بستن
کد خبر: ۱۰۳۱۵۳۴

کی‌روش؛ ناکام قاره‌پیما!

کی‌روش؛ ناکام قاره‌پیما!
آرمان‌ملی: کارلوس کی‌روش در سال‌های اخیر ناکام بزرگ تورنمنت‌های معتبر بوده است. وی با «ایران» در جام‌ملت‌های آسیا، با «کلمبیا» در کوپاآمریکا و به‌همراه «مصر» در جام‌ملت‌های آفریقا به جام نرسید!
حضور در مصر!
فدراسیون فوتبال مصر عصر روز 17 شهریور سالجاری از انتخاب کارلوس کی‌روش به‌عنوان سرمربی تیم‌ملی این کشور خبر داد و اعلام کرد قرارداد این مربی پرتغالی به‌طور رسمی امضا شده است. کارلوس کی‌روش هشت سال هدایت تیم‌ملی فوتبال ایران را برعهده داشت و با این تیم 2 بار به‌طور مستقیم به جام‌جهانی راه پیدا کرد. وی بعداز جدایی از تیم‌ملی فوتبال ایران هدایت تیم‌ملی کلمبیا را در برعهده گرفت اما در این تیم موفق نبود و خیلی زود از مسئولیتش برکنار شد.
ناکامی در جام‌ملت‌های عرب
تیم‌ملی فوتبال مصر با هدایـــت کارلوس کی‌روش در نیمه‌نهایـــی جام‌ عرب مغلوب شد و از راهیابی به فینــال این بازی‌ها بازماند این در حالی است که کی‌روش قبل از شروع این مسابقات گفت بود:« با تمام احترام برای تیم‌های شرکت‌کننــده در این تورنمنت اما هدف ما از حضور در ایــن رقابت‌ها قهرمانی است. به تیم‌ملی لبنـــان احترام می‌گذاریم ولی در اولین بازی به‌دنبال برد هستیم تا بتوانیم در راستای آرزوی هواداران مصری که قهرمانی در جام کشورهای عربی است، گام برداریم.» قضاوت این دیدار حساس را علیرضا فغانی بر عهده داشت و کی‌روش در طول بازی بارها اعتراض خود را نسبت به سوت‌ها و نحوه قضاوت این داور ایرانی ابراز داشت. فغانی در دقیقه ۵۸ یک پنالتی هم اعلام کرد که این موضوع اعتراض مصری‌ها و به‌ویژه سرمربی آنها را به‌همراه داشت. فغانی البته با اشاره کمک داوران ویدئویی این صحنه را بازبینی کرد و تصمیم خود را تغییر داد. با وجود اینکه فغانی از اعلام پنالتی صرفنظر کرده بود، کارلوس کی‌روش همچنان به اعتراضات خود ادامه می‌داد تا اینکه در نهایت داور مجبور شد با کارت زرد مرد پرتغالی را جریمه کند. اعتراضات کی‌روش نسبت به داوری تنها محدود به ۹۰ دقیقه نماند و سرمربی پیشین تیم‌ملی ایران در نشست خبری پس از مسابقه هم از فیفا به‌دلیل انتخاب فغانی برای این مسابقه ایراد گرفت. این مربی پرتغالی در خصوص این مساله اظهارکرد: «نمی‌خواهم در خصوص داوری صحبت کنم، چون اگر این کار را بکنم دوران سرمربیگری من در فوتبال همینجا به پایان می‌رسد اما داور با سوت‌های خود تاثیر منفی روی روان بازیکنان تیم من گذاشت.» علیرضا فغانی پیش‌تر و پس از آنکه کارلوس کی‌روش از تیم‌ملی ایران رفته بود، نسبت به اعتراضات و رفتار او در قامت سرمربی تیم‌ملی را نکوهش کرده بود. فغانی در گفت‌گویی در بهمن ماه ۹۷ ضمن انتقاد از فرهنگ اعتراض به داور نزد بازیکنان ایرانی گفته بود: «متاسفانه اعتراض و پرخاش در فوتبال ایران فرهنگ شده و ما پرخاش‌های کی‌روش را هم تعصب می‌نامیدیم. بی‌احترامی کی‌روش به سرمربی تیم‌ملی کره‌جنوبی را غیرت و تعصب می‌نامیم و از کی‌روش بابت اینکه می‌خواست بنجامین.ویلیامز را ادب کند حمایت و تعریف می‌کنیم، نتیجه‌اش همین می‌شود که الان می‌بینیم.»
انتقاد از کی‌روش
احمد صالح ملی‎پوش سابق فوتبال مصر پس از شکست یک بر صفر این تیم مقابل تونس در جام کشورهای عربی گفت: کی‌روش دائما ترکیب تیمش را تغییر می‎دهد و با ترکیبی به میدان می‎رود که مجبور است در نیمه دوم آن را تغییر بدهد. بازیکن تیم‌ملی مصر همچنین اظهارداشت: ‌کی‎روش به شکل عجیبی به دستیاران و اعضای کادرفنی تیمش نقش موثری نمی‏‌دهد و این مساله تاثیرات منفی در عملکرد تیم دارد. محمد یوسف کارشناس فوتبال مصر هم در تلویزیون این کشور سرمربی پرتغالی را عامل شکست برابر تونس دانسته و گفت: مسئولیت این شکست بر عهده کی‌‏روش و نتیجه ترکیبی است که انتخاب کرده در حالی‌که انتظار می‎رفت بعداز آزمایش همه نفرات بتواند ترکیب مناسبی برای این بازی حساس انتخاب کند. انتظار داشتیم کی‌‏روش تیمش را با همان ترکیب بازی قبلی مقابل اردن به میدان بفرستد اما با تغییرات نادرستی که داشت موجب این شکست شد. رسانه‌‎های مصری مدعی هستند مربی پرتغالی با دستیاران مصری خودش ارتباط خوبی ندارد.
نرسیدن به جام
مدتی بعداز رقابـــت‌های جام‌ملت‌های عرب، مسابقات جام‌ملت‌های آفریقا آغاز شد. تیم‌ملی مصر با شکســت کامرون، خود را به فینال جام‌ملت‌های آفـــریقا رساند تا کاپیتان مصر در این بازی با هم‌تیمی خود در لیورپول یعنی سادیو.مانه رقابـــت کند. تنها اتفاق مهم 90 دقیقه این دیدار، اخراج کارلوس کی‌روش در دقایق پایانی بازی بود که به‌دلیل اعتراض شدید به باکاری.گاساما داور مسابقه، از کنار زمین اخراج شد. یکشنبــه شب دیدار فینال جام‌ملت‌های آفریقا میـــان تیم‌های فوتبال مصر و سنگال برگــــزار شد. ۲ تیم در پایان ۱۲۰ دقیقه وقت‌های قانونی و اضافه به تساوی بدون گل رضایت دادند تا کار به ضربات پنالتی کشیده شود. در ضربات پنالتی سنگال با نتیجه ۴ بر ۲ به پیروزی رسید تا برای نخستین‌بار قهرمان جام‌ملت‌های آفریقا شود. سنگال که برای سومین‌بار به فینال جام‌ملت‌های آفریقا راه پیدا کرده بود، به‌عنوان پانزدهمین تیم آفریقایی جام قهرمانــی این رقابت‌ها را بالای سر برد تا دست شاگردان کی‌روش از جام قهرمانی کوتاه بماند.
سوابق
کارلـــوس کــی‌روش سال ۲۰۱۹ با تیم‌ملی فوتبال ایران در مرحله نیمه نهایی جام‌ملت‌های آسیا مغلوب ژاپن شد تا حسرت رسیدن ایران به‌عنوان قهرمانی به چهاردهه برسد. مسئولان فدراسیون فوتبال ایران بعداز این باخت با سرمــربی پرتغالی تیم‌ملی خداحافظی کردند. کــی‌روش در نیمه‌نهایی این بازی‌ها با نتیجـــه 3 بر صفر مغلوب سامورایی‌ها شد. ایرنا نوشت:« کی‌روش با جدایی از تیم‌ملی فوتبال ایران هدایت تیم کلمبیا را بر عهده گرفت و با این تیم پا در مسابقات کوپاآمریکا گذاشت. مسابقاتی که با سه برد در دور گروهی شروع اما فوتبالدوستان کلمبیایی در مرحله یک‌چهارم نهایی شاهد وداع زودهنگامی این تیم با کوپاآمریکا در سال ۲۰۲۰ بودند. ناکامی کی‌روش در رساندن کلمبیا به جمع چهار تیم برتر و شکست سنگین در مرحله گروهی مقدماتی جام‌جهانی موجب شد تا مسئولان ورزش آن کشور قرارداد خود را با مربی پرتغالی فسخ کنند.» حالا ناکامی کی‌روش در جام‌ملت‌های آفریقا آن هم با داشتن ستاره‌ای چون محمدصلاح در تیم مصر با ثبت هت‌تریک وی همراه شد.
انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی