بستن
کد خبر: ۱۰۲۳۳۲۱

ایران هراسی به شیوه غربی‌ها

ایران هراسی به شیوه غربی‌ها

آرمان ملی: غربــی‌ها به هر چیزی متوسل می‌شوند تا بر اساس آن ایران را تحت فشار قرار داده و به سمت و سویی ببرند که آنچه مدنظرشان است را بپذیرد. این مساله را بارها و بارها در مقاطع مختلف مذاکرات و زیاده خواهی‌های غربی‌ها مشاهده کرده‌ایم. با این حال گزارش اخیر و یکجانبه آژانس در خصوص دسترسی ایران به بازرسان آژانس و ابراز نگرانی از آن بازهم باعث شده تا غربی‌ها نسبت به این مساله موضع گیری کرده و اظهارات زیاده گویانه‌ای را مطرح کنند. این در حالی است که غربی‌ها همواره اظهارات متناقضی را داشته‌اند و مشخص نمی‌کند که به واقع به دنبال چه هستند. از طرفی ایران را تهدید می‌کنند و از طرف دیگر به احیای برجام و لزوم بازگشت تاکید دارند. همین موضوع باعث شده تا ایران نیز با رویکرد بی اعتمادی کامل در مقابل آنها پیش برود. باید دید اتفاقات اخیر چه تاثیراتی بر مذاکرات پیش روی احیای برجام خواهد داشت.
دستاویز بهانه جویی
یکشنبه هفته جاری بود که آژانس بین المللی انرژی اتمی ایران را به عدم عملکرد کامل به توافق با آژانس محروم کرد و در ادامه بیانیه‌ای نیز در این خصوص صادر کرد. در بیانیه آژانس آمده است: ایران از۲۰ تا ۲۲ سپتامبر به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه سرویس تجهیزات نظارت آژانس را داده و اجازه داده شده تا کارت ذخیره دوربین‌ها در تمامی مکان‌های ضروری در ایران به جز کارگاه ساخت تجهیزات سانتریفیوژ در مجمع تسا در کرج تعویض شود. این در حالی است که به قرائت مسئولان امر در کشورمان اساسا سایت کرج در توافق میان محمد اسلامی و رافائل گروسی مدیر کل آژانس نیامده بوده و بهانه‌جویی‌های آژانس و کشورهای غربی محلی از اعراب ندارد. چنانکه غریــب آبادی نماینده دائــــم ایران در آژانس بیــن‌المللی انرژی اتمی در این خصوص گـــفته است: گزارش مدیرکل در ۲۶ سپتامبر درست نیست و فراتر از موارد توافق شده در بیانیه مشترک است. نخست وزیر رژیم صهیونیستی ادعا کرده برنامه ساخت سلاح هسته‌ای ایران به نقطه غیر قابل برگشتی رسیده و تمامی خطوط قرمز را رد کرده است. این اتهام زنی‌ها به کشورمان در حالی است که رژیم صهیونیستی خود دستکم ۲۰۰ بمب هسته‌ای در اختیار دارد و تاکنون اجازه بازرسی از مراکز اتمی خود را به بازرسان سازمان بین المللی انرژی اتمی نداده است. لذا اساسا این رژیم جعلی حق اظهار نظر در مورد برنامه هسته‌ای ایران را ندارد و نمی‌تواند در این خصوص به اظهارنظر بپردازد.
اظهارات پر از دروغ
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: ایران‌هراسی در سازمان ملل به اوج خود رسید. سخنرانی نخست وزیر رژیم صهیونیستی در مورد ایران پر از دروغ بود. این رژیم در حالی که صد‌ها کلاهک هسته‌ای دارد نمی‌تواند در مورد برنامه صلح آمیز ما بحث کند. تخت روانچی تصریح کرد: سکوت او در قبال فلسطین نشانگر عزم آنها برای سلب حقوق فلسطینی‌هاست.
آمریکا در جایگاه اظهار نظر نیست
رئیس سازمان انرژی اتمی در بدو ورود به مسکو تصریح کرد: ادعای آمریکا درباره ضرورت دسترسی آژانس به کارگاه ساخت قطعات سانتریفیوژ ستای کرج مردود و بی اعتبار است. محمد اسلامی افزود: واشنگتن در جایگاهی نیست که در زمینه نحوه همکاری ایران و آژانس اظهارنظر کند. متاسفانه آژانس نیز تحت فشار آمریکا و رژیم صهیونیستی، برخـــورد سیاسی را جایگزین همکاری فنی کرده است. وی در سفر دو روزه خود به روسیه قرار است با الکسی لیخاچوف، مدیرعامل سازمان دولتـی انرژی اتمـی روسیه موسوم به روس‌اتم و برخی مقامات عالیرتبه سیاسی این کشور گفت‌وگو کند.
تاثیر محدودیت‌ها بر احیای برجام
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به ادعاهای نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر ضرورت توقف برنامه هسته‌ای ایران، با تصریح این مهم که قرار نیست سانتریفیوژها در ایران متوقف شود، اظهار داشت: جامعه جهانی موافقت کرده که تهران می‌تواند تاحد مشخصی اورانیوم غنی کند. رافائل گروسی گفت: البته برخی دیدگاه‌های متفاوتی دارند و ترجیح می‌دهند ایران کاری نکند اما تصمیم‌گیری در این زمینه به من ارتباطی ندارد. وی در این خصوص که آیا آژانس تصویر کاملی از فعالیت‌های اتمی ایران دارد افزود: ما در اندازه‌ای که در شرایط موجود بتوان، تصویر کامل داریم که بسیار قابل توجه است. بازرسی‌های ما در ایران گسترده است. ما در تمام تاسیساتی که ایران دارد حضور داریم و هر روز سال بازرسی انجام می‌دهیم. گروسی ادامه داد: من فکر نمی‌کنم از آنچه که نخست وزیر اسرائیل گفته، بتوان این طور برداشت کرد که بازرسی‌های ما مورد اعتماد نیست. وی افزود که اسرائیل گمان می‌کند چون ایران دارای توانمندی در زمینه هسته‌ای است یک خطر بشمار می‌رود. مدیرکل آژانس بیان کرد: ما توانمندی اتمی ایران را زیر نظر داریم و آنچه شرایط فعلی را حساس کرده این است که اگر دسترسی‌های ما در ایران محدود شود، کنترل از دستمان خارج شده و جزئیات دقیق را از دست می‌دهیم. وی تکرار کرد که بازرسی‌های آژانس در ایران گسترده و وسیع است و ما از گرم اورانیوم تولید شده در ایران با خبریم و می‌دانیم در مراکز مختلف چه اتفاقاتی رخ می‌دهد. گروسی اذعان کرد: ما در اندازه‌ای که باید نگران هستیم، نه بیشتر نه کمتر. مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره تبعات گزارش اخیرش بر احیای برجام ادعا کرد که اگر دسترسی‌های این سازمان در ایران محدود شود، بازگشت به برجام دشوار خواهد شد. وی بر همین اساس از ایران خواست تا به توافق دو هفته پیش با اژانس پایبند باشد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی