بستن
کد خبر: ۱۰۰۶۸۶۲

خبــر

خبــر

تماس تلفني بايدن و جانسون

نخست‌وزير انگليس در تماس تلفني با رئيس‌جمهور جديد آمريکا، بر تقويت همکاري دو طرف در حوزه‌هاي امنيتي و نظامي و همچنين تعميق روابط دوجانبه تاکيد کرد. «جو بايدن» رئيس‌جمهور جديد آمريکا بامداد يکشنبه (به وقت تهران) با «بوريس جانسون» نخست‌وزير انگليس، تلفني گفت‌وگو کرد. به نوشته خبرگزاري «رويترز»، يک سخنگوي جانسون گفت: «نخست‌وزير [در اين تماس] به گرمي از تصميم رئيس‌جمهور [بايدن] براي بازگشت به توافق اقليمي پاريس استقبال کرد». وي همچنين افزود: «دو طرف بر لزوم تقويت همکاري‌هاي طولاني‌مدت انگليس و آمريکا در حوزه امنيتي و نظامي، تعهد به اتحاد ناتو و ارزش‌هاي مشترک در ارتقاي دموکراسي و حقوق بشر، تاکيد کردند.» جانسون نيز در صفحه توئيتر خود با اعلام خبر تماس تلفني با بايدن، نوشت: «مشتاقانه به دنبال تعميق اتحاد طولاني‌مدت بين کشورهايمان و همچنين بهبودي پايدار از کوويد19 هستم.» بايدن پيش از اين نيز در تماس‌هاي تلفني جداگانه با «جاستين ترودو» نخست‌وزير کانادا و «آندرس مانوئل لوپز اوبرادور» رئيس‌جمهور مکزيک از برنامه‌هايش براي بهبود روابط دوجانبه و خنثي کردن اقدامات مخرب «دونالد ترامپ» رئيس‌جمهور سابق آمريکا گفته بود.

سفارت چين، گزارش آمريکا را رد کرد

سفارت چين در آمريکا گزارش اخير وال استريت ژورنال را درباره اينکه پکن به دنبال نشستي در سطح مقامات بلندپايه براي کاهش تنش‌ها با آمريکاست، رد کرد. به گزارش پايگاه خبري بلومبرگ، روزنامه وال استريت ژورنال از قول افراد آگاه گزارش کرده بود که چين درباره پيشنهاد اعزام يانگ جيه‌چي، يکي از اعضاي کميته مرکزي حزب حاکم به واشنگتن گفتگو داشته و کويي تيانکاي، سفير چين در آمريکا اين ايده را در نامه‌هايي به مقام‌هاي آمريکايي و از طريق گفتگو با واسطه‌ها مطرح کرده است. اما حالا سفارت چين در واشنگتن در وبسايت خود از قول يکي از سخنگوهايش که خواسته نامش فاش نشود، اعلام کرد: اين گزارش نادرست است. طرف چيني هرگز چنين نامه‌هايي را ننوشته است. ما اميدواريم که رسانه‌ها نسبت به رعايت حقايق دقت لازم را داشته باشند و بر اساس مسئوليت پذيري و واقع گرايي، گزارش منتشر کنند. در ادامه اين بيانيه همچنين آمده، هم چين و هم آمريکا بايد بر همکاري و مديريت مناقشات با هدف تسهيل روابط سالم و با ثبات تمرکز داشته باشند.

دور جديد مذاکرات ترکيه و يونان

از دوشنبه و بعد از پنج سال وقفه دور جديد مذاکرات ترکيه و يونان درباره تنش‌هاي ميان دو کشور بويژه مسائل مديترانه شرقي آغاز مي‌شود. به گزارش حريت، در تاريخ 11 ژانويه «مولود چاووش اوغلو» وزير خارجه ترکيه، از يونان دعوت کرده بود تا مذاکرات ميان دو کشور از سر گرفته شود. در واکنش به اين موضوع، در تاريخ 20 ژانويه نخست وزير يونان ضمن استقبال از آغاز گفت‌وگوها گفته بود که آتن با خوشبيني در اين گفت‌وگوها حاضر مي شود. اين گفت‌وگوها با استقبال اتحاديه اروپا همراه شده است. در سال گذشته ميلادي اقدام ترکيه در انجام اکتشافات نفت و گاز در مديترانه شرقي موجب شد تا تنش هاي ميان آنکارا و آتن به اوج خود برسد.

تظاهرات سودان در اعتراض به شرايط اقتصادي

مناطق مختلف پايتخت سودان شنبه شب شاهد اعتراضات پراکنده عليه بحران اقتصادي در اين کشور بود به گزارش شبکه خبري روسيا اليوم، در اعتراضاتي که در مناطق مختلف خارطوم، پايتخت سودان عليه شرايط اقتصادي اين کشور به پا شد، شهروندان معترض خيابان‌هاي اصلي و فرعي در مناطقي از جمله ام درمان، الاربعين، العباسيه و محله الضباط و برخي خيابان‌هاي شمال خارطوم را مسدود کردند. جمعيت معترضان محله الصحافه نيز در فيسبوک اعلام کردند که خيابان‌هاي اصلي اين محله شامل خيابان فرودگاه تا اطلاع ثانوي مسدود هستند. همچنين برخي ديگر از شهروندان سوداني خيابان الشجره را مسدود کردند و تعداد ديگري از آنها نيز براي بستن خيابان الاسفلت به راه افتادند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی