بستن
کد خبر: ۱۰۰۶۹۳۲

«غربالگري» و حفظ سلامت نوزاد حق مادر است

«غربالگري» و حفظ سلامت نوزاد حق مادر است

استاد بيماري هاي زنان با بيان اينکه غربالگري روشي براي بررسي سلامت جنين است، گفت:تصور اينکه اين کار اجباري بوده، مطلقا از ابتدا نيز وجود نداشته و اين موضوع کاملا اختياري است. مريم کاشانيان، استاد بيماري‌هاي زنان و زايمان دانشگاه علوم پزشکي ايران «درباره ضرورت يا عدم ضرورت غربالگري جنين در دوران بارداري»، اظهار داشت: غربالگري يک روشي براي بررسي سلامت جنين است. وي ادامه داد: اصلاً تصور اينکه اين کار اجباري بوده، مطلقا از ابتدا نيز وجود نداشته و اين موضوع کاملا اختياري بوده و در اختيار مادر گذارده شده است؛بنده خودم بيماراني داشته‌ام که نخواستند اين غربالگري انجام شود. اين متخصص بيماري‌هاي زنان و زايمان بيان داشت: مادراني که دوست دارند از وضعيت جنين خود خبردار شوند، اين حق مادر است که اين موضوع را بداند که آيا فرزندش سالم است يا خير. کاشانيان متذکر شد: اين غربالگري خاص، مربوط به بيماري‌هاي کروموزومي است؛ يعني ما هميشه مادر و جنين را رصد مي‌کنيم و نمي‌توانيم اين کار را نکنيم؛ به خاطر اينکه دلمان مي‌خواهد در انتهاي حاملگي مادر و بچه سالم داشته باشيم. وي افزود: بنابراين اگر سلامتي و رصد آن به معناي غربالگري باشد، بايد انجام شود. آن غربالگري خاصي که درباره آن صحبت و بحث است، از نظر غربالگري درباره سه بيماري کروموزومي است که شايع‌ترين بيماري‌هاي کروموزومي هستند. اين متخصص بيماري‌هاي زنان و زايمان متذکر شد: اين بيماري‌ها شامل کروموزوم 21،13 و 18 است.کروموزوم 21 همان چيزي است که وقتي 3 کروموزوم از آن وجود داشته باشد سندروم دان به وجود مي‌آيد و شايع‌ترين فرمي از بيماري‌هاي کروموزومي که ممکن است وجود داشته باشد؛ اين غربالگري فقط همين سه بيماري‌ کروموزومي را پيدامي‌کند و چيز ديگري نيست.

غربالگري با روش‌هاي شناخته شده

کاشانيان اضافه کرد: بنابراين غربالگري يعني اينکه براي خانم‌هايي که نمي‌دانند وضعيت جنين‌شان چگونه است مشخص مي‌کند و آنها متوجه مي‌شوند که نيازمند کار تشخيصي هستند؛ بنابراين با غربالگري و تشخيص اين مشکل را درمان مي‌کنيم. وي تصريح کرد: غربالگري را با روش‌هايي که از نظر پزشکي شناخته شده و در دنيا نيز مرسوم بوده انجام مي‌شود و متوجه مي‌شويم کدام مادر ريسک بالاتري از نظر اين سه بيماري کروموزومي دارد. اين متخصص بيماري‌هاي زنان و زايمان يادآور شد: وقتي متوجه شديم اين ريسک از يک حدي بالاتر است، در آن موقع تازه بايد کار تشخيصي انجام شود؛ يعني ما بر اساس نتيجه نمي‌آيم اقدامي انجام دهيم؛ بلکه تازه کار تشخيصي انجام مي‌شود و اين کار تشخيصي بر حسب سطوحي که در غربالگري در نظر گرفته شده انجام مي‌شود. کاشانيان بيان داشت: روش غربالگري با همديگر متفاوت و يکي از آنها روش آمنيوسنتز است که در آن از مايع آمنيوتيک اطراف جنين با يک سوزن گرفته مي‌شود و از نظر کروموزومي، جنين بررسي شده و اگر واقعاً اين سه بيماري کروموزومي وجود داشت در آن موقع تازه مادر و جنين را به پزشکي قانوني ارجاع مي‌دهيم که آيا اجازه داده شود غربالگري انجام بشود يا خير.

درخواست درباره کم کردن فاصله جمعيت

وي گفت: ظاهراً اين‌طور برداشت مي‌شود که وقتي مي‌گويم غربالگري انجام شد، مي‌گوييم بايد بارداري خاتمه پيدا کند و سقط صورت گيرد؛ در حالي که مطلقا اين طور نيست. اين متخصص بيماري‌هاي زنان و زايمان افزود: تازه وقتي غربالگري انجام مي‌شود در بسياري از موارد نرمال است و اقدام خاصي نياز نيست؛ فقط در درصد کمي که در آمنيوسنتز مشکلي وجود داشته باشد، به پزشکي قانوني ارجاع داده و بر اساس قوانين موجود اجازه داده مي‌شود که احياناً سقط براي آنها انجام شود که اين نيز تعداد بسيار کمي هستند. کاشانيان خاطرنشان کرد: اين موضوع را نيز قانون اجازه داده و با فتاوايي که گرفته شده اجازه سقط داده مي‌شود؛ بنابراين در همه افرادي که غربالگري مي‌شوند کار خاصي صورت نمي‌گيرد؛ اينکه شايد در اين خصوص نظارت نبوده و هزينه‌هايي مي‌شود، کم‌کاري از سوي متوليان امر بوده و بايد اين کار را مي‌کردند، اما به نفس غربالگري ارتباط ندارد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی