بستن

خوش‌حساب‌ها چقدر ارز به کشور بازگرداندند؟

خوش‌حساب‌ها چقدر ارز به کشور بازگرداندند؟

آرمان‌ملي: عبدالناصر همتي- رئيس کل بانک مرکزي- که پيش از اين بر بازگشت ثبات به بازارها و عادي‌شدن روند تامين ارز، تاکيد ورزيده، در حاشيه آئين تقدير از صادرکنندگان عرضه بازگشت ارز به کشور، فشار سنگين تحريم‌ها را يکي از عوامل موثر بر افزايش نرخ ارز دانسته است. گفتني است، بازار ارز روز پنج‌شنبه هفته گذشته برخلاف روال هميشگي، روز پرنوساني را تجربه کرد و نرخ دلار با جهشي قابل توجه از قيمت 30 هزار تومان نيز فراتر رفت. همتي همچنين در اين مراسم، از بازگشت 23 ميليارد يورو ارز توسط 108 شرکت خبر داد. براساس اين گزارش، بانک مرکزي در قبال صادرکنندگان متخلفي که از بازگشت ارز حاصل از صادراتشان به چرخه اقتصادي کشور خودداري مي‌کنند، مجازاتي را در نظر گرفته است و اخيرا براي سومين بار نام اين افراد به قوه قضائيه ارسال شد، درمقابل، مشوق‌هايي نيز براي آنهايي که ملاحظات در نظر گرفته شده را رعايت مي‌کنند، توسط بانک مرکزي در نظر گرفته شده است.

رئيس کل بانک مرکزي در آئين مذکور، خبر داده است که هشت ميليارد دلار از مجموع 27 ميليارد دلار ارز معوق‌شده حاصل از صادرات، به چرخه اقتصاد کشور بازگشت. روز گذشته نيز دلار با کاهش به کانال 27 هزار تومان وارد شد. هرچند اعضاي اتاق بازرگاني بر اين باورند که لازم است با افرادي که در زمينه بازگشت ارز صادراتي به کشور تخلف مي‌کنند، برخورد جدي صورت گيرد چون آنها جزو بخش خصوصي شناخته‌شده و اصيل نيستند اما در مورد رقم ارزي که به چرخه اقتصاد ايران بازنگشته، اختلافاتي ديده مي‌شود. در تيرماه سال‌جاري، کيوان کاشفي- عضو هيات رئيسه اتاق بازرگاني ايران- در اين زمينه اظهار کرد که «مي‌توان گفت که کل ارزي که به چرخه اقتصادي کشور برنگشته است، رقمي حدود 7/8 ميليارد دلار است که از اين رقم 5/2 ميليارد دلار متعلق به بخش خصوصي واقعي است که در صورت در دست بودن ليست تکميلي مي‌توان نسبت به محاسبه دقيق آن اقدام کرد.»

هر ارزي را مي‌پذيريم

رئيس کل بانک مرکزي همچنين درباره اينکه برخي صادرکنندگان مي‌گويند از آنها ارزهاي ديگر پذيرفته نمي‌شود، گفت: ما هر ارزي را مي‌پذيريم و فرقي نمي‌کند که دينار و درهم باشد يا روپيه و يوآن، زيرا با اين ارزها نيز مي‌شود معامله کرد، اما به صادرکنندگاني که مي‌گويند صادرات ما ريالي باشد مي‌گوييم اين امر را نمي‌پذيريم، زيرا ريال، واحد پولي ماست و پول ملي کشورهاي ديگر نيست، ولي هر ارزي را که به بانک مرکزي بدهند، مي‌پذيريم و مشکلي براي پذيرش اين ارزها وجود ندارد.

حذف پيش‌پرداخت ارزش افزوده

همتي افزود: با همکاري وزارت امور اقتصادي و دارايي و در صورت تصويب هيات دولت، پيش‌پرداخت ارزش افزوده براي صادرکنندگان خوش‌حساب حذف خواهد. شد. او با اشاره به تلاش دشمن براي بستن گلوگاه‌هاي اقتصادي کشور و فشار سنگين تحريم‌ها بر اقتصاد ايران، تاکيد کرد: خوشبختانه نظام جمهوري اسلامي ايران با همکاري صادرکنندگان و فعالان اقتصادي و با وجود فشار سنگيني که روي دوش مردم وارد شد اين مشکلات را مديريت کرده و اکنون در ماه‌هاي پاياني فشار هستيم. همتي با تاکيد بر اينکه همه دستگاه‌ها بايد با همه وجود در کنار فعالان اقتصادي و صادرکنندگان قرار گيرند افزود: از مسابقه افزايش نرخ‌ها کسي سود نمي‌برد و مردمي که درآمد ثابت دارند متضرر مي‌شوند و دولت مصمم به کنترل نرخ ارز است و هرجايي که گشايشي ايجاد شده تلاش کرده‌ايم نرخ ارز را کاهش دهيم. رئيس کل بانک مرکزي اضافه کرد: ممکن است از بالا بودن نرخ ارز عده‌اي نفع ببرند، اما جامعه متضرر مي‌شود و هر ارزي که در سامانه نيما عرضه شود براي توليد يا واردات کالاهاي اساسي مصرف مي‌شود.

همکاري بانک مرکزي با صنايع

او گفت: زمان بازگشت ارز براي صنايع مختلف چهار ماه تعيين شده، اما اگر صنعتي نتواند ارز را در اين مدت بازگرداند بانک مرکزي آماده همکاري با صنايع است و هيچ تصميمي براي ايجاد مشکل براي صنايع مختلف نداريم.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی