| کد مطلب: ۱۰۷۳۸۸۴
لینک کوتاه کپی شد

روایت علی صوفی از مواجهه اصلاح‌طلبان با انتخابات مجلس دوازدهم

الان نه کاندیدا داریم و نه مردم را!

هر چند که عده‌ای از چهره‌های اصلاح‌طلب و نمایندگان سابق در انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند و امید دارند که شورای نگهبان با تایید صلاحیت این اجازه را به آنها بدهد تا در شرایطی برابر با جریان مقابل رقابت کنند؛ اما نمی‌توان این رویکرد را به‌عنوان رویکرد کلی اصلاح‌طلبان در نظر گرفت.

الان نه کاندیدا داریم و نه مردم را!

چرا که هنوز هم دو نگاه اختلافی در خصوص موضع اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دوازدهم وجود دارد. چه اینکه برخی معتقدند باید از حداقل ظرفیت‌های موجود نیز برای حضور و تاثیرگذاری در انتخابات برای اینکه مجلس به دست تندروها نیفتد استفاده کرد. در حالی‌که رویکرد دیگر بر این باور است که همه روزنه‌ها به‌صورت تمام و کمال برای اصلاح‌طلبان بسته شده و از هم اکنون مشخص است که انتخابات پیش‌رو نیز تحت چه شرایط و ضوابطی برگزار خواهد شد و با توجه به نوع موضع شورای نگهبان در خصوص کاندیداهای اصلاح‌طلب و همچنین بی‌تفاوتی جامعه نسبت به انتخابات؛ اصلاح‌طلبان شانس چندانی برای پیروزی و موفقیت در انتخابات ندارند. در نتیجه در انتخاباتی که نتیجه آن از پیش تعیین شده و صحنه برای کنش‌گری آنها تعریف نشده شرکت نخواهند کرد. رصد هر دوی این نظرات نشان می‌دهد که هر دو تا حدی درست است اما به نظر می‌رسد که همه چیز همین‌جا تمام نخواهد شد و با گذشت زمان و رسیدن به زمان انتخابات  احتمالا اصلاح‌طلبان در مواضع خود تغییراتی خواهند داشت که باید دید تا آن زمان این مواضع چه تغییراتی خواهد داشت.

* اصولگرایان فرق‌های متعددی با اصلاح‌طلبان دارند

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره واکنش انتخاباتی اصلاح‌طلبان در مقابل میتینگ‌های سیاسی اصولگرایان اظهار داشت: اصولگرایان فرق‌های متعددی با اصلاح‌طلبان دارند از جمله اینکه نسبت به نظارت استصوابی مصونیت دارند و خیالشان راحت است و شورای نگهبان با آنها همراه است. اما اصلاح‌طلبان برعکس اصولگرایان هستند و اصلا نظارت استصوابی برای اصلاح‌طلبان ساخته شده است. فرق این دو این است که مجال برنامه‌ریزی و سازماندهی را از اصلاح‌طلبان می‌گیرند و اصولگرایان همواره می‌توانند برنامه‌ریزی کنند و هیچ مانعی بر سر راه برنامه‌ریزی آن‌ها نیست. آن‌ها می‌توانند کاندیداهایشان را برای چند سال آینده نیز پرورش دهند و تبلیغات کنند و برای انتخابات آماده شوند اما اصلاح‌طلبان تا بعد از اعلام صلاحیت‌ها توسط شورای نگهبان، هیچ برنامه‌ریزی ندارند و تصمیمی نخواهند داشت. علی صوفی درباره احتمال مشارکت و لیست دادن اصلاح‌طلبان در انتخابات بیان کرد: به طور کلی مشخص نیست کدامیک از اصلاح‌طلبان در انتخابات شرکت می‌کنند و امکان دادن لیست بعد از اعلام نظر شورای نگهبان مطرح می‌شود. در دوره‌هایی اصلاح‌طلبان تصمیم گرفتند که برای رفع تندروی‌ها و کنار گذاشتن افراطی‌گری‌های اصولگرایان، در حالیکه کاندیداهای حداقلی داشتند یک لیست ارائه کنند تا در صحنه باقی بمانند و با کاندیداهای موجود که شناخته شده هم نبودند در انتخابات شرکت کنند.

* هیچ لیست امیدی وجود ندارد

دبیر کل حزب پیش رو اصلاحات بیان کرد: در انتخابات سال 94 اصلاح‌طلبان وقتی دیدند همه کاندیداهای آنها از صحنه خارج شدند دست برنداشتند. مثلا من در تهران رئیس ستاد اصلاح‌طلبان بودم و فراخوان دادیم و عده‌ای را شناسایی کردیم و وارد مصاحبه شدیم و حتی دو نفر از اصولگرایان شاخص هم وارد لیست شدند. اما از سال 94 به بعد راهبرد اصلاح‌طلبان این شد که فقط با نیروهای نزدیک به خود وارد صحنه شوند، اما چون پس از آن نیروهای لازم را نداشتند کاندیدا ندادند. الان هم وضعیت فرق نکرده و بدتر هم شده است. همچنین ما مردم را نداریم در دهه 90 مردم را داشتیم اما الان نه کاندیدا داریم و نه مردم را! صوفی تصریح کرد: هیچ لیست و امیدی وجود ندارد. به هر حال انتظار می‌رفت که حاکمیت با توجه به کاهش مشارکت در انتخابات 98 و 1400 یک تغییری در روند انتخاباتی خود برای جلب رضایت مردم ارائه کند و کاندیداهای مختلف در صحنه حضور داشته باشند و این انگیزه‌ای برای حضور مردم، در انتخابات شود اما این هم نشد. یعنی حاکمیت از مشارکت حداکثری هم گذشته است. آنچه برای آن‌ها مهم است یکدست بودن حاکمیت است تا خیال‌شان راحت باشد.

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار