اسطوره فوتبال ايران اظهارکرد که از شکستهشدن رکوردش توسط رونالدو ناراحت نميشود، وضعيت محبوبترين ورزش کشورمان خوب نيست و شمار زيادي از استعدادها ميتوانند به اروپا بروند. علي دايي، آقاي گل فوتبال جهان در مصاحبه با «کيکر» گفت: بدونشک کريستيانو رونالدو بهترين فوتباليست تمام ادوار است. هيچ بازيکن ديگري بهغير از او شايسته شکستن رکورد من نيست.
آيا واقعا نگران رکورد تمام دوران خودتان هستيد؟
منظورتان کريستيانو رونالدو است؟ بدونشک و ترديدي او بهترين فوتباليست تمام ادوار است. هيچ بازيکن ديگري بهغير از او شايسته شکستن رکورد من نيست. اطمينان دارم اين بهترين پاداش براي کسي است که سخت و پابرجا کار کرده است.
تا بهحال شخص «کريس» را از نزديک ديدهايد؟
فقط يکبار. آن هم زماني که در جامجهاني 2006 مقابل پرتغال بازي کرديم.
باشگاه اورتون با فرهاد مشيري که صاحب اکثريت سهام باشگاه بوده و هموطن شماست، نگاهي به شما بهعنوان مربي احتمالي انداخته است. چطور اين ايده بهوجود آمد؟
از طريق يک دوست برقرار شد. اگر زماني فرصت سفر مجدد به انگليس مهيا شود، ميخواهيم يکبار در مورد امکان همکاري من با کادرفني باشگاه صحبت کنيم. بههرحال افتخاري بزرگ و ارزشمند است.
از نظر ورزشي بـــراي چنيـــن پستي فکر ميکنيد چه خصوصيات شما موردنظر واقع شده است؟
فکر کنم بيش از هرچيزي همين نکته که من در سطح بينالمللي بازي کردهام. همينطور تمام دورههاي مربيگري را پشتسر گذاشتهام و در تيمملي ايران نيز فعاليت داشتم. اما اين نکته هم هست که هرکسي که مرا ميشناسد، ميداند با چه شور و حرارتي دنبال فراگيري تازهها هستم.
در سال 2012 شما يک تصادف رانندگي سخت داشتيد. شايعاتي هم در مورد مرگ شما شنيده شد...
بله. خيلي تلخ و دردناک بود. بدون هيچ برخوردي با چيزي اين اتفاق رخ داد. دچار آسيب بسيار جدي نشدم. اما با اين وجود ياد گرفتم براي خودم، خانوادهام و هوادارانم زنده بمانم.
همين واژه هواداران، درست است که ميگويند در سال 2019 در هواپيــما کـــنار احمدينژاد، رئيسجمهور اسبق حاضر به نشستن نشديد و بلکه ترجيح داديد با فاصله در صندلي ديگر بنشينيد؟
من هميشه خودم را وابسته و مديون مردم حس کردهام. من آزادم و براي آن کساني زندهام که مرا مورد حمايت قرار دادند تا به اينجا برسم. از اين جهت راحت بگويم که کنار مردم عادي مينشينم. به سياست علاقهاي ندارم. از اين جهت حرکتم سياسي نبود.
در دوران کرونا ارتباط خود را با فوتبال چگونه حفظ کردهايد؟
من مسابقات ليگهاي درجه يک را از طريق تلويزيون تماشا ميکنم. هيچ بازي تيم بايرنمونيخ را از دست نميدهم. کتابهاي مربوط به بهترين مربيان را ميخوانم. سعي ميکنم چيزي از اين کتابها ياد بگيرم تا همچنان در کارم پيشرفت کنم.
حضورتان در تيمملي ايران بهعنوان مربي به بهترين شکل ممکن پيش نرفت. چه چيزي باعث خرابشدن کار شد؟
بهطورکلي در ايران چه در فدراسيون و چه در سطح باشگاهها، بزرگترين معضل اين است که مديريت براساس آگاهي پيش نميرود، بلکه مطابق مناسبات کار انجام ميشود. اگر يک مدير برود و يک مدير جديد بيايد، کل بدنه مديريتي عوض ميشود. از اين جهت تيمملي آن دورنماي لازم را ندارد. فوتبال در ايران سالم نيست.
وضعيت استعدادها بهطورکلي چگونه است؟
با وجود سوءمديريتها، بازيکنان ايراني در ليگهاي اروپايي حضور مييابند. اما بهخاطر همين وضعيت ناجور، فقط يک دوجين ميروند در حاليکه ميتوانند تا 100 هم آنجا باشند.