تسليت رييس جمهور براي درگذشت مادر 3 شهيد
رئيسجمهور با صدور پيامي درگذشت مادر سه شهيد دفاع مقدس را تسليت گفت و از درگاه خداوند براي آن مرحومه علوّ درجات و همجواري با فرزندان شهيدش مسئلت کرد. متن پيام سيد ابراهيم رئيسي به شرح زير است:درگذشت حاجيه خانم شهربانو رضايي مادر بزرگوار شهيدان گرانقدر اميررضا، حسن و مهدي قاسمي، موجب تألم خاطر شد.اين اسوه صبر و فداکاري که براساس آموزههاي اسلامي، فرزنداني متعهد و انقلابي تربيت و در دوران سرنوشتساز دفاع مقدس تقديم عزت، سرافرازي و اقتدار ميهن اسلامي کرد، برگي ماندگار از حماسه و ايثار را رقم زد و نامي نيک از خود برجا گذاشت. اينجانب درگذشت اين مادر مؤمنه را تسليت ميگويم و از درگاه خداوند براي آن مرحومه علو درجات و همجواري با فرزندان شهيدش و براي خانواده محترم ايشان صبر و سلامتي مسئلت دارم.
رايزني تلفني وزيران امور خارجه ايران و عمان
وزيران امور خارجه ايران و عمان در گفتوگويي تلفني با يکديگر رايزني کردند. بنا بر اعلام سفارت ايران در مسقط، اين گفتوگوي تلفني در روز چهارشنبه انجام شد و طرفين در مورد آخرين تحولات روابط دوجانبه، منطقهاي و بينالمللي رايزني و گفتوگو کردند.
اتصال نخجوان به باکو از طريق ايران
وزير امور خارجه جمهوري آذربايجان در گفتوگويي از آغاز ساخت اولين پل بر روي رودخانه ارس به عنوان مسيري جايگزين براي متصل ساختن باکو به ارمنستان از طريق نخجوان خبر داد. جيحون بايرامف گفت: آذربايجان مسير جايگزيني براي متصل ساختن نخجوان آذربايجان از طريق رود ارس دارد که ارمنستان را دور ميزند. باکو به اين منظور و طبق توافق با ايران، ساخت اولين پل روي رود ارس را آغاز کرده است. بايرامف سپس از ارمنستان بهخاطر «وقت کشي» در انجام دادن وظايفش در زمينه «کريدور زنگهزور» انتقاد کرد. باکو با اجراي طرح کريدور زنگهزور قصد داشت جمهوري آذربايجان را از طريق ارمنستان به نخجوان متصل کند. ايروان از مدتها قبل با طرح ايجاد اين کريدور مخالفت کرده است و آذربايجان و ترکيه اين طرح را پيششرطي براي عاديسازي روابط با ارمنستان تعيين کردهاند. به گفته بايرامف، آذربايجان با تلاش براي پيشبرد اين طرح، «صرفا فرصتي براي ارمنستان فراهم ميکند که از عوامل همکاري منطقهاي جدا نيفتد. اگر ايروان تصميم اشتباه را اتخاذ کند، به خودش آسيب ميزند.»
ادعاي تازه آمريکا درباره همکاري ايران و روسيه
يک مقام آمريکايي در گفتوگويي مدعي شده است که مقامات روسي از چند هفته قبل در حال آموزش ديدن در ايران براي استفاده از پهپادهايي هستند که به ادعاي مقامات دولت آمريکا، روسيه قرار بوده است از ايران خريداري کند. شبکه سيانان در گزارشي نوشت، يک مقام آمريکايي در گفتوگو با سيانان با اتکا به ادعاي قبلي مقامات آمريکايي مبني بر اينکه ايران قصد دارد هواپيماهاي بدون سرنشين(پهپاد) از جمله انواع داراي قابليت حمل سلاح را به روسيه بفروشد و روش استفاده از آنها را به نيروهاي روسي آموزش دهد، مدعي شده است، «مقامات روسي در طي هفتههاي اخير دوره ديدن در ايران را به عنوان بخشي از توافق بر سر انتقال پهپادها از ايران به روسيه آغاز کردهاند.» به گفته اين مقام آمريکايي، اطلاعات مربوط به آموزش ديدن مقامات روسي اخيرا از حالت محرمانگي درآمده است. اين شبکه در گزارش خود آورده است که از سفارت روسيه در واشنگتن خواسته شده توضيحاتي در اين باره ارائه دهد.
واکنش آمريکا به پرتاب ماهواره ايراني خيام
يک سخنگوي وزارت امور خارجه آمريکا با مطرح کردن ادعاهايي عليه نوع کاربري ماهواره ايراني خيام که با همکاري ايران و روسيه به فضا پرتاب شد، درباره اين اقدام و تعميق اتحاد تهران- مسکو ابراز نگراني کرد. به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري آناتولي، وزارت امور خارجه آمريکا در واکنش به پرتاب ماهواره خيام به مدار زمين که با همکاري ايران و روسيه انجام شد، در اين باره ابراز نگراني کرده و گفت که همکاري رو به افزايش روسيه با ايران بايد خطربزرگي براي جامعه بينالمللي در نظر گرفته شود. يک سخنگوي وزارت امور خارجه آمريکا با مطرح کردن ادعاهايي عليه نوع کاربري اين ماهواره به خبرگزاري آناتولي گفت که آمريکا از پرتاب «يک ماهواره با قابليتهاي چشمگير جاسوسي به نيابت از ايران» مطلع است.