| کد مطلب: ۱۱۸۶۳۰۴
لینک کوتاه کپی شد
کابینه در بهارستان!

«آرمان ملی» در گفت‌وگویی بررسی می‌کند

کابینه در بهارستان!

آرمان ملی- گروه سیاسی: رابطه میان مجلس شورا و دولت چهاردهم، در عین برخورداری از ظرفیت‌های مثبت ناشی از نزدیکی میان برخی از چهره‌های شاخصش‌ همچنان با چالش‌های جدی و ساختاری روبه‌روست.

 از یک سو، حضور مسعود پزشکیان که خود از نمایندگی مجلس به پاستور رسید و روابط نسبتا دوستانه او با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سبب شده است فضای اعتماد و همکاری میان دو قوه تا حدی تسهیل شود. اما در سوی دیگر اگر بخواهیم به چالش‌های فی‌مابین اشاره کنیم باید به ساختار مجلسی اشاره کنیم که در اختیاز اصولگراهای تندرو قرار دارد و آنها باتوجه به‌ اینکه مدعی حضور چراغ خاموش هستند ولی در روز استیضاح ناصر همتی، وزیر پیشن اقتصادی خودنمایی کردند. نمایندگان تندرو مجلس همچنان مایلند با توجه به روزهای حساس و فشارهای خارجی غربی‌ها که تحریم‌ها را افزایش می‌‌دهند از اهرم‌های نظارتی یعنی سوال و استیضاح را به‌عنوان فشار بر دولت به کار گیرند و در ادامه نامش را انتقاد سازنده می‌گذارند. در این هفته، که حضور ۹ وزیر در مجلس برای پاسخگویی به پرسش‌های نمایندگان در دستور کار قرار دارد، این وضعیت پیچیدگی بیشتری یافته است. از یک سو دولت می‌کوشد بهره‌گیری از فرصت نزدیکی میان رئیس مجلس و رئیس‌جمهور را برای پیشبرد برنامه‌هایش استفاده کند؛ از سوی دیگر، بخش‌هایی از مجلس با تاکید بر مسئولیت نظارتی خود، قصد دارند با استفاده از سازوکارهای قانونی، وزرا را به چالش بکشند و در عملکرد کابینه را با ذره‌بین دنبال کنند. دولت برای پیشبرد برنامه‌هایش نیازمند حمایت مجلس است، ولی مجلس هم تاکید دارد برای حفظ نقش نظارتی‌اش باید از ابزارهایش بهره گیرد. در ادامه این گزراش به آخرین روابط مجلس و دولت اشاره خواهیم کرد که در ادامه می‌خوانید و همچنین با یکی از نماینده‌های ادوار مصاحبه‌ای انجام داده‌ایم.

تصمیمات هزینه‌ساز

کمال‌الدین پیرموذن، تحلیل‌گر مسائل سیاسی و نماینده ادوار مجلس شورا در واکنش به روند روابط مجلس و دولت چهاردهم، به‌ خبرنگار «آرمان ملی» می‌گوید: «در شرایط کنونی که کشور با مجموعه‌ای از چالش‌های پیچیده و چندبعدی مواجه است، از فشارهای اقتصادی و تحریم‌های فزاینده گرفته تا تهدیدات منطقه‌ای و تنش‌های اجتماعی؛ ضرورت هماهنگی و همکاری میان مجلس و دولت بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود. در چنین وضعیتی، اختلاف‌نظر میان قوا اگر از مسیر تعامل و گفت‌وگو خارج شود، نه تنها موجب تضعیف دولت یا مجلس نمی‌شود بلکه کلیت نظام تصمیم‌گیری کشور را با بحران کارآمدی روبه‌رو می‌کند. نمایندگان مجلس مسئولیت خطیری در نظارت بر عملکرد دولت دارند، اما این نظارت نباید با رفتارهای هیجانی یا رقابت‌های جناحی درهم آمیخته شود. سیاست‌ورزی افراطی در مقاطع حساس، به‌ویژه هنگامی‌که کشور نیازمند انسجام در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی و امنیتی است، می‌تواند تمرکز کابینه را برهم زند و مسیر حل مسائل اساسی را دشوارتر کند». او در همین مورد و با اشاره به روند تعامل بین قوا اضافه می‌کند: «دولت چهاردهم در آغاز مسیر خود، با شرایطی روبه‌رو شده است که هر تصمیم و یا برخورد سیاسی در مجلس می‌تواند هزینه‌های سنگینی برای مردم به‌همراه داشته باشد. در چنین شرایطی، انتظار می‌رود مجلس با درک واقعیت‌های میدانی و چالش‌های اجرایی، ضمن حفظ جایگاه نظارتی خود، رویکردی مسئولانه و حمایتی نسبت به برنامه‌های کلان کشور در پیش گیرد. همکاری میان دو قوه، نه به معنای چشم‌پوشی از خطا، بلکه به معنای تمرکز بر اولویت‌های ملی است. امروز بیش از هر زمان دیگر، همگرایی میان مجلس و دولت می‌تواند ثبات سیاسی و اقتصادی کشور را تقویت کند و مانع از شکل‌گیری شکاف‌هایی شود که تنها دشمنان از آن سود می‌برند. در نتیجه، انتظار عمومی آن است که نمایندگان با پرهیز از رفتارهای مقطعی و سیاسی، به تقویت آرامش و انسجام ملی یاری رسانند».

حضور کابینه در مجلس

حالا بنا بر اعلام کمیسیون‌ها و کمیته‌های مجلس شورا در هفته اول آبان حضور داریم وزرای امور خارجه، اطلاعات، راه و شهرسازی، کشاورزی، کار، اقتصادی، نیرو، نفت و ورزش و جوانان در این هفته به کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی خواهند رفت تا در حوزه‌های مربوطه پاسخگوی نمایندگان باشند. البته همانطوری که در ادامه می‌خوانید تعدادی از معاونان رئیس‌جمهوری هم در بهارستان حاضر خواهند شد، به ‌همین دلیل می‌توان گفت اکثریت کابینه این هفته به بهارستان خواهند رفت. در این مورد باید به این مورد اشاره کنیم که احمد میدری، این هفته با حضور در کمیسیون باید به 16 سوال نماینده‌ها پاسخ دهد و این در حالی است که طرح استیضاح وزیر کار همچنان در جریان است. روزگذشته، شبنه سوم آبان کمیسیون‌ها و کمیته‌های مجلس شورای اسلامی تا چهارشنبه ۷ آبان تشکیل جلسه خواهند داد و بررسی طرح‌ها، لوایح و سوال از برخی وزرای کابینه و مسئولان دستگاه‌های مختلف را در دستور کار دارند. در ادامه به موضوعاتی که مورد سوال و جواب قرار خواهد گرفت اشاره خواهیم کرد. کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی در این هفته، میزبان وزیر راه و شهرسازی است تا عملکرد این وزارتخانه درباره تکمیل و به‌روزرسانی سامانه ملی املاک و اسکان و سایر موضوعات بحث و بررسی شود. موضوع تخصیص ارز برای کالاهای اساسی و نهاده‌های دامی در این هفته با حضور معاون اول رئیس‌جمهور، وزیر جهاد کشاورزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس کل بانک مرکزی، سایر مسئولان و اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی بررسی خواهد شد. همچنین در ادامه بررسی بهبود معیشت اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه‌ها در دستور کار این هفته کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی قرار دارد. در این هفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مهمان کمیسیون اجتماعی است تا به سوالات ۱۶ نماینده درباره موضوعات مختلف پاسخ دهد.

 

 

 

منبع : آرمان ملی

جدید

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار