بستن
کد خبر: ۱۰۰۷۰۹۴

بهای نفت به 50دلار می‌رسد

بهای نفت به 50دلار می‌رسد

آرمان‌ملي: جديدترين به‌روزرساني گزارش «دورنماي اقتصادي جهان» که از سوي صندوق بين‌الملي پول (IMF) منتشر شده است، حکايت از اين دارد که ميانگين قيمت هر بشکه نفت در سال 2021 به 50 دلار مي‌رسد که 20 درصد بالاتر از ميانگين قيمت سال 2020 خواهد بود اما همچنان کمتر از ميانگين سال 2019 است. افزون بر اين، سه منبع از وضعيت صادرات نفت ايران ارزيابي انجام داده‌اند که نتيجه اين ارزيابي‌ها نشان مي‌دهد صادرات نفت ايران پس از بهبودي که در سه ماهه چهارم سال 2020 با وجود تحريم‌هاي آمريکا داشت، در ژانويه صعود کرده است.

صندوق بين‌المللي پول در اکتبر پيش‌بيني کرده بود که قيمت نفت - که بر اساس ميانگين قيمت‌هاي نفت برنت، فاتح دوبي و وست تگزاس اينترمديت محاسبه مي‌کند - به 46 دلار و 70 سنت در سال 2021 مي رسد. ميانگين قيمت نفت در سال ميلادي گذشته 41 دلار و 29 سنت در هر بشکه بود و اين وام‌دهنده جهاني انتظار دارد ميانگين قيمت هر بشکه نفت در سال 2021 به 50 دلار و سه سنت و در سال 2022 به 48 دلار و 82 سنت برسد. صندوق بين‌المللي پول در گزارش «دورنماي اقتصادي جهان که روز سه‌شنبه منتشر شد، پيش‌بيني کرد عرضه واکسن کوويد 19 اقتصادهاي جهان را در نيمه دوم سال تحکيم خواهد کرد. اين وام‌دهنده جهاني انتظار دارد اقتصاد جهاني 5/5درصد در سال 2021 و 2/4 درصد در سال 2022 رشد کند.

وضعيت صادرات نفت ايران

خروج ترامپ از برجام در سال 2018 و بازگشت تحريم‌ها، صادرات نفت ايران را متاثر کرد اما درنهايت خواسته اصلي رئيس جمهوري پيشين ايالات متحده آمريکا مبني بر به صفر رساندن صادرات نفت ايران محقق نشد، حال با روي کار آمدن جو بايدن انتظارات از آينده روابط سمت و سوي ديگري به خود گرفته است. آمارهاي شرکت «اس وي بي اينترنشنال» و دو شرکت ديگر که آمار نفتکش‌ها را بررسي مي‌کنند، نشان داده که صادرات نفت ايران افزايش پيدا کرده است. شرکت «اس وي بي اينترنشنال» مستقر در واشنگتن برآورد کرد که صادرات نفت ايران در دسامبر به 710 هزار بشکه در روز در مقايسه با 490 هزار بشکه در روز در اکتبر رشد کرده و ميزان توليد و صادرات اين کشور از ابتداي ژانويه تاکنون بالا رفته است. سارا وکشوري از شرکت «اس وي بي اينترنشنال» اظهار کرد: ايران و مشتريانش رويکرد نرم‌تر از سوي دولت بايدن را انتظار دارند. ايران در حال حاضر با پيش‌بيني مذاکرات با آمريکا، افزايش توليد و صادراتش را آغاز کرده است. به گزارش ايسنا، تهران و برخي از مشتريان نفتي اين کشور مانند چين تحريم‌هاي آمريکا را غيرقانوني خوانده‌اند. شرکت پترولجستيک مستقر در ژنو اعلام کرد صادرات نفت ايران پس از اينکه 100 هزار بشکه در روز در سه ماهه چهارم رشد کرد، از ابتداي ژانويه تاکنون از 600 هزار بشکه در روز فراتر رفته است. اين شرکت در ايميلي به رويترز اعلام کرد ما شاهد افزايش مستمر صادرات نفت ايران در ماه‌هاي گذشته بوده‌ايم. رفينيتيو آيکان هم 370 هزار بشکه در روز صادرات نفت ايران را در دسامبر ردگيري کرده و مدعي شد که صادرات نفت ايران سال ميلادي گذشته در بعضي ماه‌ها به 100 تا 200 هزار بشکه در روز رسيد. بيژن زنگنه، وزير نفت، به‌تازگي اعلام کرد صادرات نفت به ميزان چشمگيري افزايش پيدا کرده اما آمار دقيقي ارائه نکرد. آمار دقيقي براي صادرات نفت ايران وجود ندارد. نفتکش‌ها از سيستم‌هاي ردگيري ماهواره‌اي استفاده مي‌کنند اما اين سيستم‌ها مي‌توانند غيرفعال شوند که ردگيري آنها را دشوار مي‌کند. آنتوني بلينکن، گزينه بايدن براي تصدي وزارت خارجه آمريکا اظهار کرده که توافقي که اجازه مي‌دهد صادرات نفت ايران بالاتر رود، قريب‌الوقوع به نظر نمي‌رسد. يک منبع آگاه در شرکت سومي که صادرات نفت ايران را ردگيري مي‌کند، تخمين زد صادرات نفت ايران در ژانويه بيشتر از 500 هزار بشکه در روز نبوده اما در مقايسه با دسامبر بالاتر رفته و رفتار خريداران مهم ممکن است در ماه‌هاي آينده تغيير کند. بر اساس گزارش رويترز، او گفت: اکنون که ترامپ رفته، اين پرسش مطرح است که آيا چين و هند همچنان خريد نفت ايران را محدود نگه خواهند داشت.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی