بستن
کد خبر: ۱۰۰۶۸۴۰

خطر افزایش کرونا در کودکان با بازگشایی مدارس

خطر افزایش کرونا در کودکان با بازگشایی مدارس

فوق تخصص عفوني بيمارستان مفيد با تاکيد بر اينکه افزايش شيوع اپيدمي کرونا با افزايش درگيري، بستري و حتي مرگ و مير کودکان ارتباط مستقيم دارد، نسبت به بازگشايي زودهنگام مدارس و رها سازي پروتکل‌ها و محدوديت‌هاي کرونايي هشدار داد. دکتر سيد‌عليرضا فهيم‌زاد با تاکيد بر اينکه عدم ابتلاي کودکان به کوويد 19 تصور غلطي بود که در ابتداي اپيدمي شايع شد، عنوان کرد: در ابتداي اپيدمي اغلب اطفال با بيماري‌هاي زمينه اي و نقص ايمني بستري مي‌شدند ولي در موج‌هاي دوم و سوم به دنبال افزايش ابتلاي کودکان، شاهد بستري اطفال سالم هم بوديم. وي با بيان اينکه در موج‌هاي دوم و سوم شاهد يک نوع سندروم در بين اطفال مبتلا به کرونا بوديم، توضيح داد: سندروم التهابي چند سيستمي يا سندروم ميس به دنبال واکنش نسبت به کوويد 19 در بدن برخي اطفال ايجاد مي‌شود؛ در ابتدا اين سندروم ناشناخته منجر به بروز مرگ و مير در بين کودکان مي‌شد ولي خوشبختانه با شناسايي اين بيماري، بررسي علل بروز آن، درايت پزشکان و مداخلات درماني صورت گرفته، کودکان مبتلا به اين سندروم درمان مي‌شوند. دکتر فهيم‌زاد با بيان اينکه سندروم ميس 2 تا 6 هفته بعد از ابتلاي کودکان به کوويد 19 بروز پيدا مي‌کند، درباره علايم اين بيماري، تصريح کرد: تب ناگهاني، بروز علائم پوستي مثل راش و قرمزي، قرمزي چشم‌ها و لب‌ها، افزايش آنزيم‌هاي کبدي عضلاني، بي‌حالي شديد، خستگي و حالت شوک برخي از علائم اين بيماري است که با گذر زمان و به دنبال بيماري کوويد ايجاد مي‌شود. اين پزشک متخصص با بيان اينکه سندروم ميس گاهي در بين کودکان سالم نيز بروز مي‌کند، عنوان کرد: در ابتداي بروز اين سندروم، کودکان مبتلا به علت نارسايي قلبي فوت مي‌کردند ولي خوشبختانه بعد از شناخت اين بيماري و بکارگيري درمان‌هاي مؤثر، ميزان مرگ و مير بسيار کاهش يافته است. اين عضو هيات علمي دانشگاه با تأکيد بر اينکه اين بيماري متأثر از نوع شديد يا خفيف کوويد 19 نيست، گفت: سندروم ميس به دنبال آزاد شدن موادي مثل سايتوکاين‌ها در بدن ايجاد مي‌شود و علائم شوک مانند در کودک ايجاد مي‌کند، نمي‌توان پيش بيني کرد که اين بيماري در کدام دسته از کودکان بروز پيدا مي‌کند بنابراين قابل پيشگيري نيست و لذا خانواده ها بايد نسبت به علايم آن هوشيار باشند.

نکات پيشگيري از کرونا در کودکان

اين پزشک متخصص با تاکيد بر رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي و نکات پيشگيري از کرونا در کودکان، اظهار کرد: بروز اين علائم از پيک دوم کرونا يعني حدودا تيرماه و همچنين در پيک سوم به وفور مشاهده شد، به صورتي‌که در ماه‌هاي آبان و آذر علت عمده بستري بيماران در بخش‌هاي کرونا سندروم ميس بود که خوشبختانه با فروکش کردن اپيدمي، تعداد موارد بستري ناشي از اين سندروم نيز کمتر شد، اما همچنان نگران پيک‌هاي بعدي بيماري و افزايش ميزان بستري کودکان هستيم. دکتر فهيم‌زاد با انتقاد از بازگشايي‌هاي زودهنگام به ويژه مدارس، اظهار کرد: بازگشايي مدارس و حضور در کلاس‌ها با تصور اينکه کودکان درگير کوويد نمي‌شوند تصور نادرستي است، همانگونه که تجربه شد پيک سوم کرونا در پاييز و به دنبال بازگشايي محدود مدارس رخ داد که در همان پيک آمار بستري و حتي مرگ و مير در بين کودکان افزايش پيدا کرد. بايد توجه داشته باشيم که رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي براي کودکان دبستاني بسيار دشوار است و لذا در صورت ابتلا، حتي اگر به نوع شديد کوويد مبتلا نشوند، مي‌توانند بيماري را به سايرين منتقل کنند. وي در عين حال به نبود امکانات آموزش مجازي در برخي از نقاط دورافتاده و کمتر برخوردار کشور اشاره کرد و گفت: با اين حال نبايد تا پيش از اطمينان نسبت به تامين سلامت دانش آموزان نسبت به بازگشايي حضوري مدارس اقدام شود؛ خوشبختانه خانواده‌ها نيز نسبت به قبل آگاه‌تر شده‌اند و اميدواريم که اتفاقات پيک قبلي تکرار نشود.

افزايش آمار ابتلاي کودکان در پيک‌ بعدي

اين متخصص عفوني کودکان در ادامه اذعان داشت: طبق هشدارهاي اپيدميولوژيست‌ها در صورت سهل انگاري در رعايت پروتکل‌ها پيک بعدي کرونا که ممکن است در ماه بهمن يا اسفند رخ دهد با توجه به جهش‌هاي رخ داده در ويروس، از دو موج قبلي شديدتر خواهد بود؛ در اين‌صورت کودکان نيز از اين بيماري مصون نبوده و مجددا آمار ابتلا و بستري در بين کودکان افزايش پيدا مي‌کند. دکتر فهيم‌زاد نسبت به افزايش آمار ابتلاي کودکان و شدت بيشتر بيماري در موج‌ بعدي کرونا هشدار داد و گفت: در پيک سوم بيماري تمام بخش‌هاي مربوط به کوويد در بيمارستان مفيد پر بود و ICU براي مراقبت از اين بيماران تجهيز شد که خوشبختانه با فروکش کردن اين پيک سير ابتلاي اطفال پايين آمد ولي پيش بيني اين است که در صورت ايجاد پيک بعدي، شدت بيماري و ابتلا بيشتر باشد که اين موضوع توجه بيشتر و تداوم مسائل پيشگيرانه را به طور جدي مي‌طلبد.

پيشگيري را جدي بگيريد

اين متخصص عفوني کودکان در پايان با بيان اينکه از دست رفتن جان حتي يک کودک‌ مصيبت بزرگي محسوب مي‌شود که جبران‌ناپذير است، تاکيد کرد: توصيه مي‌شود خانواده‌ها و مسئولان نسبت به اين بيماري و موج‌هاي آن هوشيار باشند و پروتکل‌ها را به صورت جدي رعايت کنند. مسئولان نيز نسبت به بازگشايي‌هاي زود هنگام اقدام نکنند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی