بستن
کد خبر: ۱۰۰۵۶۱۱

حمایت اصلاح‌طلبان از لاریجانی بعید است

حمایت اصلاح‌طلبان 
از لاریجانی بعید است

آرمــان مــلــي- محمدهادي عليمرداني: مردم به چه فردي براي انتخابات رياست‌جمهوري اعتماد خواهند کرد؟ پيدا کردن پاسخ اين سوال مي‌تواند راهنماي جريان‌هاي سياسي براي معرفي نامزد انتخاباتي در 1400 باشد. با وجود کاهش مشارکت مردم در انتخابات اخير مجلس يازدهم، حضور نيافتن مردم پاي صندوق‌هاي راي مي‌تواند آسيب‌هايي براي کشور در پي داشته باشد. اصلاح‌طلبان با درک اين خطر، تلاش‌هاي متعددي براي برگزاري هرچه پرشورتر انتخابات داشته‌اند. تشکيل نهاد اجماع‌ساز جديدي در شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات، يکي از اقدامات اصلاح‌طلبان در اين راستا تلقي مي‌شود. اين نهاد شامل احزاب اصلاح‌طلب و 10 عضو حقيقي از چهره‌هاي شاخص اين جريان خواهد بود. سوالات در خصوص نام اعضاي حقيقي اين نهاد بي‌پاسخ باقي ‌مانده است. نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان که هنوز نامي براي آن انتخاب نشده است، تا آخر دي فعاليت خود را آغاز خواهد کرد. در همين خصوص «آرمان ملي» گفت‌وگويي با حسين کمالي، دبيرکل حزب اسلامي کار داشته است که در ادامه مي‌خوانيد.

چه معيارها و مشخصه‌هايي مي‌تواند موجب جلب نظر مردم به سمت نامزد‌هاي انتخاباتي در 1400 باشد؟

البته نظر مردم ايران در مورد مشخصه‌هاي کانديداها يکسان نيست و افراد داراي برداشت‌هاي متفاوتي هستند و من بررسي نکرده‌ام که مردم براي انتخاب رئيس‌جمهور چه مشخصاتي را مدنظر دارند اما در مجموع فکر مي‌کنم که مشکلات کشور و حل آنها بزرگ‌ترين خواسته مردم باشد و احتمالا به آن سمت و سو نگاه کنند. مشکلات اقتصادي، سياسي-اجتماعي و فرهنگي بايد رفع شود. در حقيقت مردم منتظرند با روي‌کار‌آمدن يک دولت مطلوب و اصلاح‌گر به نتايج مطلوب دست يابند.

باتوجه به ناکامي اصلاحات در انتخابات مجلس يازدهم، معرفي نامزد انتخاباتي براي اصلاح‌طلبان در اولويت است يا جلب نظر بدنه مردمي؟

براي به‌کارگيري کلماتي که استفاده مي‌کنيد، بايد دلايل متقن و محکمي داشته باشيد. وقتي که مي‌گوييد ناکامي يا مثلا فرض کنيد شکست و از اين دست کلمات استفاده مي‌کنيد، بايد به ماهيت و شکل انتخابات برگزارشده توجه داشته باشيد، در صورتي مي‌توان از کلمه شکست يا ناکامي استفاده کرد که رقبا در يک برنامه به رقابت با يکديگر بپردازند و مردم برنامه‌هاي اصلاح‌طلبان را ديده و نپذيرند يا به کانديداي موردپسند آنان راي ندهند. نکته دوم اينکه کانديداها بتوانند آزادانه با هم به رقابت بپردازند و اينکه دستگاه‌هاي مميزي، تعدادي از کانديدا را رد صلاحيت کنند و گروه ديگر به‌تنهايي در انتخابات شرکت کنند، اين مفهوم انتخابات رقابتي و آزاد نيست و اينگونه نيست که بيانگر پيروزي براي کسي باشد. در مسابقه‌اي که يک شرکت‌کننده حاضر است و تک‌اسبه برگزار شود، برنده مورد تشويق مردم قرار نخواهد گرفت اما در مورد سوال ديگر شما که معرفي نامزد انتخاباتي براي اصلاح‌طلبان در اولويت است يا جلب نظر بدنه مردمي، کساني که کار سياسي مي‌کنند و مي‌خواهند مديريت جامعه را عهده‌دار شوند، در همه نظام‌هاي دموکراتيک مي‌بايست به راي و نظر مردم متکي شوند.

ســازوکار جديــد اصـلاح‌طلبــان براي انتخابات چه تفاوت‌هايي با شوراي عالي سياست‌گذاري دارد و آيا نامي براي آن در نظر گرفته شده است؟

سازوکار جديد اصلاح‌طلبان بنا دارد، با همکاري گروهي به‌عنوان مشاور در کنار شوراي هماهنگي انتخابات آتي را مديريت کند و به‌گونه‌اي برنامه‌ريزي شده است که در صورتي که شرايط انتخابات توسط برگزارکنندگان انتخابات به صورت مطلوب فراهم شود، يک انتخابات مردمي، رقابتي و پرشور داشته باشيم. هنوز نامي براي تشکل موردنظر انتخاب نشده است ولي احتمالا به‌زودي نام مجموعه جديد اعلام خواهد شد و تا آخر دي‌ماه سال جاري سازمان و چارت تشکيلاتي آماده و کار آغاز خواهد شد.

سخنگوي حزب کارگزاران اعلام کرده است که نامزد اين حزب تا دو هفته آينده مشخص خواهد شد. اين نامزد مورد اجماع اصلاح‌طلبان قرار گرفته است؟

احزاب مختلف احتمال دارد براي رياست جمهوري کانديداهاي متفاوتي داشته باشند و اين امري طبيعي است. در حال حاضر احزاب و گروه‌ها مشغول بررسي هستند. طبيعتا کساني را که مطلوب بدانند، معرفي خواهند کرد. سپس از مجموع کساني که در مجموعه جديد مطرح‌ شده و مورد بحث و بررسي قرار مي‌گيرند. در صورتي که روي هريک از آنها اجماع صورت بگيرد، به‌عنوان کانديداي اصلاح‌طلبان معرفي خواهد شد.

احتــمال حضـور آقــاي لاريجـاني در انتخابات از سوي جريان اصلاحات تا چه حد قوي است؟

در شوراي هماهنگي تابه‌حال مطرح نشده ولي به نظر مي‌رسد با توجه به آسيب‌هايي که مجموعه اصلاحات از کانديداي عاريه در دوره اخير متحمل شده‌اند، بعيد است که اين تجربه تکرار شود.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی