بيش از 3 دهه است که فوتبال باشگاهي ايران در قارهکهن به قهرماني نرسيده است. فراز فاطمي کارشناس فوتبال در اين خصوص صحبت کرد.
درباره فاصله 30 ساله فوتبال باشگاهي ايران با قهرماني در آسيا چه نظري داريد؟
فاصله تيمهاي ما با حريفان آسيايي سال به سال بيشتر ميشود و در 30 سال گذشته نمايندگاني را داشتيم که به فينال ليگقهرمانان آسيا صعود کردهاند، اما موفق به کسب جام نشدهاند. البته که اين تعداد حضور در قياس با کشورهايي چون ژاپن، کرهجنوبي و عربستان قابل قياس نيست و اين کشورها در کنار قطر و امارات تيمهاي قهرمان داشتهاند. مشکلات مديريتي مانع از آن شده تا ميلياردها تومان پول در باشگاههاي شاخص کشورمان درست هزينه شود.
بزرگترين مشکل موفقيت تيمهاي ايران چيست؟
مهمترين ايراد فوتبال باشگاهي ايران نداشتن زيرساختهاي لازم است. در شرايطي که رقبا از زمين تمرين مناسب، ورزشگاه اختصاصي، پرداخت مالي مطلوب و ديگر موارد لازم برخوردار هستند تنها موضوعي که در فوتبال ما رعايت شده قرارداد مناسب باشگاه به بازيکنان است که البته پرداختيها در بيشتر موارد با تاخير مواجه ميشود. ما بهواسطه نيروي انساني بهتري که در اختيار داريم تا چند مرحله بالا ميآييم و حتي فيناليست هم داشتهايم اما در گام آخر قهرماني را از دست دادهايم. حريفان سال به سال پيشرفت بيشتري ميکنند و فاصلهشان با ما افزايش مييابد.
در غيبت سرخابيها تنها فولاد به مرحله بعد صعود کرد!
مهمترين و موفقترين تيمهاي ايران در ليگقهرمانان آسيا و ديگر رقابتهاي اين قاره، استقلال و پرسپوليس هستند. آنها بهدليل مشکلات متعددي که داشتند موفق به اخذ مجوز حرفهاي شدند تا از ليگقهرمانان آسيا کنار گذاشته شوند. در اين فصل هم شاهد بوديم سپاهان که فوتبالي در سطح ليگبرتر ارائه کرد از دور رقابتها خارج شد و تنها فولادخوزستان بود که با مربيگري جواد نکونام خطدفاعي مستحکمي پيدا کرده با شايستگي بهعنوان سرگروه به جمع 8 تيم برتر منطقه غرب صعود کرد و ميتوان اميدوار بود برابر الفيصلي اردن هم برنده شود.