بستن
کد خبر: ۱۰۰۸۲۲۶

خصوصی‌سازی سرخابی‌ها؛ سرکاریم؟!

خصوصی‌سازی سرخابی‌ها؛ سرکاریم؟!

آرمان ملي- حسين ردکا: خصوصي‌سازي سرخابي‌ها شعاري بوده که نامزدهاي رياست‌جمهوري در چند دوره اخير براي همراه کردن طرفداران ميليوني اين دو تيم مطرح کرده‌اند. وزير ورزش از خصوصي‌سازي اين دوباشگاه در شهريور ماه خبر داد و وزير اقتصاد موعد آن را دهه فجر اعلام کرده؛ قول‌هايي که طبق عادت در حد مصاحبه باقي مانده است.

وزير ورزش

وزير ورزش و جوانان با تاکيد بر اينکه در بحث واگذاري پرسپوليس و استقلال هدف سياسي ندارد، گفت: «‌روند خصوصي‌سازي به خوبي پيش رفته و در اواخر شهريورماه سهام دو باشگاه بزرگ وارد بازار سرمايه خواهد شد.» ايرنا 18 خرداد ماه سال جاري نوشت: سلطاني‌فر با اشاره به دستاوردهاي مهم ورزش کشور اظهار داشت: علاوه بر اقداماتي که وزارت ورزش براي واگذاري دو باشگاه پرطرفدار پايتخت انجام داده موفق شديم در بحث عمراني نيز به موفقيت‌هاي چشمگيري دست پيدا کنيم. وزير ورزش و جوانان با اشاره به اهميت 2 باشگاه پايتخت و طرفداران 40، 50 ميليوني آنها، توضيح داد: از 15 سال پيش بحث خصوصي‌سازي دو باشگاه استقلال و پرسپوليس مطرح بوده که مالکيت آنها هم با دولت و يک وزارتخانه است. وزارتخانه‌اي که کار حاکميتي ورزش را بر عهده دارد، اگر قرار باشد در حوزه مديريتي براي چنين باشگاه‌هايي با چنين ويژگي‌هايي عادلانه عمل کند، دچار مشکل مي‌شود، بنابراين اعتقاد دارم، ادامه اين روش به هيچ‌وجه امکان‌پذير نيست. وي در ادامه توضيحاتي را درخصوص فرآيند خصوصي‌سازي اين دو باشگاه که از پنج سال پيش آغاز شده، ارائه کرد و گفت: تاکنون، تلاش‌هاي بسيار خوبي صورت گرفته که در نهايت تا راند آخر هم پيش رفت اما واگذاري منتفي شد. در آن زمان معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي بودم و تلاش کرديم به‌جاي منتفي شدن فرآيند واگذاري روش خصوصي‌سازي را اصلاح کنيم ولي در نهايت بار ديگر، دو باشگاه به مالکيت دولت درآمد. پس از پذيرفتن مسئوليت وزارت ورزش و جوانان، باور جدي من بر واگذاري سرخابي‌هاي پايتخت به بخش خصوصي بود که بايد اين کار انجام شود. خوشبختانه در جلسات جداگانه با دکتر روحاني رئيس‌جمهوري و معاون اول رئيس‌جمهور موافقت واگذاري را با توجه به ادله‌اي که ارائه دادم، گرفتم. در بخش واگذاري از اهم اقدامات در سه سال گذشته، حسابرسي هشت تا 9 سال قبل پرسپوليس و استقلال بود که محقق و مجامع آنها برگزار و بدهي‌ها هم تعيين‌تکليف شدند. وزير ورزش و جوانان همچنين بيان داشت: با تصويب خصوصي‌سازي 2 باشگاه در هيات عالي واگذاري که 18 فروردين‌ماه به تصويب رسيد، برنامه زمان‌بندي مشخص شد که اگر با موفقيت پيش رود تا اواخر شهريورماه امکان ورود به بازار سرمايه وجود دارد.

مجلس شوراي اسلامي

احمد راستينه رئيس کميته تربيت بدني مجلس شوراي اسلامي 21 آذر ماه در گفت‌وگويي با مهر درباره آخرين وضعيت خصوصي‌سازي باشگاه‌هاي استقلال و پرسپوليس، اظهار داشت: خصوصي‌سازي سرخابي‌ها يکي از آرزوهاي هواداران اين دو باشگاه است اما اين خصوصي‌سازي الزاماتي دارد که اگر رعايت نشود، مصيبتي که براي هفت‌تپه رخ داد، براي اين دو باشگاه هم مي‌افتد. وي بيان کرد: در وهله اول بايد اسناد مالي، قراردادها، تعهدات و املاک باشگاه‌هاي استقلال و پرسپوليس در حوزه‌هاي مختلف روشن و شفاف شود؛ چراکه در حال حاضر بخشي از اين موارد شفاف نيست. راستينه اظهار داشت: بستر واگذاري باشگاه‌هاي استقلال و پرسپوليس به بخش خصوصي آماده شده است اما ضرورت دارد که پيش از اين واگذاري لايحه باشگاه‌داري که در دولت آماده شده است، به مجلس شوراي اسلامي ارائه شود تا هر چه سريع‌تر واگذاري اين دو باشگاه عملياتي شود. نماينده مردم شهرکرد در مجلس شوراي اسلامي تاکيد کرد: مجلس شوراي اسلامي به طور ويژه بحث واگذاري باشگاه‌هاي استقلال و پرسپوليس را پيگيري مي‌کند اما نمايندگان مجلس شوراي اسلامي مصر هستند که نبايد اين واگذاري نسنجيده انجام شود.

وزير اقتصاد

وزير اقتصادي و دارايي دهه فجر سال 99 را براي عرضه اوليه سهام استقلال و پرسپوليس در بورس اعلام کرد. فرهاد دژپسند 25 دي‌ماه سال جاري در گفت ,گو با خبرنگار خبرگزاري صداوسيما در آمل گفت: علت اعلام نکردن براي تعيين زمان عرضه سهام دو باشگاه به بورس، فراهم شدن اطمينان‌خاطر به خريداران و سهامداران در بورس است. وي افزود: وزارت اقتصاد و دارايي بايد اطمينان حاصل کند که منافع دو باشگاه و سهامداران در عرضه اوليه به بورس حفظ خواهد شد. وزير اقتصاد و دارايي با بيان اينکه بايد قيمت‌گذاري دو باشگاه به‌طور کامل و شفاف و اموال و دارايي‌هاي آن‌ها نيز مشخص شود، افزود: دلايل تاخير چندساله بورسي نشدن دو باشگاه دولتي استقلال و پرسپوليس، دقت در تشريفات قانوني و اداراي اموال و دارايي‌هاي دو باشگاه بوده است.

انتقاد واعظ‌آشتياني

واعظ‌آشتياني اوايل بهمن ماه در مورد خصوصي‌سازي استقلال و پرسپوليس گفت: واگذاري سرخابي‌ها يک بازي براي اپراتورهاست. دو باشگاهي که زيان‌ده هستند را با چه فرآيندي مي‌خواهند به فرابورس ببرند؟ اگر بلد هستند، بيايند شفاف‌سازي کنند. آقاي سلطاني‌فر! سال بعد کجا هستي که در زمان برگزاري اولين مجمع دو باشگاه پاسخگوي سود 10 درصد واگذار شده باشي؟ اگر خصوصي‌سازي انجام بشود، يک چالش اقتصادي و اجتماعي براي دولت بعد است. معتقدم خصوصي‌سازي استقلال و پرسپوليس در مقطع فعلي يک بازي سياسي است.

نظر عادل

عادل فردوسي‌پور در اين باره گفت: «فکر مي‌کنم کمي تا قسمتي سرکاريم و عزم جدي براي اين کار وجود ندارد.» انتخاب نوشت: «مجري تلويزيوني درباره خصوصي‌سازي سرخابي‌ها واکنش نشان داد. عادل فردوسي‌پور درباره خصوصي‌سازي سرخابي‌ها گفت: «فکر مي‌کنم کمي تا قسمتي سرکاريم و عزم جدي براي اين کار وجود ندارد.»

بهترين شرايط؟؟

وزير ورزش و جوانان گفت: مراحل مربوط به پرونده‌سازي واگذاري استقلال و پرسپوليس در بورس به اتمام رسيده و در انتظار تصميم سازمان خصوصي‌سازي هستيم. مسعود سلطاني‌فر ديروز در حاشيه مراسم افتتاح سالن صدراي بندرگز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تمامي مستندسازي‌ها، گزارشات ثبت مالي، برگزاري مجامع و حسابرسي‌ها و مستندسازي املاک و دارايي‌هاي دو باشگاه استقلال و پرسپوليس به‌منظور خصوصي‌سازي انجام شده است. وي بيان کرد: سازمان خصوصي‌سازي با همکاري سازمان بورس و فرابورس در حال بررسي نهايي اين مساله هستند تا در بهترين شرايط استقلال و پرسپوليس را وارد بازار سرمايه شوند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی