بستن
کد خبر: ۱۰۱۲۳۹۴

فــــــراســـو

فــــــراســـو

بازداشت بیش از ۳۰ نفر در ترکیه
به بهانه کودتای نافرجام
نیروهای امنیتی ترکیه بیش از 30 نفر را به اتهام ارتباط با عاملان کودتای نافرجام پنج سال پیش بازداشت کردند. سیاست آنکارا در پاکسازی نهادها و سازمان‌های دولتی از اعضا و وابستگان جنبش «فتح‌ا... گولن» واعظ و اپوزیسیون آمریکانشین دولت ترکیه همچنان ادامه دارد. به نوشته خبرگزاری «آناتولی» دادستانی آنکارا برای ۴۷ نفر از مظنونان به همکاری با سازمان گولن و دست‌داشتن در کودتای نافرجام پانزدهم جولای ۲۰۱۶ حکم بازداشت صادر کرد. این افراد به استفاده از نرم‌افزار «بای‌لاک» - برنامه‌ مورد استفاده عوامل گولن در شب کودتا - متهم شده‌اند. مقامات ترکیه‌ می‌گویند عوامل کودتای سال قبل پس از آنکه گروه‌های ارتباطی آنها در شبکه اجتماعی «واتس‌آپ» لو رفته بود، از نرم‌افزار بای‌لاک برای هماهنگی استفاده کردند. عملیات نیروهای امنیتی ترکیه به صورت همزمان در آنکارا و 17 شهر دیگر انجام گرفت که در جریان آن ۳۰ نفر بازداشت شدند. چند روز پیش نیز ۴۳ نفر از نیروهای ژاندارمری به بهانه مشابه بازداشت شده بودند. آنکارا سازمان گولن را - که به گفته دولتمردان این کشور، اعضای آن به صورت مویرگی در بیشتر نهادها و سازمان‌های دولتی ترکیه نفوذ کرده بودند - تروریستی و عامل کودتای نافرجام ۱۵ جولای ۲۰۱۶ می‌داند و از آمریکا خواسته که او را به ترکیه بازگرداند. در جریان این کودتا که توسط تعداد زیادی از نظامیان ترکیه و با توسل به ادوات ارتش مانند تانک، جنگنده و بالگرد انجام شد، حدود ۲۵۰ نفر کشته و بیش از دو هزار نفر زخمی شدند. در تاریخ ۲۵ تیر ماه امسال بود که «سلیمان سویلو» وزیر کشور ترکیه در مراسم چهارمین سالگرد شکست کودتاچیان، با ارائه آمار جدیدی از روند پاکسازی این کشور از عوامل گولن، گفت تا کنون ۲۸۲،۷۹۰ نفر به بهانه ارتباط با کودتا بازداشت شدند که ۹۴،۹۷۵ نفر از آنها با حکم دادگاه به زندان رفتند. سویلو همچنین چند روز پیش واشنگتن را به طراحی کودتای پنج سال پیش متهم کرد که «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا این ادعا را قویاََ رد کرد.

تقدیر صندوق بین‌المللی پول
از پیشرفت اقتصاد دیجیتال چین
مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول تاکید کرد که چین پیشرفت‌های چشمگیر و بزرگی در ایجاد تحول و تغییر شکل اقتصاد خود به سمت فناوری داشته و به الگویی برای کشورهای دیگر تبدیل شده است. به گزارش شینهوا، «کریستالینا جورجیوا» در مجمع آسیایی «بوآئو» در جنوب چین به بیان سه تغییر چشمگیر جهانی پرداخت که این تغییرات شامل تحولات دیجیتالی که در جریان پاندمی و همه گیری بیماری کووید۱۹ سرعت گرفته است نیز می‌شد. وی با تاکید بر اینکه دولت ها باید سرمایه‌گذاری‌های هوشمندانه و گسترده عمومی را به ویژه در حوزه مهارت‌ها و زیرساخت‌های دیجیتالی برای ایجاد نیروی کاری قرن بیست و یکم انجام دهند، گفت: تازه‌ترین پیش‌بینی انجام شده توسط صندوق بین‌المللی پول حاکی از رشد ۶ درصدی اقتصاد جهان در سال جاری میلادی و رشد 4/4 درصدی اقتصاد دنیا در سال ۲۰۲۲ میلادی به لطف مداخلات خارق‌العاده صورت گرفته از سوی دولت‌ها و همچنین چشم‌انداز گسترش روند واکسیناسیون علیه کرونا است. دومین تغییر عمده جهانی بر اساس اظهارات این مسئول صندوق بین‌المللی پول، تغییر از رکود عمیق به سمت احیا و بهبود شرایط اقتصادی عنوان شد. جورجیوا در عین حال تاکید کرد که این احیای اقتصادی را نباید امری مسلم در نظر گرفت چرا که همچنان اختلافات خطرناکی در سرنوشت اقتصادی کشورها وجود دارد و خانوارهای آسیب پذیر و شرکت ها تا زمان وجود بحران به حمایت ادامه دار نیاز دارند. مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول سومین تغییر عمده جهانی را رشد اقتصادی انعطاف‌پذیر و مبتنی بر انتشار کم کربن در پاسخ به تغییرات اقلیمی عنوان و از تعهد چین برای رسیدن به هدف خنثی سازی انتشار کربن تا سال ۲۰۶۰ میلادی استقبال کرد.

ترامپ دوباره در رویای کاخ سفید
«خیلی جدی» به انتخابات 2024
فکر می‌کنم
«دونالد ترامپ» که همچنان در رویای انتخاب مجدد به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا است، بار دیگر گفت که «فراتر از جدی» به مشارکت در انتخابات 2024 فکر می‌کند. رئیس‌جمهور آمریکا طی مصاحبه‌ای با شبکه «فاکس‌نیوز» بار دیگر با به سخره گرفتن کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا گفت با جدیت به مشارکت در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری آمریکا فکر می‌کند. وی در این خصوص گفت: «من به صورت بسیار جدی و فراتر از جدی به این قضیه نگاه می‌کنم. از نقطه نظر حقوقی، من واقعاً هنوز نمی‌خواهم درباره آن صحبت کنم.» طبق این گزارش، ترامپ که قصد دارد در رقابت‌های مقدماتی جمهوری‌خواهان در انتخابات کنگره‌ای ۲۰۲۲ اعمال نفوذ کند، در این گفت‌وگو هیچ‌ اشاره دقیقی به این نکرد که چه منظوری از «نقطه نظر حقوقی» دارد و حتی نگفت که تصمیم‌گیری درباره مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ چه مدت زمان به طول خواهد انجامید. در پایان مصاحبه یک ساعته ترامپ با فاکس‌نیوز، مجری برنامه خطاب به ترامپ گفت: «به نظر می‌رسد که شما مشارکت خواهید کرد. به نظر می‌رسد که هرگونه تعاملی را از دست نداده‌اید.» پس از شکست ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 آمریکا در مقابل «جو بایدن»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مناسبات مختلف به طور غیرمستقیم از تصمیم خود برای شرکت مجدد در انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 خبر داده است. چندی پیش، ترامپ در اولین سخنرانی خود از زمان پایان ریاستش در کاخ سفید در نشست حزب جمهوری‌خواه‌(CPAC)، به طور ضمنی به حضور خود در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ هم اشاره کرد و گفت: «ممکن است تصمیم بگیرم آنها (دموکرات‌ها) را برای بار سوم شکست دهم.» ترامپ بعد از تبرئه ‌شدن در دادگاه استیضاح مجلس سنا، طی بیانیه‌ای مبنی بر بازگشت خود به عرصه سیاست با وعده «ظهور با دیدگاهی روشن برای آینده آمریکا»، گفت کارهای زیادی پیش‌رو دارد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی