| کد مطلب: ۱۱۶۷۷۰۳
لینک کوتاه کپی شد

گزارش «آرمان ملی» از پرونده جدید قاچاق‌سوخت

ردپای 200 قاچاقچی در یک پمپ‌بنزین

آرمان ملی- گروه سیاسی: دولت‌های مختلف به فراخور توانایی و انگیزه‌ای که نشان می‌داده‌اند در تلاش بوده‌اند که از میزان قاچاق کم کنند، با این حال تقریبا تمام دولت‌ها در این راه موفقیت چشم‌گیری به دست نیاورده‌اند.

ردپای 200 قاچاقچی در یک پمپ‌بنزین

 به عبارت دیگر نه‌تنها دولت‌ها در این راه به نتیجه نمی‌رسند، بلکه هرچه جلوتر می‌رویم با پرونده‌های وسیع‌تری مواجه می‌شویم که نشان از گسترش عمق و نفوذ باندهای مختلف و سودجو دارد. در آخرین مورد، پرونده‌ای برای یک پمپ‌بنزین مجاز در استان هرمزگان باز شده که تاکنون 200 متهم داشته است و در عین حال هنوز عمق این شبکه قاچاق، عوامل پشت‌پرده آن و وسعت عمل آنها به تمامی شناسایی نشده‌ است. طبق بررسی‌های انجام شده، روزانه ۲۰ تا ۲۵ میلیون لیتر سوخت به‌خصوص گازوییل از مبدأ ایران قاچاق می‌شود که از این مقدار بنابر گزارش‌های منتشر شده، حدود ۶۵ درصد از سیستان‌وبلوچستان خارج می‌شود. ۱۵ درصد از هرمزگان و ۲۰ درصد باقی‌مانده از سایر نقاط کشور، از جمله مناطق شمال غربی تا مناطق جنوبی مانند خوزستان به خارج از کشور ارسال می‌شود. با این حساب، حدود ۸۰ درصد قاچاق سوخت کشور در استان‌های جنوبی رقم می‌خورد. دلیل اصلی قاچاق سوخت از جمله گازوییل و بنزین به اختلاف قیمت داخلی با قیمت آن در کشورهای همسایه باز می‌گردد. بنزین و گازوییل تولیدی در ایران به‌ترتیب تا سقف ۳۰ الی ۲۰۰ برابر قیمت داخلی توسط قاچاقچیان خرید و فروش می‌شود و یک تجارت پرسود را برای کل زنجیره قاچاق در ایران و کشورهای همسایه ایجاد کرده و همین باعث افزایش انگیزه باندهای سازمان‌یافته شده است. در ادامه این گزارش به همین مورد خواهیم پرداخت.

نگرانی از قاچاق سوخت

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری در اسفند سال گذشته با اشاره به چالش قاچاق سوخت گفت: «روزانه ۲۰ میلیون لیتر گازوییل قاچاق می‌شود. حالا سؤال اینجاست که چه کسانی این حجم عظیم از ذخایر را از کشور خارج می‌کنند؟ این‌طور نیست که کسی بتواند گازوییل را با دست یا در بشکه‌های کوچک از مرز عبور دهد. این حجم از قاچاق نیاز به یک شبکه گسترده دارد، پس باید مشخص شود که چه کسانی در این چرخه نقش دارند. نمی‌توان انتظار داشت که دولت به‌تنهایی همه چیز را کنترل کند. شما که در بازار فعالیت می‌کنید، بهتر از هر کسی می‌توانید بفهمید که این سوخت چگونه قاچاق می‌شود و چه کسانی در این کار نقش دارند. ما از شما می‌خواهیم که به ما کمک کنید. بحث این نیست که شما به‌جای دولت اقدام کنید، اما اگر همکاری نکنیم، این مشکل حل نخواهد شد. در تهران ۱۰ میلیون لیتر گازوئیل احتکار شده بود که کشف و ضبط شد و به دادگاه تحویل داده شد. این تنها یک مورد است. وقتی چنین حجمی از سوخت قاچاق یا احتکار می‌شود، یعنی یک مشکل جدی در سیستم وجود دارد. مسئله این است که خود ما باید بر این روند نظارت داشته باشیم. گازوییل، کالایی نیست که بتوان آن را به سادگی از بازار جمع‌آوری و قاچاق کرد. این حجم از انتقال، نیازمند یک زنجیره گسترده حمل‌ونقل است که باید جلوی آن گرفته شود.»

پرونده‌ای با 200 متهم

عارف اکبری، دادستان مرکز استان هرمزگان از تشکیل پرونده قاچاق سازمان‌یافته سوخت برای یکی از جایگاه‌های عرضه سوخت در ‌بندرعباس خبر داد. او در این مورد با اشاره به تحقیقات انجام شده اظهار کرد: «با تحقیقات میدانی، اقدامات فنی توسط پلیس امنیت اقتصادی استان و بررسی دوربین‌های مداربسته مراودات مالی بین کارگران جایگاه و مدیر جایگاه مشخص شد که جایگاه موصوف بیش از 2 میلیون لیتر قاچاق سوخت داشته است با این توضیح که قاچاقچیان با برنامه‌ریزی قبلی نسبت به تهیه کارت‌های سوخت اجاره‌ای اقدام می‌کردند و تحویل متصدی پمپ جایگاه قرار می‌دادند و با هماهنگی مدیر جایگاه کامیون‌های تعیین‌شده سوخت‌ها را در جایگاه تحویل می‌گرفتند و در محل از قبل تعیین‌شده دپو و سپس جهت خروج از کشور از طریق دریا حمل می‌کردند. این مقام قضائی در همین مورد اضافه کرد: «در این خصوص تعداد 200 نفر از عوامل و اشخاصی که به‌صورت منسجم و سازمان‌یافته در امر قاچاق مشارکت داشته‌اند شناسایی و به‌عنوان متهم احضار و تفهیم اتهام شدند و با قرار متناسب و توزیع وثیقه آزاد‌ند و 11 نفر از متهمان اصلی با قرار وثیقه 90 میلیارد تومانی تا 250 میلیارد تومانی بازداشت هستند. همچنین تمام اموال شناسایی‌شده مدیر جایگاه توقیف شده است. با توجه به تکمیل تحقیقات، قرار جلب به دادرسی پرونده تا پایان اردیبهشت صادر شد و پرونده با کیفرخواست به دادگاه انقلاب ارسال خواهد شد.»

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار