بستن
کد خبر: ۱۰۰۰۲۱۳

خــــبر کوتــــاه

خــــبر کوتــــاه

بهانه جديد پمپئو عليه ايران

وزير امور خارجه آمريکا از فرصت روز جهاني آزادي مذاهب استفاده کرده و بار ديگر مخالفان آمريکا نظير چين، ايران و کره شمالي را به نقض آزادي‌هاي مذهبي متهم کرد. پمپئو در بيانيه‌اي آورده است: «و در ادامه اين بيانيه ادعا کرد: امروز سه سوءاستفاده‌کننده آشکار آزادي مذهبي در جهان - جمهوري خلق چين، ايران و کره شمالي - تدابير اجباري خود با هدف خاموش کردن مردمشان را تشديد کرده‌اند. بدتر اينکه جمهوري خلق چين به دنبال ريشه‌کن کردن همه اشکال مذاهب و عقايدي که با دکترين حزب کمونيست چين هم‌راستا نباشند، رفته است. پمپئو در ادامه اين بيانيه خود نوشت: متقابلا از زمان راه‌اندازي ائتلاف بين‌المللي آزادي مذهب يا عقيده (IRFBA) در فوريه 2020، 31 کشور متعهد به اين شبکه همفکر مختص به رسيدگي به چالش‌هاي سراسر جهان شده‌اند.

تعويق رسيدگي به بدهي انگليس

منابع انگليسي از تعويق جلسه رسيدگي به پرونده شکايت وزارت دفاع ايران از يکي از شرکت‌هاي وزارت دفاع انگليس در‌خصوص بدهي انگليس به ايران خبر دادند. در همين راستا، «پاتريک وينتور»، خبرنگار روزنامه گاردين در صفحه توئيتر خود نوشت: جلسه ديوان عالي براي رسيدگي به شکايت وزارت دفاع ايران از شرکت IMS، به‌عنوان بازوي فروش وزارت دفاع انگليس در پرونده بدهي چند ميليون دلاري که قرار بود 3 نوامبر 2020 برگزار شود مجددا به تعويق افتاد و تاريخ جديد اين جلسه 20 آوريل 2021 تعيين شده است. گفتني است که ايران و انگليس در دهه 1970 ميلادي براي فروش 1500 تانک و 250 خودروي زرهي به ايران قراردادي را امضا کردند اما لندن بعد از ماجراي لانه جاسوسي آمريکا حاضر به تحويل اين تانک‌ها به ايران نشد. ديوان داوري بين‌المللي يک شرکت خدمات نظامي در انگليس را به پرداخت 400ميليون پوند به دولت ايران ملزم کرد اما انگليس به بهانه تحريم‌هاي بين‌المللي از پرداخت اين مبلغ سرباز زد.

ادعاي فرود
يک هواپيماي ايراني

رويترز نوشت که اين هواپيما روز سه‌شنبه به وقت محلي ونزوئلا در اين کشور فرود آمد. رويترز اين هواپيما را EP - FAB 747 معرفي کرد و نوشت که شرکت هواپيمايي «فارس ايرقشم» مالک آن است. آمريکا در سال 2019 فارس ايرقشم را به بهانه آنچه انتقال تسليحات به سوريه خوانده است، تحريم کرد. «خوزه مانوئل اوليوارس» نماينده ايالت «وارگاس» در پيامي توئيتري نوشت که اين هواپيما در فرودگاه «مايکوتيا» در اين ايالت فرود آمد. داده‌هاي سايت Flightradar24 که پرواز هواپيماها را رصد مي‌کند، نشان مي‌دهد که اين هواپيما ساعت 4 بعدازظهر به وقت محلي به سمت کاراکاس پرواز کرده است. اين هواپيما يک شب قبل از تهران به پرواز درآمده و در تونس و جمهوري «کيپ‌ورده» در آفريقا توقف کرده بود.

حفظ سطح خوب همکاري‌مان با ايران

مديرکل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي درباره ذخاير اورانيوم ايران و اينکه آيا اين ميزان براي ساختن يک سلاح هسته‌اي کافي است، گفت: ايده «مقدار چشمگير» يک پارامتر فني است که در چارچوب توافق پادماني براي اشاره کردن به مقاديري که به‌طور نظري مي‌توانند براي توليد يک سلاح هسته‌اي به کار گرفته شوند، کاربرد دارد. اين واقعيت که ممکن است اين مقدار وجود داشته باشد خودبه‌خود به معناي اين نيست که يک سلاح هسته‌اي در حال ساخته شدن است، بنابراين فکر مي‌کنم موقع استفاده از اين عبارت‌ها بايد بسيار دقت کنيم. رافائل گروسي با اشاره به نمونه‌برداري‌هاي محيطي بازرسان آژانس از دو محل جديد در ماه سپتامبر گفت که اين نمونه‌ها هنوز در حال تحليل و بررسي آزمايشگاهي هستند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی