعفاي رستم قاسمي، وزير راه و شهرسازي، در فضاي مجازي دست‌به‌دست شد. اين اخبار فضاي مجازي باز هم با حکايت از بيماري وزير همراه بود و خبرسازان تأکيد داشتند که وزير مجبور است براي طي روند درمان استعفا دهد. حتي خبر‌هايي از بستري‌شدن چندروزه وزير در بيمارستان و تحت عمل جراحي قرارگرفتن روده او منتشر شد. حتي گفته مي‌شد که پس از طرح اين موارد همچنان صحبت از استيضاح و برکناري‌اش در مجلس مطرح بود؛ اما بنا به برخي از اخبار کناره‌گيري عبدالملکي، وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي مانع از آن شد که نام قاسمي به جديت در اين زمينه مطرح شود.

تغيير کابينه در دستورکار

اما از قديم گفته‌اند «تا نباشد چيزکي مردم نگويند چيزها»، اينکه گاهي در عالم سياست انتشار برخي از اخبار غيررسمي براي گرفتن بازخورد و پالس‌هاي مثبت و منفي در جامعه و محافل سياسي است موضوعي متداول است؛ اما بسياري بر اين باورند که وزراي اقتصادي دولت نتوانستند آنطور که بايدوشايد براي حل مشکلات اين حوزه ايفاي نقش کنند و بسياري از وعده‌هايي که هنگام معرفي به نمايندگان مردم داده‌اند اينک به بايگاني سپرده شده است. اکنون مخالفان رستم قاسمي، معتقدند در مدت وزارت او طرح نهضت ملي مسکن پيشرفتي نداشته است. بسياري هم مخالفتش با احياي برجام را دليل ديگري براي برکناري او عنوان مي‌کنند و شاهدش را توئيت رستم قاسمي با هشتک «برجام يزيديان» مي‌دانند. بايد ديد اين زمزمه‌ها کم‌کم آرام مي‌گيرد يا رئيسي دست به تغييري ديگر در کابينه‌اش مي‌زند.

معاون سياسي وزير کشور:

استاندار تراز انقلاب نسبت به دين مردم دغدغه دارد

معاون سياسي وزير کشور، دغدغه‌مندي نسبت به دينداري جامعه را ويژگي استاندار تراز انقلاب اسلامي برشمرد و گفت: رويکرد دولت سيزدهم توجه به تقويت ارتباط دولت با مردم و تعميق مردمي‌سازي امور است. محمدرضا غلامرضا به مناسبت هفته دولت به قم رفت تا با آيات و مراجع عظام تقليد ديدار و گفت‌وگو کند. وي با اشاره به وظايف معاونت سياسي وزارت کشور اظهار کرد: کسي که مي‌خواهد فضاي سياسي کشور را مديريت کند، خودش نبايد کار سياسي انجام دهد؛ بنابراين ما تلاش مي‌کنيم که معاونت را به مسير واقعي آن بازگردانيم. غلامرضا با بيان اينکه ما مجري سياست‌هاي نظام هستيم، ادامه داد: معاونت سياسي وزارت کشور متولي سياست‌هاي داخلي است. در حوزه تقسيمات کشوري اگرچه براي ما اجراي قانون مهم است ولي توجه به مناطق محروم هم اهميت دارد. تقسيمات کشوري به گونه‌اي انجام خواهد شد که توازن در توزيع ظرفيت‌ها و امکانات برقرار شود. وي خاطرنشان کرد: دولت سيزدهم نسبت به نقش مردم و احزاب در تصميم‌سازي‌ها هم رويکرد مثبتي دارد. معاون سياسي وزير کشور تاکيد کرد: از نظر وزير کشور استاندار تراز انقلاب اسلامي، استانداري است که علاوه بر مسائل اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و سياسي، نسبت به دين مردم دغدغه‌مندانه با بهره‌گيري از ظرفيت‌هاي حوزه علميه، برنامه‌ريزي دقيق و مسئولانه داشته باشد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی