بستن
کد خبر: ۱۰۰۵۸۱۴

روی خـــط

روی خـــط

سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا مطرح کرد

آغاز واکسيناسيون کرونا پيش از سال نو

نگراني از پيک جديد در بهمن و اسفند

دکتر عليرضا رئيسي با اشاره به روند کاهشي بيماري کرونا در کشور در عين حال توضيحاتي درباره نحوه تامين واکسن ارائه کرد و گفت: برنامه زمان‌بندي هم بر اساس تعداد واکسني که به دستمان خواهد رسيد پيشبيني کرديم و بر اساس برنامه سند قبل از پايان سال واکسيناسيون آغاز خواهد شد و تمام تلاشمان اين است که فاز يک دريافت واکسن را قبل از سال جديد انجام دهيم. سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا گفت: کليات بحث سند ملي واکسيناسيون کشور مصوب شد. انجام واکسيناسيون کرونا در دنيا به عنوان کالاي استراتژيک سلامت تقاضاي زيادي دارد. اين موضوع جوانب بسيار زيادي دارد و مباحث اخلاقي. اولويت‌بندي تزريق واکسن در تمام دنيا وجود دارد. در ايران کميته فني متشکل از 19 متخصص برجسته حدود 4 هفته اين مستئل را بررسي کردند و اين موضوعات در کميته اخلاق تکرار شد و نهايتا ديروز در ستاد ملي کرونا مطرح و مصوب شد که اميدوارکننده است و مردم بدانند تزريق واکسن در کشور در يک چارچوب مشخص خواهد بود.

تزريق واکسن فاز‌بندي مي‌شود

وي افزود: بر اساس جمعيت کشور سن، جنس و بيماري زمينه‌اي که افراد دارند اولويت‌ها تعيين شده است. افراد بالاي 64 سال، مبتلايان به بيماري‌هاي زمينه‌اي و... در اولويت هستند. تهيه سند مبتني بر اين است که بر اساس شواهد علمي و بررسي‌هايي که انجام شد کميته‌هاي تخصصي، اين برنامه را تدوين کردند و بر اساس بار بيماري، ميزان شيوع بيماري‌هاي پرخطر و زمينه‌اي هر استان، شهر و شهرستان مشخص شده است و با طبقه بندي که انجام شده تزريق واکسيناسيون در 4 فاز انجام مي‌شود. رئيسي تاکيد کرد: وقتي تزريق واکسن فاز بندي مي‌شود تنها تفاوت ميان فازها زمان تزريق واکسن است و نه چيز ديگر. بسته به اينکه چه مقدار واکسن به دست ما برسد تزريق واکسن انجام مي‌شود. کاهش مرگ و مير و قطع زنجيره انتقال ويروس از اهداف مهم تزريق واکسن است. در فاز اول افراد کادر بهداشت و درمان که مستقيماً با بيماران کرونا سر و کار دارند، کساني که در خانه‌هاي سالمندان کار مي‌کنند و همچنين جانبازان شيميايي، تنفسي و بالاي 50 درصد واکسن دريافت مي‌کنند. همچنين کارکنان مربوط به تغسيل اموات، افراد کم‌توان ذهني و جسمي که اين فاز تقريباً يک ميليون و 300 هزار نفر هستند.

فاز دوم مربوط به گروه‌هاي پرخطر

سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا تصريح کرد: در فاز دوم ساير گروه‌هاي پرخطر مانند سالمندان بالاي 65 سال هستند که به ترتيب اول از 80 تا 85 سال، 75 تا 80 سال، 70 تا 75 سال و… اولويت بندي مي‌شوند و افرادي بين 16 تا 64 سال که بيماري زمينه‌اي دارند در اين فاز هستند. با واکسيناسيون فاز يک و دو کاهش مرگ و مير خواهيم داشت اما در فاز 3 و 4 قطع زنجيره انتقال مهم است. رئيسي گفت: فاز سه براي مراکز تجمعي مانند پادگان‌ها، زندان‌ها، گرمخانه‌ها، کمپ مهاجران، پرسنل حمل و نقل، معلمان، کارمندان بانک و... و افرادي است که ريسک کمتري نسبت به فاز دو دارندو نهايتاً فاز 4 عموم مردم هستند. در کشور ما با وجود شبکه بهداشت و درمان پيش‌بيني ايجاد پايگاه تزريق واکسن در 400 بيمارستان‌ را کرده‌ايم و همچنين 4000 مرکز جامع سلامت و خانه بهداشت را براي شيفت بعد از ظهر و تزريق واکسن تجهيز مي‌کنيم. وي افزود: در کنار آن يک نرم‌افزار داربم که به سامانه يکپارچه بهداشت ما متصل است و دقيقا مشخص مي‌کند در هر استان و شهر چند نفر گروه پرخطر داريم و چه تعداد واکسن بايد به آنها تحويل داده شود. نرم‌افزار ديگري هم طراحي شده است که افراد مي‌توانند سن، شغل و بيماري زمينه‌اي خود را وارد آن کنند و ببينند در کدام فاز قرار خواهند گرفت.

تزريق واکسن زيرنظر افراد آموزش‌ديده

وي با بيان اينکه تزريق واکسن زيرنظر افراد آموزش ديده توسط پزشک انجام مي‌شود، ادامه داد: اين سند شنبه در ستاد ملي مطرح شد. ما برنامه زمان‌بندي هم بر اساس تعداد واکسني که به دست‌مان خواهد رسيد پيش‌بيني کرديم و بر اساس برنامه سند از قبل از پايان سال واکسيناسيون آغاز خواهد شد و تمام تلاشمان اين است که واکسيناسيون افراد فاز يک را قبل از سال جديد انجام دهيم که تاحدود خيلي زيادي در کاهش مرگ و مير موثر است. پس از آن با بقيه واکسن‌هايي که از طريق کوواکس به دستمان خواهد رسيد ان‌شاءا... فاز دو را آغاز خواهيم کرد. اگر قرار باشد 60 ميليون نفر واکسن دريافت کنند يعني 120 ميليون دوز واکسن احتياج خواهيم داشت و اگر ماهيانه 10 ميليون دوز واکسن هم بتوانيم تزريق کنيم، يک سال طول مي‌کشد تا جامعه هدف واکسن دريافت کنند. البته ما اين توانمندي را داريم که اين کار را انجام دهيم به شرط آنکه اطمينان داشته باشيم اين واکسن‌ها به موقع به دستمان مي‌رسد. رئيسي درباره آخرين خبرها از واکسن ايراني کرونا، گفت: روز يکشنبه (21 دي) اين واکسن بر روي هفت نفر ديگر تزريق خواهد شد. در فاز اول کارآزمايي باليني بيشتر بحث ايمني واکسن مطرح است که کميته عالي نظارت مستمر داشته و دارند و خوشبختانه تاکنون عوارض خاصي مشاهده نشده است و اين روند تا تزريق واکسن به 56 نفر ادامه خواهد يافت. در اين 56 نفر هم به برخي واکسن‌نما تزريق مي‌شود تا قدرت مقايسه وجود داشته باشد. اگر مشکلي نباشد در بهار سال آينده واکسن ايراني به دست ما مي‌رسد.

مشکلات مربوط به‌ انتقال ارز

وي افزود: در زمينه تامين ريال مشکلي براي تامين واکسن نداريم بلکه مشکلات ديگري وجود دارد که بحث انتقال ارز است و ما اصرار داريم پيش از سال جديد افراد آسيب‌پذير واکسن دريافت کنند. رئيسي در تعريف رنگ جديد اضافه شده براي طبقه‌بندي شهرهاي کرونايي، اظهار کرد: روند بيماري در کشور به گونه‌اي است که 80 درصد کاهش بستري و 70 درصد کاهش مرگ و مير را داشتيم. ويروس ضعيف‌تر نشده است و اين آمار به دليل کمک و رعايت مردم است. اگر رعايت نکنيم موج بعدي بيماري به مراتب سهمگين‌تر از قبل خواهد شد. با اضافه شدن رنگ آبي به طبقه بندي‌ها مشاغل گروه 4 شامل استخرها، سينماها تالارها، باشگاه‌ها، مهدکودک‌ها و... با شرط رعايت پروتکل‌ها مجاز به فعاليت خواهند بود. در رنگ آبي کمتر از يک بيمار در هر 100 هزارنفر داريم و يعني منطقه کم خطر است. در رنگ آبي حتي برخي فعاليت‌هاي آموزشي مي‌توانند فعال باشند البته اين محدوديت‌ها هوشمند است و اگر اوضاع خطرناک شود مجددا محدوديت خواهيم داشت.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی