بستن
کد خبر: ۱۰۰۷۳۸۵

روی خــط

روی خــط

عليرضا زالي مطرح کرد

افزايش ملايم بيماران سرپايي در مراکز درماني تهران

رئيس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بيان اينکه با يک شيب افزايشي نسبتا ملايم در بخش سرپايي بيمارستان‌هاي تهران رو برو بوده‌ايم، گفت: بسيار تصميم زودهنگامي است که فکر کنيم به انتهاي کرونا رسيديم. عليرضا زالي، رئيس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران درباره وضعيت کرونا در استان تهران، اظهار کرد: تعداد موارد جديد بستري شده در 24 ساعت گذشته 252 مورد بوده که حدود 90 نفر از آنها در بخش‌هاي مراقبت‌هاي ويژه بستري شده‌اند. وي افزود: در حال حاضر تعداد کلي بستري در تهران 1966 بيمار است و اين در حالي است که در هفته قبل به کمتر از 1800 نفر نيز رسيده بوديم. زالي گفت: 777 بيمار از اين 1966 نفر، در بخش‌هاي مراقبت‌هاي ويژه بستري هستند. وي با بيان اينکه در طول 24 ساعت گذشته 170 نفر از بيماران ترخيص شده‌اند، افزود: آمارها حاکي از آن است که با يک شيب نسبتا ملايم هم در بخش سرپايي بهداشتي و درماني و هم بخش سرپايي عمومي در مجموعه بيمارستان‌هاي تهران با افزايش رشد رو به رو بوده‌ايم.‌ زالي تاکيد کرد: با ادامه اين روند قطعا لازم است که محدوديت‌هاي بيشتري اعمال کنيم؛ با توجه به اينکه در تهران نوسانات آماري زيادي وجود دارد، اگر در روزهاي آينده نيز همين الگو تکرار پذير باشد و فرآيند پذيرش بيمارستاني رو به افزايش باشد بايد هشدارهاي لازم براي تغيير رنگ شهر اعلام شود.

تجربه خيز سوم کرونا در تهران

رئيس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران يادآور شد: تجربه خيز سوم کرونا در تهران نشان داد که پرشدن بيمارستانها و افزايش تعداد بستري‌هاي روزانه در زمان کمتر از 10 روز اتفاق افتاد و در يک بازه زماني 10 روزه به اوج رسيديم، بنابراين حدس مي‌زنيم اگر در تهران خيز جديدي شکل بگيرد ممکن است با سرعتي بيش از گذشته و با فواصل خيلي کوتاه تر شاهد افزايش ميزان مراجعان بستري بيمارستاني باشيم.وي با بيان اينکه وضعيت تهران مانند ادوار گذشته شکننده و ناپايدار است، هشدار داد: اگر خيز آتي اتفاق بيفتد در زمان خيلي کوتاه تري آمار روزانه، به صورت تصاعدي افزايش مي‌يابد. رئيس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران افزود: درباره بيماري کرونا دو مسئله وجود دارد، يکي ريشه کن شدن بيماري است که اساسا در عرصه جهاني تا امروز منتفي است و در هيچ کجاي جهان راجع به ريشه کن شدن قطعي کرونا صحبتي نيست. وي ادامه داد: بحث ديگر، کاهش جدي آمار به گونه‌اي که موجب دفع ويروس از محيط اجتماع شود است که در حال حاضر هيچ يک از اين دو اتفاق در تهران و در کشور نيفتاده است؛بنابراين چون افول قطعي بيماري در تهران و بسياري از شهرستانها اتفاق نيفتاده است، بسيار تصميم زودهنگامي است که فکر کنيم به انتهاي کرونا رسيديم؛ فعلا معلوم نيست بشر چه زماني به انتهاي کرونا خواهد رسيد زيرا اين ويروس بر خلاف اسلاف خود، مطلقا دچار سقط خود به خودي در طبيعت نيست و کماکان در محيط هاي طبيعي به حيات خود ادامه مي‌دهد.

خودداري از هرگونه ساده‌انگاري

زالي با تاکيد بر ضرورت خودداري از هرگونه ساده انگاري درباره کرونا، گفت: بنابر گزارشات دانشگاه‌هاي علوم پزشکي استان تهران عدد مجموعه رعايت شيوه نامه‌هاي بهداشتي به عدد 72.3 درصد رسيده است که نسبت به عدد 80 درصد در هفته گذشته، کاهش يافته است. وي افزود: متاسفانه در تهران علي رغم رعايت بسياري از پروتکلها مهمترين عامل مخدوش کننده پارامترها، بحث فاصله گذاري اجتماعي به ويژه در محيط هاي جمعي، محيط‌هاي مرکزي شهر و به ويژه در وسايل حمل و نقل عمومي است که کماکان يک معضل جدي و لاينحل است. زالي يادآور شد: شايد مهمترين بخشي در تهران دستخوش تغيير مي‌شود و باعث مي‌شود آمار ما به شدت کاهش يابد بحث فاصله گذاري اجتماعي در وسايل حمل‌و نقل عمومي به خصوص مترو است. رئيس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با ابراز نگراني نسبت به تجمع و ازدحام جمعيت در شهر، افزود:بين تجمع و افزايش تصاعدي بيماري کرونا يک نسبت کاملا مستقيم وجود دارد.

استفاده از روش‌هاي مدرن مجازي

وي با بيان اينکه انتظار مي‌رفت در طول يک سال اخير با استفاده از روش‌هاي مدرن مجازي از ازدحام جمعيت جلوگيري شود، گفت: در خطوط مترو تهران نيز ازدحام جمعيت به شکل برابر باز توزيع نشده است و در بعضي از خطوط ازدحام بيشتر از ساير حد متعارف اتفاق مي‌افتد و اين مساله‌اي نگران‌کننده است. زالي تاکيد کرد: بايد براي شهروندان تهراني يک الگوي متفاوت زيستي در عرصه خدماتي، اجتماعي و اقتصادي قائل شويم، کرونا فعلا با ما خواهد بود و ما لاجرم بايد يک الگوي زيستي جديدتري را تجربه کنيم. رئيس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران ادامه داد: در برخي از روزهاي هفته گذشته بين 20 تا 25 درصد بار ترافيکي بيشتر از هفته‌هاي قبل را شاهد بوده‌ايم که همه از عوامل نگران کننده‌اي است که ممکن است به استمرار سرايت و بقاي ويروس کمک کند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی