قواي کشور با همراهي يکديگر توان حل مشکلات کشور را دارند. قواي مجريه، مقننه و قضايي 3 ضلع آباداني و پيشرفت ايران هستند. همراهي قوه قضائيه با دولت در اين راستا قابل بررسي است که در ادامه به برخي از آنها اشاره شده است:
بازگرداندن 30هزار ميليارد تومان از ماليات معوقه
در دوراني که فروش نفت کشور به واسطه تحريمها با مشکل جدي روبهرو شده، گرفتن ماليات براي دولت بسيار مهم است تا بتواند کشور را اداره کند، بهخصوص گرفتن ماليات از افراد پردرآمد. عدليه طي يک سال گذشته با پيگيريهاي مداوم، حدود 30هزار ميليارد تومان از ماليات معوقه افراد دانهدرشت و پردرآمد را به نفع دولت و اقتصاد کشور زنده کرده، اين عدد يعني معادل چيزي حدود 25ميليون بشکه نفت! يا در شرايطي که بازگشت ارز ناشي از صادرات کالا به کشور يک نياز مهم محسوب مي شود تا بتوان جلوي نوسانات بازار ارز را گرفت، قوه قضائيه با پيگيريهاي همين چند ماه اخير موفق شده 3ميليارد و 400ميليون دلار از اين ارزها را به کشور بازگرداند، معادل ريالي اين عدد ميشود چيزي حدود 100هزار ميليارد تومان، يعني حدود يکپنجم بودجه عمومي دولت در سال 99. همچنين در پرونده 250 صادرکننده ارز، حدود 14.5ميليارد يورو ارز ناشي از صادرات، رفع تعهد شد به عبارتي 30هزار ميليارد تومان بيشتر از کل يارانه نقدي که دولت در طول يک سال به مردم ميدهد!
دريافت پول ملت از دانهدرشتها
يکي ديگر از مشکلات در سالهاي اخير، دانه درشتهايي هستند که از بانکها، وام هاي کلان ميگيرند و اين پولها را هم برنميگردانند. قوه قضائيه اينجا هم به کمک دولت آمده و موفق شده حدود 30هزار ميليارد تومان از اين وامها را به نظام بانکي و نهادهاي دولتي بازگرداند يعني حدود 10 برابر اختلاس معروف به 3000هزار ميلياردي به خزانه بازگشته است. از طرفي هم پول بيش از 2ميليون و 300هزار نفر از هموطناني که سپردههايشان توسط موسسات مالي غيرمجاز از بين رفته بود به آنها بازگردانده شد، چيزي نزديک 237هزار ميليارد تومان. بازگشت هزاران ميليارد تومان از تعاونيهاي اعتباري به بيتالمال در سال 98 را هم نميتوان ناديده گرفت.
گرهگشايي براي سپردهگذاران
قوه قضائيه براي گرهگشايي از مشکل سپردهگذاران موسسات مالي با کمک دولت و بانک مرکزي هم اقداماتي داشت. اين قوه موفق شد صرفا در ماههاي پاياني سال 1398، مبلغ 1500ميليارد تومان از اموال تعاوني افضل توس را به بانک مرکزي انتقال دهد. همچنين 1450ميليارد تومان از اموال تعاوني وحدت به بانک مرکزي منتقل شد. از اموال تعاوني فرشتگان، 300ميليارد تومان توسط قوه قضائيه به بانک مرکزي واگذار گرديد. از اموال تعاوني ثامن الحجج 600ميليارد تومان به بانک مرکزي واگذار شد و 435ميليارد تومان به مردم و سپردهگذاران پرداخت گرديد و اموال و داراييهاي ديگري نيز از اين موسسه شناسايي شده که به مرور فرآيند فروش يا انتقال آنها به بانک مرکزي انجام خواهد شد تا تمام يا حداقل بخش عمدهاي از اعتبارات بانک مرکزي از ناحيه اين خط اعتباري تامين شده باشد.
مبارزه با زمينخواري
مبارزه با زمينخواري هم يکي ديگر از اقدامات مهم عدليه به نفع قوه مجريه است. از آغاز سال 1399، تا آبانماه 819 واحد صنعتي که تعطيل و کارگران آن بيکار شده بودند يا در معرض تعطيلي بود، احيا شد و به چرخه توليد بازگشت. بيش از 27هزار شغل براي کارگران اين واحدهاي صنعتي ايجاد شده است. اين آمار در 12 ماه سال گذشته 994 مورد بوده است.
وصول 9هزار و 500ميليارد توماني معوقات بانکي
رئيس سازمان ثبت اسناد از وصول 9هزار و 500ميليارد توماني معوقات بانکي با رشدي 39 درصدي در هفتماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد. همچنين در بحث مقابله با قاچاق سازمانيافته، يکي از اقدامات پيشگيرانه، تجهيز نرمافزاري و زيرساختي گمرکات و فراهم آوردن سامانههاي رصد و شناسايي کالاهاي قاچاق است. «قوه قضائيه به 100 درصد تعهدات خود در راهاندازي سامانههاي مبارزه با قاچاق عمل کرده است»؛ اين تاکيد رئيس دستگاه قضا در جلسه پيگيري اجراي مصوبات سفرهاي استاني خود به زنجان و بوشهر بود. در تيرماه سال جاري نيز در آيين رونمايي از سامانههاي جديد الکترونيکي قوهقضاييه با حضور آيتا... رئيسي، اشاره شد که مطابق آمارهاي ارائهشده، قوه قضائيه در بين دستگاههاي کشور صددرصد تعهداتش را در زمينه راهندازي سامانههاي مبارزه با قاچاق کالا انجام داده و سامانههاي مورد نياز در قوه قضائيه راهاندازي شده تا در ارتباط با سامانههاي دستگاههاي ديگر، نقش بسزايي در مبارزه با قاچاق کالا داشته باشد. لازم به ذکر است مجموعا 13هزار و 300 هکتار در حوزه تصرف اراضي ملي و منابع طبيعي و تغيير کاربري غيرمجاز به بيتالمال اعاده شده و 39هزار و يکصد و 70هکتار از سواحل آزادسازي صورت گرفته است.