بستن

تعامل بین قوا محدود به محافل رسمی است

تعامل بین قوا محدود به محافل رسمی است

آرمان ملي- نسترن فراهاني: بازديد روز دوشنبه رئيس مجلس شوراي اسلامي از بخش‌هاي مختلف بيمارستان امام خميني (ره) با واکنش‌هاي مثبت و منفي مواجه شد. چنانکه بخشي از آنها اين اقدام او را نمادين و پوپوليستي خواندند. اين درحالي است که حسن روحاني رئيس‌جمهور به‌عنوان اولين مقام اجرائي کشور به دليل احتمال انتقال اين بيماري جلسه سران قوا را لغو کرد، همزماني اين دو اقدام در کنار يکديگر موج انتقادات را به سوي دولت و همچنين رئيس مجلس روانه کرد، البته در اين ميان افراد بسياري هم از اين اقدام رئيس مجلس به عنوان همدلي با مردم ياد کردند و آن را مثبت دانستند. در همين راستا براي بررسي علل رئيس مجلس براي حضور در بيمارستان و دليل لغو جلسه سران قوا «آرمان ملي» با حجت‌الاسلام احمد مازني نماينده مجلس دهم به گفت‌وگو پرداخته است که مي‌خوانيد.

در خصوص اقدام اخير رئيس مجلس مبني بر بازديد از بيمارستـان امــام خميني(ره) نقدهايي به وي وارد شده و برخي اقدام وي را پوپوليستي مي‌شمارند؛ ارزيابي شما چگونه است؟

بعضي از اين بحث‌ها به انتخابات رياست‌جمهوري 1400 مربوط است. متاسفانه ما همه معايب دموکراسي غرب را گرفته‌ايم و در روابط و مناسبات بين جناح‌ها به آن عمل مي‌کنيم ولي مزايا و محاسن آن را نگرفته‌ايم و يکي از اشکالات و معايب دموکراسي حاکم بر احزاب آمريکايي و بلوک غرب اين است که هدف وسيله را توجيه مي‌کند و براي رسيدن به اهداف انتخاباتي هرگونه رفتاري از ناحيه کانديدا‌ها و احزاب در عمل مجاز شمرده مي‌شود و سياست را به کل دور اخلاق تعريف مي‌کنند و نمونه آن در اولين مناظره آقاي ترامپ و بايدن ديده شد که حتي صداي آمريکايي‌ها و رسانه‌هاي آمريکايي را بلند کرد. در ايران، انقلاب اسلامي و نظام جمهوري اسلامي حاکم است و مزيت اين نظام و اين انقلاب در رعايت توام اخلاق و سياست است و اخلاق را در روابط و مناسبت‌هاي سياسي رعايت کنيم و در نتيجه نقد بايد منصفانه و منطقي باشد و رسيدن به قدرت از راه‌هاي صحيح باشد و از اين طريق هدف وسيله را توجيه نمي‌کند و هدف هم بايد مقدس باشد. اين رفتارها نوعا به انتخابات برمي‌گردد لازم است من نيز اين نکته را عرض کنم ما امروز در شرايطي هستيم که مردم گرفتار کرونا هستند و پايتخت در شرايط فوق قرمز قرار گرفته است و روزانه تا صدها نفر در اين ماجرا جان مي‌بازند. بيمارستان‌هاي تهران براي بيماران جا ندارد و در چنين موقعيتي اين مساله بسيار حساس و مهم موضوعي است که به سلامتي و جان انسان‌ها ربط دارد و نبايد از اين موضوع استفاده ابزاري کرد.

بــا ايــن تفاسير معتقديد اقدام رئيس مجلس متناسب با شرايط کشور بوده است؟

اين کار چندان دقيق نيست البته من کسي را متهم نمي‌کنم، رئيس مجلس و در مقايسه با ساير مقامات مثلا در قياس با رئيس‌جمهور از نظر سني نيز جوان‌تر هستند و تجربه شهردار بودن ايشان به ‌خوبي نشان داد که مديريت ايشان «نشسته» نيست و ميداني کار مي‌کنند و در اين مرحله نيز وارد بيمارستان شدند و از فضاي کرونايي بيمارستان بازديدي داشتند ولي در رسانه‌ها و در جنگ رسانه‌اي بين طرفداران ايشان و ساير طيف‌ها اينگونه تلقي شد که ايشان درصدد رفتاري پوپوليستي و در موضع رقابت با جناح رقيب و رئيس‌جمهور چنين حرکتي داشتند. واقعيت اين است که اين نگاه‌ها براي مردم پسنديده تلقي نمي‌شود و حتي اگر نيت‌ها خالص باشد بايد رفتار‌ها به گونه‌اي باشد که براي مردم رنج‌کشيده از تحريم؛ که در فشار دولت خشن و تروريستي ايالات‌متحده هستند و فشار ترامپ روي گردن مردم مظلوم و شريف ايران است اين موارد ظهور و بروز پيدا نکند.

*در چنين شرايطي صحبت از تعامل ميان قوا براي حل مشکلات تا چه اندازه منطقي و عملي است؟

هم از آقاي روحاني و دفتر ايشان و سيستم اطلاع‌رساني ايشان و هم از آقاي قاليباف و سيستم رسانه‌اي وي انتظار مي‌رود حاکميت و نگاه مردم را نسبت به حاکميت يکپارچه ببينند تا دود اينگونه مسائل به چشم کل مسئولان نرود. در انتخابات 1400 انتظار مي‌رود مشارکت مردم بالا برود يکي از موانع مشارکت مردم همين رفتارهاست و اگر در پي رفع موانع مشارکت مردم هستيم نبايد با چنين رفتارهايي در بين مردم ترديد ايجاد کنيم. من نوعا در جلسات مسئولان شاهد بودم که در ارتباطات خصوصي و جلسات رسمي رفاقت حاکم است ولي نمي‌دانم اين هواي نفس است يا تاثير مشاوران و همراهان و هواداران است که به نوعي تلقي مي‌شود که خارج از محيط رسمي مسئولان به خون هم تشنه‌اند. اين زيبنده نيست و اگر اخلاق و معنويت و ارزش‌هاي انساني و ملي کامل رعايت شود و منافع ملي اصل باشد اين اختلافات بايد در جلسات خصوصي و در مباحثه‌اي مثل مباحثه طلبه‌گي که حتي با تندي همراه است، برگزار شود و در ساحت عمومي وحدت و همبستگي نشان داده شود. رقابت بين کساني که در عرصه سياست هستند، طبيعي است، بايد باشد و منطقي و درست است ولي نبايد به شکلي باشد که مردم تصور کنند در اين بين حقوقشان فراموش شده است. توصيه من به همه جناح‌ها اعلام آتش‌بس است و براي چندمين بار تاکيد مي‌کنم به گفت‌وگوي ملي تن داده و منافع ملي را مبناي رفتار‌هاي خود قرار بدهند و در يک تقسيم کار درست کشور را از بحراني که در روابط بين‌الملل دچار آن شده است و بحران شيوع کرونا که تنها مختص ايران نيست، رهايي بخشند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی