بستن
کد خبر: ۱۰۰۵۹۱۱
وزش باد خيلي شديد در برخي استان‌ها

احتمال سقوط بهمن در مناطق مستعد

احتمال سقوط بهمن در مناطق مستعد

سازمان هواشناسي کشور با صدور سه هشدار از افزايش احتمال وقوع بهمن در ارتفاعات مستعد، ريزش سنگ، بالا آمدن آب رودخانه‌ها به‌ دليل ذوب برف و وزش باد خيلي شديد در برخي مناطق کشور خبر داده و آورده است که درياهاي جنوب و شمال کشور مواج و طوفاني مي‌شود. سازمان هواشناسي در هشدار نارنجي رنگ خود از شکل‌گيري جريانات جنوبي گرم، کاهش رطوبت نسبي و افزايش دما در برخي مناطق کشور خبر داده است. بر اساس اين هشدار از روز چهارشنبه (24 دي) تا روز جمعه (26 دي) افزايش قابل ملاحظه دما حدود 8 تا 12 درجه سانتيگراد در استان‌هاي گيلان، مازندران و گلستان دور از انتظار نيست. افزايش دما در اين مناطق سبب افزايش احتمال وقوع بهمن در ارتفاعات مستعد، ريزش سنگ و بالا آمدن آب رودخانه‌ها به‌دليل ذوب برف در ارتفاعات بالادست مي‌شود.

توقف در مناطق با احتمال سقوط بهمن

سازمان هواشناسي هشدار داده است که از توقف در مناطق با احتمال سقوط بهمن يا ريزش سنگ پرهيز و در رانندگي به‌ويژه در راه‌هاي کوهستاني احتياط شود. اجتناب از صعود به ارتفاعات برفگير، پرهيز در تردد و استقرار در حاشيه رودخانه‌ها، اتخاذ تمهيدات لازم در بخش‌هاي مختلف کشاورزي (تنظيم دما و رطوبت سالن‌هاي پرورش قارچ، گلخانه‌ها، دامداري‌ها و مرغداري‌ها و...) و خودداري از برافروختن آتش در عرصه‌هاي طبيعي و جنگلي از ديگر توصيه‌هاي سازمان هواشناسي است.سازمان هواشناسي در ادامه هشدار نارنجي رنگ خود از وزش باد شديد تا خيلي شديد در برخي مناطق کشور طي روزهاي پنجشنبه و جمعه (25 و 26 دي) خبر داده است.بر اساس اين هشدار سرعت متوسط وزش باد بين 60 تا 90 کيلومتر بر ساعت خواهد بود. اين شرايط طي روز پنجشنبه (25 دي) در استان‌هاي اردبيل، گيلان، غرب مازندران، ايلام و غرب کرمانشاه و طي روز جمعه (26 دي) در اردبيل، گيلان، غرب مازندران، آذربايجان شرقي، زنجان و شمال خراسان رضوي پيش‌بيني مي‌شود.سازمان هواشناسي هشدار داده است که احتمال آسيب به سازه‌هاي موقت، گلخانه‌ها، تابلوها و بنرهاي تبليغاتي و سقوط اجسام از ارتفاع به‌ويژه در کارگاه‌هاي ساختماني وجود دارد همچنين احتمال شکستن درختان فرسوده و احتمال سقوط بهمن و ريزش سنگ دور از انتظار نيست.

ضرورت احتياط در ترددهاي کوهستاني

اين سازمان در ادامه توصيه کرده است که سازه‌هاي موقت و تابلوهاي تبليغاتي محکم شوند و هنگام عبور از ساختمان‌هاي نيمه‌کاره احتياط شود.اتخاذ تمهيدات لازم جهت جلوگيري از خسارات ناشي از وزش باد شديد، چشم پوشي از فعاليت‌هاي کوهنوردي و ترددهاي کوهستاني، لغو پرواز هواپيماهاي سبک و گلايدر و پيش‌بيني ساير اقدامات پيشگيرانه از توصيه‌هاي ديگر هواشناسي است.گفتني است که در هشدار نارنجي ‌رنگ سازمان هواشناسي پيش‌بيني مي‌شود که پديده‌اي جوي اثرات منفي به دنبال داشته باشد و خسارت‌هاي احتمالي را سبب شود. هشدار نارنجي براي آماده‌باش دستگاه‌هاي مسئول براي مقابله با يک پديده خسارت‌زا صادر مي‌شود.سازمان هواشناسي کشور با صدور هشدار زرد رنگ از نفوذ سامانه بارشي به کشور خبر داده است.براساس اين هشدار سامانه بارشي در کشور از بعد ازظهر روز پنجشنبه (25 دي) تا اواخر وقت روز جمعه (26 دي) در کشور فعال است و از اين‌رو بارش برف و باران، مه، وزش باد شديد و در ارتفاعات برخي مناطق کولاک برف پيش‌بيني مي‌شود. بر اين اساس طي روز پنجشنبه (25 دي) اين شرايط جوي را در استان‌هاي آذربايجان غربي، کردستان، کرمانشاه و غرب آذربايجان شرقي و طي روز جمعه (26 دي) در آذربايجان غربي، آذربايجان شرقي، کردستان و نيمه شمالي کرمانشاه شاهد خواهيم بود.از اين‌رو احتمال اختلال در سفرهاي برون شهري، کاهش ديد در مناطق کوهستاني، لغزندگي و يخ‌زدگي جاده‌ها و تاخير و يا احتمال لغو پروازها وجود دارد بنابراين در ترددهاي برون شهري احتياط و سفرهاي غيرضروري لغو شود.احتياط در صعود به ارتفاعات، آمادگي تجهيزات برف روبي و تجهيز خودروها به امکانات ايمني و گرمايشي از ديگر توصيه‌هاي سازمان هواشناسي کشور است.در ادامه اين هشدار زرد رنگ از وزش باد شديد در برخي مناطق کشور طي روزهاي پنجشنبه و جمعه (25 و 26 دي) خبر داده شده است.بر اين اساس وزش باد شديد طي روز پنجشنبه (25 دي) در استان‌هاي آذربايجان غربي، آذربايجان شرقي و کردستان و طي روز جمعه (26 دي) در استان‌هاي آذربايجان غربي، نيمه شرقي مازندران، گلستان، خراسان شمالي، کردستان، کرمانشاه، همدان، مرکزي و قزوين پيش‌بيني مي‌شود.سازمان هواشناسي هشدار داده است که احتمال آسيب رسيدن به سازه‌هاي موقت، گلخانه‌ها، تابلوها و بنرهاي تبليغاتي و سقوط اجسام از ارتفاع به‌ويژه در کارگاه‌هاي ساختماني وجود دارد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی