به تازگي يکي از رسانههاي طيف خاص با ارتباط دادن برجام به معيشت مردم، دليل کوچک شدن سفره مردم را نتيجه توافق هستهاي دانسته است. سيد محمود ميرلوحي فعال سياسي درباره روند مذاکرات انجام شده گفت: از دوره رياستجمهوري آقاي خاتمي کمکم گروههايي آمدند و رفتوآمدهايي شد و در نهايت گفتوگوهايي صورت گرفت. در آن زمان دو نظريه در اين باره وجود داشت؛ يکي اينکه نگذاريم پرونده هستهاي به شوراي امنيت سازمان ملل فرستاده شود و در مذاکرات با طرفهاي اروپايي مساله را حل کنيم. از طرف ديگر با آمدن آقاي احمدينژاد و رفتارهاي اين جريان، شماري از اين طيف که اکنون در رسانههاي اصولگرايان قلم ميزنند، گفتند اگر ما محکم بياستيم، آنها عقبنشيني مي کنند و... . وي ادامه داد: البته معتقد بوديم اگر همان زمان توافق شده بود، رفتارهاي بينالمللي احمدينژاد اتفاق نميافتاد و در حال حاضر وضعيت بهتري داشتيم. بعدها مشاهده کرديم سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي وقت، با شيوه مذاکرات خود نتوانست به جايي برسد و در نهايت دولت آقاي روحاني توانست با مذاکره با کشورهاي اروپايي و آمريکا به توافق برجام برسد، اما در همان زمان نيز شعارها و مسائلي مطرح ميشد که ايران نتواند اين پيمان را ببندد. ميرلوحي با بيان اينکه اين جريان سياسي سالها از جيب مردم شعار دادند، به ايرناپلاس گفت: کار درست اين است که ببينيم پيش از برجام اوضاع چطور بوده و بعد از آن چگونه شده است. وي ادامه داد: پيش از برجام، 50 درصد از هزينههاي نفتي ما خرج تخفيف و مسائل تحريمها بوده و مجبور بودهايم کالاها را دوبرابر قيمت بخريم. شايد اين دوستان يادشان رفته يا هدفمند اين موضوعها را مطرح ميکنند. اين فعال سياسي ادامه داد: FATF همچنان در مجمع تشخيص مصلحت نظام تصويب نشده، در حالي که ميتوانستيم حداقل با تحقق آن، برخي مبادلات بانکي داشته باشيم.
مانعتراشيها براي مقاصد سياسي
ميرلوحي معتقد است: اکنون برخي جناحهاي سياسي حتي خوشحال نيستند که شر ترامپ کوتاه شده و فرد ديگري آمده که در ظاهر به دنبال برجام است. نميشود که شعار بدهند قطعنامهها کاغذ پاره است و نگران معيشت مردم هم باشند! او ادامه داد: در زمان برجام نيز حتي مانع از تصويب قراردادهاي نفتي شدند؛ اگر مانعتراشي نکرده بودند شايد 100 ميليارد دلار يا بيشتر درآمد ايجاد شده بود و ما در اين مدت راحتتر ميتوانستيم با مزاحمتهاي ترامپ امور را بگذرانيم.
همصدايان با ترامپ
ميرلوحي اضافه کرد: سرانجام افکار عمومي بايد داوري کند. اکنون اگر با همين دلار 26 هزار توماني، FATF تصويب شده بود، حداقل ميتوانستيم با کشورهاي همراه، مبادله داشته باشيم. حالا اگر آمريکا بخواهد به برجام بازگردد و ما هم به دو سه سال پيش برگرديم و تنشزدايي کنيم و مسير همکاري با دنيا را در پيش بگيريم، به نفع مردم است. وي ادامه داد: البته جهش توليد و کمک به صادرات نيز در موازات آن بايد انجام شود؛ ما بيش از 50 ميليارد ظرفيت توليد داخلي داريم که اکنون به دليل تحريمها با مشکل مواجه شده است؛ مانند پسته، زعفران و... که بايد چند، آن هم با هزينههاي زياد، دست به دست شود تا به مقصد برسد. بنابراين بايد جوانب شعارهايي که داديم را قبول کنيم. وي در پايان افزود: رژيم صهيونيستي و عربستان نيز از رفتن ترامپ ميترسند، برخي در داخل نيز همين روحيه را دارند اما فقط جسارت بيانش را ندارند.