بستن
کد خبر: ۱۰۰۴۹۹۲

حلقه مسی هم یار ایرانی‌ها نشد

حلقه مسی هم یار ایرانی‌ها نشد

آرمان‌ملي- محمدسياح: اوضاع و احوال اين روزهاي اقتصاد در هيچ بخشي خوب نيست، از بازار طلا گرفته تا بازار خودرو و مسکن! نوسانات ارز دليل اصلي گران‌شدن طلا و رسيدن هر گرم آن به يک ميليون و 200 هزار تومان است و همين موضوع هم باعث شد اين خريد مصنوعات طلا، از چرخه خريد خانوار به‌ويژه زوج‌هاي جوان خارج يا بسيار کم شود.

اين اتفاق سبب شد در روزهاي اخير شايعه خريد حلقه‌هاي مسي به‌جاي حلقه طلا شکل بگيرد! البته اين موضوع چندان دور از ذهن نيست که زوج‌هاي جوان به جاي طلا از فلزات ديگري نظيري مس يا تيتانيوم يا حتي استيل به‌عنوان حلقه ازدواج استفاده کنند! به هر حال قيمت مس در همين چند روز 50 درصد افزايش پيدا کرد و همين موضوع مي‌تواند سبب ريزش مشتري در اين بازار حداقل در بخش مصنوعات زينتي شود.

رئيس اتحاديه سازندگان مصنوعات و فروشندگان فلزات رنگين تهران، در مورد خبر استفاده زوج‌هاي جوان از حلقه‌هاي مسي افزود: «در تهران خبري مبني بر اينکه زوج‌هايي از حلقه‌هاي مسي براي ازدواج استفاده کنند به ما نرسيده، اما با توجه به گراني طلا امکان اين موضوع وجود دارد ولي مس با توجه به خصوصياتش که خيلي زود حالت خود را از دست مي‌دهد و سياه مي‌شود، حلقه‌اي نيست که به طور بلندمدت در دست نگه داشته شود. به همين علت فکر نمي‌کنم که چنين موضوعي صحت داشته باشد.» عبدا... اقبالي به ايلنا گفت: «مس مانند طلا يا نقره نيست که اتفاقي براي آن نيفتد، امکان دارد با مواد براق‌کننده آن را به طور موقت تعمير کنند، اما نمي‌تواند به طور بلند‌مدت باقي بماند.» او اضافه کرد: «ظرف مسي بايد قلع‌اندود شود تا قابل مصرف باشد در غيراينصورت خاصيت سمي دارد، قيمت قلع نيز بسيار گران و شمش وارداتي است. به علت گراني قلع پوشش آن روي مس را با ضخامت کمتري انجام مي‌دهند که ضعيف‌تر است، اما مسلما ميزان قلع اندودي بايد به ميزان استاندارد انجام شود. بعد از مدتي استفاده، دوباره اين کار را بايد تکرار کرد.» رئيس اتحاديه سازندگان مصنوعات و فروشندگان فلزات رنگين تهران تصريح کرد: ظروف و اقلام مسي از ابتداي سال تا به امروز حدود 40 تا 50 درصد افزايش قيمت داشته‌اند. تقاضا نيز در همين مدت بين 60 تا 70 درصد افت داشته است.» او اظهار کرد: «هيچ يک از توليدکنندگان اين صنف نمي‌توانند حتي براي 20 روز آينده خود برنامه‌ريزي کنند، چراکه قيمت فلزات به قيمت جهاني وابسته است و قيمت جهاني نيز به قيمت ارز مربوط مي‌شود. بنابراين با تغيير قيمت دلار، قيمت تمام شده و فروش نيز تغيير مي‌کند.» اقبالي افزود: «قيمت مس خام به کيلويي 150 تا 160 هزار تومان رسيده است اين جدا از فرآوري است که بعد از آن روي آن انجام مي‌شود تا به ظرف يا ديگر اقلام مسي تبديل شود. در چنين شرايطي مردم به همان ظروف استيلي، بلوري يا چيني رو مي‌آورند. با توجه به گراني مس، در صنعت هم به مشکل بر مي‌خوريم بطوريکه براي تهيه کابل‌هاي مسي توانايي خريد توليدکننده بسيار پايين است. بايد به صورت مدت‌دار مواد اوليه را بگيرد تا بعد از فروش محصول، بتواند پول مس را پرداخت کند.» رشد قيمت فلزات در سايه رشد بدون توقف تورم و نبود برنامه کنترلي اقتصاد باعث شده تا بسياري از خريد هر نوع فلز تزئيني خودداري کنند! از طرفي از آنجايي که مس مصرف زيادي در صنايع برقي دارد اين موضوع مي‌تواند به صورت جدي در صنعت برق موجب افزايش هزينه‌هاي توزيع برق و در نهايت رشد هزينه برق مصرفي و فشار به مصرف‌کننده شود! نارسايي اقتصادي در کشور به حدي افزايش يافته است که هيچ چيز از گزند اين وضعيت در امان نمانده است! اين وضعيت نمي‌تواند کمکي به کشور کند. رشد افسارگسيخته قيمت‌ها حتما آسيب‌هاي جدي و اساسي‌اي به صنايع مختلف و مردم وارد کرده و مي‌کند و در آينده بايد شاهد هرج و مرج‌هاي اقتصادي بيشتري باشيم.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی