بستن
کد خبر: ۱۰۰۶۹۰۸

دارندگان چک‌های برگشتی خدمات بانکی نمی‌گیرند

دارندگان چک‌های برگشتی خدمات بانکی نمی‌گیرند

آرمان‌ملي: طبق قانون جديد چک، به افراد داراي چک برگشتي خدمات بانکي ارائه نمي‌شود. اطلاعات منتشر شده در اين باره نشان مي‌دهد که قانون جديد چک ناظر به اقدامات پيشگيرانه است و نگاه سخت‌گيرانه‌اي نسبت به افراد داراي چک برگشتي دارد. بر اين اساس افتتاح حساب جديد بانکي براي آنها انجام نمي‌شود، کارت بانکي جديد به آنها اعطا نشده و ضمانت‌نامه ارزي و ريالي براي آنها صادر نمي‌شود و حتي تسهيلات بانکي نيز به اين افراد اعطا نمي‌شود. در اقدامي سختگيرانه، اگر شخصي داراي چک برگشتي باشد به ميزان کسري مبلغ چک آن فرد، وجوهي که در بانک‌هاي ديگر دارد مسدود مي‌شود و تا زماني که اين موضوع، تعيين تکليف نشود، حساب‌ها در انسداد باقي مي‌ماند.

مقرر شده تا از سال آينده چک‌هاي جديدي روانه بازار شود که داراي ظواهر و ويژگي‌هاي متمايزي نسبت به چک‌هاي قديمي هستند. بر اساس آنچه اعلام شده، رنگ چک‌هاي جديد صورتي و بنفش خواهد بود و عبارتي با اين مفهوم در زير اين چک‌ها ثبت شده است که کارسازي اين چک به‌طور حتم بايد از طريق ثبت در سامانه صياد انجام شود، يعني اگر ثبت چک‌هاي جديد در سامانه صياد انجام نشود، فاقد اعتبار هستند. لذا اگر ثبت چک‌هاي جديد در سامانه انجام نشود، پرداخت وجه آن اتقاق نمي‌افتد. اما چک‌هاي قبلي مي‌توانند بدون ثبت در سامانه صياد همچنان در بانک پردازش شود و وجه آن در بانک پرداخت مي‌شود.

جزئيات قانون جديد چک

سخنگوي اجراي قانون جديد چک در ارتباط با جزئيات قانون جديد چک، گفت: اکنون و براساس دستورالعمل‌هايي که بانک مرکزي صادر کرده است در صورتي که موجودي حساب صادرکننده کمتر از مبلغ چک باشد، دارنده آن چک مي‌تواند از بانک تقاضا کند که وجه چک را از ساير حساب‌هاي انفرادي آن فرد در همان بانک، پرداخت کند. اما اگر بازهم وجه چک تکميل نشد، دارنده چک مي‌تواند از بانک تقاضاي صدور گواهي عدم پرداخت کند و البته بايد دقت کند که اين گواهي حتما داراي کد رهگيري باشد تا بتواند با استفاده از آن در مراجع قضائي حقوق خود را پيگيري کند. به گزارش روابط عمومي بانک مرکزي، آمنه نادعلي‌زاده خاطرنشان کرد: در قانون جديد چک، براي صادرکننده چک اين وظيفه تعيين شده است که اطلاعات مربوط به «تاريخ»، «مبلغ» و «هويت گيرنده چک» را که بر روي فيزيک چک درج مي‌کند در سامانه «صياد» نيز ثبت کند. او با تاکيد بر اينکه براساس قانون جديد چک، صادرکننده چک بايد آن را در سامانه صياد ثبت کند و بعد آن را تحويل گيرنده چک دهد، گفت: گيرنده نيز بايد با مراجعه به سامانه صياد، استعلام لازم را به عمل آورد و از اين موضوع که چک براي او ثبت شده است، اطمينان حاصل کند و اگر مواردي که بر روي فيزيک چک درج شده، با آنچه در سامانه ثبت شده، تطابق داشته باشد، مراتب تاييد خود را اعلام کند و در صورت عدم تاييد، مراتب را اعلام کند و برگه چک را تحويل صادرکننده بدهد تا اصلاحات انجام شود. پس از اينکه گيرنده مراحل تاييد چک را در سامانه صياد انجام داد، مي‌تواند به بانک برود و آن را نقد کند يا آن را به شخص ديگري منتقل کند. گفتني است، روز گذشته بانک مرکزي براي آشنايي بيشتر هموطنان با سامانه صياد طرح آموزشي ثبت اطلاعات چک در اين سامانه را به صورت اختياري آغاز کرد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی