بستن
کد خبر: ۱۰۰۴۳۶۰

احتمالا عارف در 1400 شرکت خواهد کرد

احتمالا عارف در 1400 شرکت خواهد کرد

يک عضو شوراي عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان، درباره نحوه حضور و نقش آفريني جريان اصلاحات در انتخابات 1400، اظهار داشت: به لحاظ نظري، ديدگاه غالب در آينده به سمت گرايشي خواهد بود که قائل به حضور متناسب با ظرفيت‌هاي در اختيار اصلاح‌طلبان در آرايش انتخاباتي 28 خرداد سال 1400 است، چراکه جريان اصلاحات بخش جدايي‌ناپذيري از جمهوري اسلامي محسوب مي‌شود و جريان ريشه‌داري است که در مقاطع مختلف اداره قواي مجريه و مقننه را برعهده داشت، به همين جهت نسبت به سرنوشت کشور نمي‌تواند بي‌‌‌تفاوت باشد؛ به‌عنوان بخشي از هيات امناي انقلاب اسلامي، جريان اصلاحات همچنان بر اين باور است که اصلاحات و بهبودي خواهي سياسي در حوزه‌هاي مختلف از مسير و مجراي صندوق رأي عبور مي‌کند. مهر نوشت، حسن رسولي با بيان اينکه البته به‌نظر بنده دو مؤلفه در اثر بخشي و تاثيرگذاري جريان اصلاحات در انتخابات آينده نقش آفرين خواهد بود، افزود: عامل نخست، کاهش مشکلات اقتصادي، معيشتي مردم و کاهش نارضايتي‌ها با توجه به فشار گراني و تورم و کاهش شديد قدرت خريد مردم که متأثر از تحريم ظالمانه آمريکا از يک سو و رکود ناشي از ويروس يکساله کرونا از سوي ديگر به‌صورت بي‌سابقه‌اي حيات اجتماعي مردم ايران را تحت تاثير منفي خود قرار داده است. وي افزود: به هر ميزان که حاکميت در ماه‌هاي باقي مانده در انتخابات در کاستن از تنگناهاي اقتصادي و معيشتي مردم توفيق بيشتري پيدا کند، مي‌توانيم به رغبت بيشتر مردم به صندوق رأي و شرکت آنها در انتخابات اميدوار باشيم. وي به تبيين عامل ديگر که منجر به تحرک بيشتر جريان متبوعش در عرصه رقابت انتخابات خواهد شد پرداخت و گفت: اين عامل به نحوه عمل شوراي نگهبان در برخورد با تاييد صلاحيت نامزدهاي نام‌آور و رأي‌آور اصلاح‌طلب برمي‌گردد. عضو شوراي شهر تهران در ادامه ارائه تحليل خود از فعاليت اصلاح‌طلبان در انتخابات سال آينده، افزود: به اعتقاد بنده، اين دو مؤلفه نقش اساسي خواهد داشت، همچنين اوضاع سياست داخلي و نيز سياست خارجي کشور به هر ميزان که در ماه‌هاي آينده به سمت بهبودي و آرامش سير کند، فضا و بستر مناسب‌تري براي نقش‌آفريني جريان اصلاحات در انتخابات پيش رو فراهم‌تر مي‌شود.

شوراي هماهنگي مناسب‌ترين مرجع

اين فعال سياسي اصلاح‌طلب در خصوص راهبرد جريان اصلاحات در انتخابات پيش رو، نيز که اخيرا از سوي تعدادي از چهره‌هاي اصلاح‌طلب که در شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات عضويت دارند مطرح شده است آن را يک منشور تعريف شده عنوان کرد و گفت: به هر حال جريان اصلاحات يک منشور تعريف شده‌اي دارد که متناسب با شرايط زمان و با هدف حفظ پويايي، بايد آسيب شناسي و بازنگري شود و طبعا شوراي هماهنگي احزاب اصلاح‌طلب که دربردارنده 30 حزب اصلاح‌طلب است مناسب‌ترين مرجع براي پرداختن به اين حوزه محسوب مي‌شود. رسولي تصريح کرد: جريان اصلاحات بنا به مسئوليت انقلابي و ملي، متناسب با بستري که براي نقش‌آفريني اين جريان فراهم شود در انتخابات حضور فعال خواهد داشت. وي در عين حال، راهبرد اصلاح‌طلبان در اين دوره از انتخابات را موضوع جديدي ندانست و با بيان اينکه در ادوار گذشته هم ما راهبردهاي معين در انتخابات داشته‌ايم، خاطرنشان کرد: آنچه مسلم است اينکه، جريان اصلاحات متناسب با هر رويداد پُر اهميت همچون انتخابات رياست جمهوري و شوراها در حوزه سياست داخلي به‌صورت روزآمد از نظريه، تاکتيک و راهبردهاي متناسب با بنيان‌هاي فکري و انديشه‌اي خود استفاده کرده و متناسب با اين رويکردها، حضور داشته و خواهد داشت.

نامزد احتمالي

وي که در عرصه سياسي به‌عنوان يکي از نيروهاي نزديک به محمدرضا عارف شناخته مي‌شود در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه با توجه به دورنمايي که شما از نحوه حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات سال 1400 ترسيم کرده‌ايد، آيا «عارف» داوطلب رقابت انتخابات خواهد شد يا نه؟، افزود: به هر حال عارف در سال 92 در ليست داوطلبان انتخابات رياست جمهوري قرار داشت و تنها اصلاح‌طلب حاضر در آرايش انتخاباتي آن زمان بود که بنا به مصالح ملي و در تبعيت از رهبري اصلاحات و خرد جمعي اصلاح‌طلبان به نفع روحاني کناره‌گيري کرد. اين فعال سياسي اصلاح‌طلب اعلام کرد: نظر شخصي بنده اين است که او داوطلب انتخابات مي‌شود اما اينکه اين حدس به يقين تبديل خواهد شد، هم بايد از او سوال کرد و هم مقداري جلو رفت تا افق انتخابات شفاف و روشن‌تر شود. خزانه‌دار شوراي شهر تهران پيرامون تحرک مستقل حزب اعتماد ملي اظهار داشت: مرحله اول کانديدا گزيني که بايد از مجراي احزاب 30 گانه شوراي هماهنگي احزاب اصلاح‌طلب طي شود مسير درستي است اما با توجه به واقعيات صحنه سياسي و انتخابات ايران، پيروزي کانديداي برخوردار از نگاه صرفا حزبي در رياست جمهوري بسيار بعيد به‌نظر مي‌رسد. وي خاطرنشان کرد: به‌خصوص آنکه در انتخابات گذشته توسط هر دو جريان سياسي اين مدل آزموده شده و براي اصلاح‌طلبان و اصولگرايان ثمري نداشته است، بنابراين پيش‌بيني مي‌کنم همه احزاب اصلاح‌طلب و اصولگرا با عبرت‌گيري از پيشينه اين موضوع به سمت ائتلاف و رويکرد جبهه‌اي حرکت کنند و در پايان، بر روي نامزد و يا نامزدهاي مورد توافق سرمايه‌گذاري کنند.

رئيس دولت اصلاحات محور و هماهنگ‌کننده است

بحث انتقاد از خاتمي و جايگاه او مدتي است ميان چهره‌هاي اصلاح‌طلب فراگير شده است، بحث عبور از ليدري رئيس دولت اصلاحات چقدر مي‌تواند جدي شود و نهايتا چه جايگزيني براي او وجود دارد؟ مثلا موسوي‌خوئيني‌ها مي‌تواند جايگزين باشد؟» که عضو شوراي عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان بعد از طرح اين پرسش، اين مواضع که از سوي تعدادي از کنشگران اصلاح طلب همچون کرباسچي و کواکبيان درباره رئيس دولت اصلاحات بيان مي‌شود را فقط در حد يک اظهار نظر خواند و گفت: آنچه مسلم است بيش از 95‌درصد اصلاح‌طلبان همواره رئيس دولت اصلاحات را به‌عنوان محور و هماهنگ‌کننده اصلاح‌طلبان قبول دارند و اين اظهارنظرها لطمه‌اي به جايگاه او نمي‌زند. رسولي سپس در پاسخ به اين پرسش «اکنون که تغييري در محوريت جريان اصلاحات صورت نمي‌گيرد، آيا او حاضر است در اين دوره باز از کليد واژه «تَکرار» براي پيروزي کانديداي اصلاح‌طلبان استفاده کند؟، اظهار داشت: اينکه در آينده چه اتفاقي خواهد افتاد بايد ديد که با چه صورت بندي رقابتي در انتخابات پيش رو مواجه هستيم و از طرف ديگر نحوه مواجهه مردم متأثر از فضاي عمومي کشور و رغبت آنها پاي صندوق رأي چه تصويري را ارائه مي‌دهد. عضو شوراي عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان گفت: به‌نظر بنده، در ماه‌هاي نزديک به انتخابات مي‌توانيم برآورد دقيق‌تري از صحنه ارائه کنيم.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی