صفآرايي نيروهاي
سوداني و اتيوپي
همزمان با استقرار نيروهاي اتيوپيايي در مرز سودان، ارتش سودان نيز از اعزام نيروهايش به منطقه مرزي خبر داد.نيروهاي سوداني سهشنبه يگانهاي زميني و هوايي را به مرز اتيوپي اعزام کردند.برخي منابع گزارش دادند که اعزام نيروهاي سوداني به مرز اتيوپي احتمالا به منظور آمادگي براي آغاز درگيري در منطقه مرزي صورت گرفته است به ويژه اينکه در چند روز اخير شمار زيادي از نيروهاي اتيوپي در مرز مستقر شدند.بنابر گزارش شبکه الجزيره، ارتش سودان اعلام کرد که نيروهاي ما به پايگاههايي رسيدند که ميتوانند تمامي اراضي سوداني در مرز اتيوپي را تحت کنترل خود بگيرند.ارتش سودان همچنين تأکيد کرد که هيچ نيروي اتيوپيايي در باقيمانده اراضي سوداني در مرز حضور ندارد.از سوي ديگر سخنگوي وزارت خارجه اتيوپي تأکيد کرد که نهايت تلاشهاي خود را براي حلوفصل درگيري در مرز سودان بهکار خواهيم گرفت.
ژاپن درصدد توليد موشک با بُرد 2000 کيلومتر
يک روزنامه ژاپني اعلام کرد که دولت توکيو به دنبال ساخت موشکهايي است که به موشکهاي زميني تامهاوک شباهت داشته و بُرد آنها به دو هزار کيلومتر ميرسد. به گزارش مهر، روزنامه «سانکي شيمبون» ژاپن از طرح اين کشور براي ساخت موشکهاي دوربردي خبر داد که به موشکهاي «تام هاوک» شباهت دارند. به نوشته اين روزنامه، بُرد موشکهاي جديد ژاپن حدود دو هزار کيلومتر (يک هزار و 200 مايل) برآورد ميشود و توانايي هدف قرار دادن مناطقي از چين يا کره شمالي را دارند. اين موشکها با موشک زميني تامهاوک مقايسه ميشوند که بردي معادل دو هزار و 400 کيلومتر (يک هزار و 500 مايل) دارد. براساس قانون اساسي ژاپن، استفاده خصمانه از نيروي نظامي ممنوع است و درحال حاضر هيچ يک از رزمناوهاي اين کشور موشکهايي که قابليت حمله به اهداف روي زمين را داشته باشند، حمل نميکند. با اين حال، دولت توکيو در سالهاي اخير در همراهي با سياست چرخش به ايندوپاسيفيک آمريکا، به دنبال تصويب قوانيني است که با اتکا به آنها ميتواند در صورت تهديد منافع ملي خود و يا يکي از متحدانش (به طور خاص واشنگتن)، قواي نظامي خود را براي نخستين بار پس از خاتمه جنگ جهاني دوم، به شرکت در جنگهاي برون مرزي وادار کند.
کرونا آخرين همهگيري
تاريخ نخواهد بود
مايک رايان مدير بخش برنامههاي اضطراري سازمان جهاني بهداشت ضمن هشدار از وقوع همهگيريهاي دشوارتر در آينده، واکسنها را نه تنها عامل ريشه کن شدن ويروس کرونا ندانست بلکه از احتمال بومي شدن ويروس خبر داد.به گزارش تارنماي سازمان جهاني بهداشت، کارشناسان اين نهاد بهداشتي بين المللي در آخرين نشست مطبوعاتي اين سازمان در سال 2020ميلادي، با بيان اينکه همهگيري ويروس کرونا بسيار شديد بوده، تاکيد کردند که کوويد19 الزاما «بزرگترين» مورد از بحرانهاي اين چنيني نبوده و همهگيريهاي احتمالي در آينده به وقوع خواهند پيوشت؛ بنابراين جهان ميبايست زندگي با کوويد19 را بياموزد.مايک رايان مدير بخش برنامههاي اضطراري سازمان جهاني بهداشت گفت، ما در اين جهان شکننده و جوامعي که به طور فزاينده هر روز در حال پيچيده تر شدن است به همکاري نيازمنديم. وي همچنين افزود: جهان با تکيه بر کادر درماني آموزش ديده، استفاده از فناوريهاي نوآورانه و شهرونداني آگاه و متعهد که قادر به حفظ امنيت خود خواهند بود، آمادگي بهتري براي مقابله با بحرانهاي بهداشتي بعدي خواهد داشت.رايان در ادامه افزود: وجود يک واکسن حتي در بالاترين سطح از ايمني، تضميني براي ريشه کن کردن يک بيماري عفوني نيست.به عقيده «ديويد هيمن» رئيس گروه مشاوره استراتژيک بيماريهاي عفوني سازمان جهاني بهداشت و مايک رايان، براساس نظريه عدمريشهکن شدن بيماري حتي با استفاده از واکسن، محتمل ترين سناريو پيرامون «سرنوشت» ويروس کرونا، بومي شدن آن است.به نوشته خبرگزاري افه، مشاهده نوع جهش يافته ويروس کرونا و شناسايي موارد جديد ابتلا به اين نوع جديد در گوشه و کنار جهان سبب شده نظريه بومي شدن ويروس کرونا در بدن انسان ها و حيوانات تقويت شود. با توجه به تغييراتي که پس از جهش ويروس کرونا در ماهيت آن اتفاق ميافتد، ميتوان گفت اين جهش هم ميتواند سبب افزايش سرايتپذيري ويروس شود و هم ميتواند آيندهاي را متصور شد که جهشي اتفاق بيفتد که سرايتپذيري ويروس را سختتر کند. به اين ترتيب احتمال بومي شدن بيماري حداقل در مناطقي از دنيا وجود خواهد داشت. بروس آيلوارد مشاور سازمان جهاني بهداشت نيز اعلام کرد که با وجود تلاشهاي درخور توجهي که در مبارزه با کوويد19 انجام شده، از جمله ساخت واکسنهايي موثر در زماني کوتاه، وضعيت امروزي جهان به دور از آمادگي براي مبارزه با همهگيريهاي ديگر در آينده است.او افزود: ما در حال عبور از موج دوم و سوم اين ويروس هستيم و هنوز نتوانستهايم آن را مديريت کنيم.تدروس آدهانوم رئيس سازمان جهاني بهداشت نيز پنج شنبه شب در پيامي ويديويي به مناسبت کريسمس ضمن دعوت از شهروندان کليه کشورها به تداوم رعايت اصول مراقبتي در دوره همهگيري بيماري کوويد19، نسبت به هدررفتن فداکاريهايي که تا کنون براي مهار اين بيماري انجام شده، هشدار داد.