بستن
کد خبر: ۱۰۰۳۵۵۲

تست انسانی واکسن کرونا در هفته نخست دی‌ماه

تست انسانی واکسن کرونا در هفته نخست دی‌ماه

آرمان ملي- منيره چگيني: پس از دو هفته اعمال محدوديت‌هاي کرونايي، حالا شهرهاي کشور ثمره آن همه اصرار مسئولان و متخصصان پزشکي را به ستاد ملي مقابله با کرونا و دولت مبني بر تعطيلي دوهفته‌اي شهرهاي قرمز مي‌بينند و ايران از وضعيت قرمز شديد کرونايي به نارنجي رسيده است. در شرايطي که تا 30 آذر‌ماه امسال، همه استان‌ها (به غير از سيستان و بلوچستان، هرمزگان ، فارس و گلستان) و بيش از 150 شهر در وضعيت قرمز و فوق قرمز کرونايي قرار داشتند، حالا فقط 12 شهر (شهرستان‌هاي زرين دشت در استان فارس، بافت در استان کرمان، گميشان در استان گلستان، آستارا، بندرانزلي، رودسر و تالش در استان گيلان و آمل، بهشهر، رامسر، گلوگاه و نکا در استان مازندران) در وضعيت قرمز قرار دارند و 231 شهر در وضعيت نارنجي و 205 شهر در وضعيت زرد سپري مي‌کنند. در اين بين وضعيت پنج شهر (آستارا و تالش و گلوگاه و نور در استان‌هاي گيلان و مازندان) بحراني گزارش شده است. آمار مبتلايان و مرگ و مير روزانه نيز به شکل حيرت‌آوري کاهش پيدا کرده و در شرايطي که تا اوايل آذرماه امسال روزانه بيش از 14 هزار نفر به کرونا مبتلا مي‌شدند و بيش از 450 نفر در کشور جانشان را از دست مي‌دادند، حالا روند شيوع، به شدت نزولي شده است. طبق آخرين آمار رسمي وزارت بهداشت و درمان از جمعه (21 آذر) تا شنبه (22 آذر 99) هشت هزار و 201 بيمار جديد مبتلا به کوويد19 در کشور شناسايي که يک هزار و 286 نفر از آنها بستري شدند و 221 بيمار جان‌شان را از دست داده‌اند. اين آمار نشان مي‌دهد که مبتلايان و مرگ و مير ناشي از شيوع کرونا نسبت به 20 روز اخير به نصف رسيده است.

نبايد تجربه ارديبهشت تکرار شود

در اين شرايط هنوز محدوديت‌ها براي اصناف و مشاغل درجه سه و چهار اعمال مي‌شود و همچنين خودروهاي پلاک شخصي از ساعت 21 تا چهار صبح مشمول منع رفت و آمد هستند. به‌طور متوسط روزانه بين 7 تا 8 هزار خودرو در تهران و در زمان ممنوعيت تردد جريمه مي‌شوند. همچنين منع ورود به شهرهاي با وضعيت قرمز و نارنجي، تردد در جاده‌هاي بين شهري را 31 درصد کاهش داده است. با اين اقدامات حالا کشور خود را آماده ورود به فصل زمستان سخت مي‌کند و در اين شرايط بيمارستان‌ها و کادر درماني مي‌توانند توان خود را براي مواجهه با موج چهارم، احيا کنند. هرچند که بسياري معتقدند با تداوم و حتي تشديد محدوديت‌ها دو هفته‌اي، مي‌توان اميدوار بود که زنجيره کرونا در کشور قطع خواهد شد و کنترل شيوع را در دست خواهيم گرفت، اما در طرف مقابل بسياري از کارشناسان بر اين باورند که به اين کاهش آمار نبايد دلخوش بود و مردم و مسئوليت دچار سهل‌انگاري و تکرار تجربه تلخ ارديبهشت ماه شد. به قول وزير بهداشت «همچنان که در ارديبهشت ماه با کاهش آمار ابتلا به زير هزار نفر و مرگ و مير روزانه به کمتر از 100 نفر، فکر مي‌کرديم که همه چيز تحت کنترل است، اما در دقيقه 90 از کرونا گل خورديم و باعث شد که بيشترين آمار شيوع کرونا را در فصل زمستان شاهد باشيم.» پس سهل‌انگاري و عادي نشان دادن شرايط و رها کردن کشور به شرايط عادي بزرگترين خطر براي در زمان شيوع کرونا است. آن هم در زماني‌که ميزان رعايت پروتکل‌ها به بالاي 90 درصد در سطح کشور رسيده و با شرايط اقتصادي خراب، مردم همچنان اميد به روزهاي بدون آلودگي ويروس، روياي روزهاي خوب را مي‌بينند.

توليد واکسن کرونا در 3 فاز

اما اين روزها بيش از هر زمان ديگري بحث ساخت واکسن کرونا، در جهان داغ است. در شرايطي که احتمال سد تحريم‌ها در برابر خريد واکسن کروناي خارجي وجود دارد، بنا بر اعلام افرادي همچون مسعود مرداني و مينو محرز، تا خرداد و تير سال 1400 واکسن ايراني کرونا، روند تزريق عمومي را طي خواهد کرد. رئيس ستاد اجرائي فرمان امام از آغاز تست انساني واکسن کرونا در هفته نخست دي‌ماه خبر داد. همان‌طور که روز گذشته محمد مخبر درباره مراحل توليد واکسن کروناي ايراني گفت: «هر فاز تزريق اين واکسن 28 روز طول مي‌کشد و اين فرايند در سه فاز انجام خواهد شد. در فاز دوم اين واکسن به 500 نفر تزريق خواهد شد و براي فاز سوم هيچ محدوديتي اعمال نمي‌شود و مي‌توانيم به توليد انبوه برسيم.» در ادامه مينو محرز، عضو ستاد علمي مبارزه با کرونا نيز در پاسخ به انتقادات درباره پرداخت ديه به داوطلبان واکسن کرونا گفت: اينکه گفتم ديه افرادي بعد از زدن مشکل برايشان پيش بيايد داده خواهد شد قانون کميته اخلاق است وگرنه با واکسن ضعيف شده چنين عارضه‎اي پيش نمي‎آيد. از گفتن اين حرف معذرت مي‎خواهم. از مردم خواهش مي‎کنم که کمي صبر کنند. همه‎چيز درست خواهد شد. اگر مردم رعايت را ادامه دهند کم‎کم به اواخر کرونا مي‎رسيم. امکان وارد کردن واکسن‌هاي خارجي به ايران به دليل شرايط خاص براي حمل ونقل آن وجود ندارد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی