بستن
کد خبر: ۱۰۰۱۳۰۱

ایستادگی شایعه‌سازان در مقابل کاهش قیمت ارز

ایستادگی شایعه‌سازان در مقابل کاهش قیمت ارز

هفته‌اي که گذشت، بازار ارز در ادامه روند کاهشي خود شاهد روند نزولي قيمت ارز تا کانال 23‌هزار توماني هم بود، اما برخي گروه‌هاي فعال در اين بازار با ايجاد و انتشار شايعاتي بي‌اساس، براي برهم زدن اين روند تلاش کردند. به گزارش ايرنا، بازار ارز هفته گذشته را در حالي شروع کرد که نمودار قيمت‌ها در هفته پيش از آن شيب نزولي پيدا کرده و قيمت دلار در بازار آزاد از محدوده 30‌هزار تومان به مرز 25‌هزار تومان کاهش يافته بود؛ بنابراين در روزهاي ابتدايي اين روند تداوم يافت. اما از روز معاملاتي دوشنبه، هيجاني در بازار توانست روند منطقي شدن قيمت ارز را متوقف کرده و در روز سه‌شنبه بار ديگر بازار روند صعودي به خود بگيرد. روندي که البته دوام نيافت و در روزهاي چهارشنبه و پنج‌شنبه شاهد سکون نسبي قيمت دلار در مرز 27‌هزار تومان بوديم.

روند کاهشي در روزهاي ابتدايي هفته

روز شنبه 17 آبان‌ماه معاملات دلار در بازار غيررسمي با نرخ 25‌هزار و 750 تومان آغاز شد و در آخرين معاملات فردايي روز شنبه هم دلار در قيمت 23‌هزار و 800 تومان خريداري شد. معاملات روز يکشنبه هم تا پايان ساعت کار رسمي صرافي‌ها دلار در کانال 24‌هزار تومان ميان خريداران و فروشندگان ارز مبادله ‌شد، اما با شروع به کار معاملات شبانه بازار، تلاش جدي براي غلبه بر روند کاهشي بازار آغاز و در همان انتهاي شب يکشنبه، دلار با قيمت 26‌هزار و 400 تومان معامله شد.

واقعيت اينکه به موازات بازار آزاد، در صرافي‌هاي بانکي و با حمايت بازارساز قيمت فروش دلار روز شنبه از 24‌هزار و 500 تومان آغاز و در روز يکشنبه نيز در ادامه روند کاهشي قيمت‌ها 23‌هزار و 500 تومان معامله شد. همچنين در اين دو روز در ادامه رفتار هفته گذشته صرافي‌هاي بانکي، اين صرافي‌ها از اعلام قيمت براي خريد ارز خودداري کردند که اين موضوع نشان‌دهنده نياز نداشتن بازارساز به ارز بازار بود. عرضه حدود 144 و 146‌ميليون دلار ارز به شکل حواله در روزهاي شنبه و يکشنبه در سامانه نيما و همچنين عرضه حدود 33 و 53‌ميليون دلار ارز به شکل اسکناس در سامانه سنا طي دو روز ابتداي هفته نيز مويد کفايت عرضه در بازار ارز بود. در اين دو سامانه هم دلار در محدوده قيمتي 24‌هزار و 100 تومان در اين روزها معامله شد.

شايعه‌پراکني براي ايجاد التهاب در بازار

بررسي‌ها نشان مي‌دهد در سويي ديگر بازار تلاش برخي از فعالان در معاملات شبانه بازار، توانست در نهايت روند نزولي بازار را متوقف کند. هرچند به اعتقاد کارشناسان بازار ارز، پس از نزديک به يک هفته روند نزولي قيمت‌ها، بروز اصلاح در بازار امري طبيعي است، اما نوسان شديد در نرخ معاملات روز دوشنبه، نشان ‌داد که در کف بازار تلاش‌هاي غيرمنطقي وجود دارد که نشان مي‌دهد، برخي در صدد جبران زيان ناشي از فروکش کردن چشمگير انتظارات منفي در بازار ارز که به ساير بازارها هم سرايت خواهد کرد، افزايش قيمت‌ها را خواستارند. اختلاف قيمت در معاملات دلار به حدي شديد بود که در حدود ساعت يک بعدازظهر روز دوشنبه، معاملات نقدي دلار با اختلاف قيمت نزديک به يک‌هزار تومان نسبت به يکديگر انجام گرفت. سرانجام پس ازکش‌وقوس در روز دوشنبه، شرايط به‌نحوي پيش رفت که زمينه لازم براي آنکه روز سه‌شنبه اولين معاملات نقدي دلار با قيمت 28‌هزار تومان معامله شود، فراهم شد. افزايش قيمت دلار و بازگشت آن به کانال 28‌هزار تومان موفقيتي بود که مي‌توان مرهون تلاش رسانه‌اي براي انتشار شايعات در بازار هم دانست. در يکي از موثرترين اين شايعات ادعا شده بود بانک مرکزي براي ارزها، کف قيمت تعيين کرده است و بنابراين مانع از کاهش بيشتر قيمت‌ها خواهد شد. موضوعي که با واکنش عبدالناصر همتي، رئيس کل بانک مرکزي هم همراه شد و او ضمن تکذيب اين شايعات نوشت: تاکيد مي‌کنم که مستقل از تحولات سياسي خارجي، تنها معيار اعمال سياست‌هاي بانک مرکزي، مصالح اقتصادي کشور و ضرورت استمرار پايداري و ثبات در بازارها و نيل به هدف تورمي است و بر اساس سازوکار بازار، کارآمدترين روش را براي جلوگيري از هرگونه بي‌تعادلي در بازارها، به کار مي‌بندد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی