بستن
کد خبر: ۱۰۳۸۹۷۸

جو لغو کنسرت‌ها به اهواز رسید

جو لغو کنسرت‌ها به اهواز رسید
آرمان ملی: این روزها، موضوع حجاب و برخورد با بدحجابی در جامعه رواج پیدا کرده است. در این میان روز گذشته رئیس اتاق اصناف قم نیز اعلام کرد: «اصناف ملزم به رعایت عفاف و حجاب هستند، قانونی برای منع فروش کالا به افراد بدحجاب وجود ندارد اما برخی از فروشندگان متعهد و با اصالت قم ورود و عرضه کالا به مشتریان بدحجاب را در محدوده کاری خود ممنوع کرده‌اند.» وی از شهروندان خواست «در صورت مشاهده فروشنده بدحجاب در قم این مساله را به شماره تلفن «۳۴۱۲» گزارش دهند تا موضوع مورد رسیدگی قرار گیرد.»

در اين شرايط نمي‌توان اتفاق در خصوص مسائلي که در اهواز رخ داد را در اين رابطه ناديده گرفت. پس از اينکه کنسرت‌ها در مشهد، يکي پس از ديگري لغو شدند، حالا موج اين اتفاق به اهواز رسيده است. روز 29 تيرماه تصاوير و ويدئوهايي در فضاي مجازي منتشر شد که از اختلال در برگزاري کنسرت سيروان خسروي در اهواز خبر مي‌داد. مجوزِ اجراي کنسرت، از سوي ارشاد خوزستان صادر شده بود، پس اولين کنسرت پس از رايزني‌ها به روي صحنه رفت اما در ادامه سيروان خسروي پُستي در حساب رسمي خود در اينستاگرام منتشر کرد که خبر از لغو دو اجراي شب‌هاي 30 و 31 تير ماه مي‌داد. خسروي ابتدا از تلاش‌هايي نوشت که براي برگزاري کنسرت روز 29 تير شده بود: «ديروز (چهارشنبه) حدود ساعت 16 اطلاع دادند که بايد 6 سانس کنسرت اهواز را کنسل کنم و از من درخواست اعلام اين موضوع رو داشتند. با توجه به اينکه تيم 22 نفره ما از شب قبل کنسرت مشغول آماده‌سازي (سازه، استيج، نور، صدا، LED و …) بود و از اون طرف 5000 مخاطب از يک‌هفته پيش بليت‌هاي کنسرت را خريداري کرده بودند و براي حضور در اين اجرا لحظه‌شماري مي‌کردند و از آنجا که دليل قانوني براي لغو اين کنسرت وجود نداشت اعلام کردم که کنسل شدن کنسرت بايد فقط با نامه کتبي و از طريق نهاد قانوني اعلام شود. براي من مهم‌ترين نکته، اجرا براي مردمي بود که پنج سال براي ديدن اين کنسرت صبر کرده بودند. از يک ساعت قبل از اجرا و در گرماي 48 درجه اهواز، افرادي از ورود مردم به سالن جلوگيري کردند که البته با پيگيري‌ها و تلاش تيم برگزاري، در نهايت مردم با يک ساعت تاخير موفق به حضور در سالن شدند.» در تماسي با دفتر موسيقي وزارت فرهنگ و ارشاد تهران علت را جويا شد و اين پرسش را مطرح کرد که آيا آنها نظارتي بر صدور مجوزهاي شهرستان‌ها هم دارند يا خير؟ که در پاسخ توضيح دادند، صدور مجوز برگزاري کنسرت در استان‌هاي مختلف کشور، صرفا از طريق دفتر ارشاد شهرستان‌ها صورت مي‌گيرد.

لغو دو کنسرت در چند روز

همچنين حجت‌الاسلام کلاه کج، مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان خوزستان در رابطه با اين اتفاق گفت: «مجوز اين کنسرت‌ها کاملا قانوني بوده و ارشاد هم از مجوز خود حمايت کرده و محکم هم پاي مجوز خود ايستاده و با هر مشکلي که بوده اين کنسرت شب اول به روي صحنه رفته است. ولي با مصوبه شوراي تامين شهرستان اهواز که ارشاد هم عضو آن شورا نيست، کنسرت‌ها لغو شده است. اين شورا بالا دستي است و مصوبات آن براي همه دستگاه‌ها و سازمان‌ها لازم‌الاجرا است.» هنوز ساعتي از اين اظهار نظر نگذشته بود که روز گذشته نيز کنسرت سهراب پاکزاد، خواننده موسيقي پاپ، در اهواز لغو شد. اين کنسرت قرار بود طي روزهاي اول، دوم و سوم مرداد ماه در شهر اهواز برگزار شود که بنا بر اعلام موسسه برگزار کننده اين کنسرت‌ها، اجراها لغو و مبالغ فروش بليت به صورت خودکار به حساب افرادي که بليت تهيه کرده‌اند، بازگردانده خواهد شد.

آيا لغو کنسرت‌ها به مقابله با بد ‌حجابي ارتباط دارد؟

براي بررسي لغو اين کنسرت‌ها ارتباط آن با جوي که در رابطه با مقابله با بدحجابي در کشور به راه افتاده، نظرات يک جامعه‌شناس اجتماعي را جويا شديم. امير محمود حريرچي، در اين رابطه به «آرمان ملي» مي‌گويد: «متأسفانه اتفاقاتي که در مشهد براي کنسرت‌ها افتاد و حالا هيچ کنسرت پاپ در اين شهر برگزار نمي‌شود، اين موضوع به شهرهاي ديگر تسري پيدا کرده است. اين روزها کنسرت‌هايي که در شهر اهواز که مردم اين شهر با هزار و يک مشکل دست و پنجه نرم مي‌کنند، لغو مي‌شود. کنسرت‌ها ابزارهاي شادي و در جهت تخليه انرژي اقشارمختلف است و کدام بار جو کنسرت‌ها، بدحجابي بوده است، به‌غير از اينکه آنها در محيطي شاد و مفرح (البته با هزينه‌هاي بالا) به شادي پرداختند و مردمي که در سالن‌هاي کنسرت حضور داشتند، براي يک تا دو ساعت غم‌ها و مشکلاتشان را فراموش کردند! در سال 88 و پس از اعتراضات چندين بار کنسرت خوانندگان در شهرهايي نظير تهران، کرمانشاه و... لغو شد و از آن پس به‌غير از مشهد ما لغو کنسرت را شاهد نبوديم، حالا متأسفانه اين اتفاق در يک شهر فرهنگي ديگر در حال رخ دادن و تبديل به يک رويه است.» وي معتقد است: «بار‌ها در خصوص اين اتفاقات موضع‌گيري شده و نسبت به دخالت برخي در لغو مجوز‌ها هشدار داده شده است، ولي باز هم شاهد اين موارد هستيم. متأسفانه مصاحبه‌ها و موضع‌گيري‌ها در اين خصوص نيز کارکرد خود را از دست داده‌ است و ما هرچه بگوييم فايده‌اي ندارد. اينکه کنسرت در برخي از مناطق کشور برگزار مي‌شود و در برخي مناطق ديگر لغو مي‌شود قابل درک نيست. برخي جناح‌هاي سياسي بايد يک بار براي هميشه تکليف خود را در مواجهه با موسيقي روشن و مشخص کنند.»

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی