بستن

فــراسو

فــراسو

انتخاب جنجالي يک قاضي

همراهي سنا با ترفند انتخاباتي ترامپ

ليندسي گراهام سناتور ارشد جمهوريخواه به رغم مخالفت دموکرات‌ها اعلام کرد سناي آمريکا احتمالا جلسات تاييد «ايمي کاني بارت» نامزد معرفي شده از سوي رئيس‌جمهوري آمريکا براي کرسي ديوان عالي را از 21 مهر و به عبارتي قبل از انتخابات رياست‌جمهوري اين کشور برگزار مي‌کند؛ اقدامي که بايد آن همراهي جمهوري خواهان سنا با ترفند انتخاباتي دونالد ترامپ ارزيابي کرد. روزنامه آمريکايي يو اس اي تودي نوشت: اين سناتور جمهوريخواه از ايالت کاروليناي جنوبي گفت سنا بايد تا قبل از روز انتخابات در آمريکا نامزد پيشنهادي را تاييد کند. ليندسي گراهام رئيس کميته قضايي سنا که وظيفه تعيين صلاحيت نامزدهاي قضايي را برعهده دارد گفت روند چهار روزه تاييد نامزد جديد ديوان عالي از 12 آغاز مي شود و کميته متبوعش بايد تا 26 اکتبر (5 آبان) نامزدي بارت را تاييد کرده باشد. دموکرات‌ها تلاش کرده‌اند راي‌گيري براي تاييد نامزد پيشنهادي ترامپ را به تاخير بيندازند به اين اميد که جو بايدن نامزد دموکرات‌ها ترامپ را در انتخابات سوم نوامبر (13 آبان) شکست دهد يا دموکرات‌ها بار ديگر کنترل سنا را در اختيار بگيرند. آنها با اين حال نمي‌توانند اين روند را بدون حمايت جمهويخواهان به تعويق بيندازند.جلسه روز 12 اکتبر يکي از جلسات چهار روزه کميته قضايي است که نامزد معرفي شده توسط اعضاي سنا درباره مسائل حساسي که در ديوان عالي به آن پرداخته خواهد شد، سوال پيچ خواهد شد. هفته بعد از آن قرار است بارت با تک تک اعضاي سنا ديدار کند که اين نشست‌ها که در روند تعيين صلاحيت نامزد ديوان عالي امري متعارف است به سناتورها اجازه مي‌دهد از مواضع بارت درباره مسائل مختلف آگاه شوند و فرصتي را به سناتورها مي‌دهد تا بيشتر با نامزد پيشنهادي آشنا شوند. در صورتي که نامزدي بارت تاييد شود ديوان عالي براي اولين‌بار قوي‌ترين اکثريت محافظه‌کاران را در چند دهه آينده خواهد داشت. رويترز در گزارشي در اين زمينه نوشت: با توجه به اکثريت 53 در مقابل 47 جمهوريخواهان در سنا، دموکرات‌ها شانسي براي جلوگيري از روند سريع تاييد نامزد ترامپ ندارند هرچند که دو سناتور ارشد جمهوريخواه مخالفت خود را با اين روند ابراز کرده‌اند. کميته قضايي 22 عضو متشکل از 12 نفر جمهوريخواه و 10 نفر دموکرات دارد که سناتور کامالا هريس در آن عضو هستند. بايدن وي را به‌عنوان معاون رئيس‌جمهوري در صورت پيروزي در انتخابات معرفي کرده است. انتخابات براي تعيين پنجاه و نهمين رئيس جمهوري آمريکا و معاون او سوم نوامبر (13 آبان) برگزار مي‌شود. جنجال بر سر نامزدي قاضي جديد ديوان عالي آمريکا بعد از اعلام درگذشت «روث بيدر گينزبرگ» يکي از 9 قاضي ديوان عالي آمريکا بر اثر سرطان لوزالمعده در سن 87 سالگي آغاز شد. گينزبرگ دومين زني بود که در تاريخ ديوان عالي آمريکا به‌عنوان يکي از قضات اين دادگاه انتخاب شده بود. وي سال 1933 در نيويورک به دنيا آمد و 27 سال قاضي ديوان عالي آمريکا بود.

وزير امور خارجه چين اکتبر به ژاپن مي‌رود

شبکه تلويزيوني «ان‌اچ‌کي» ژاپن گزارش داد، «وانگ يي مي»، وزير امور خارجه چين به‌زودي در اکتبر براي مذاکراتي با همتاي ژاپني خود، «توشيميتسو موتگي» و «يوشيهيده سوگا»، نخست‌وزير اين کشور، به ژاپن مي‌رود. اين ديدار پس از تماس تلفني روز جمعه سوگا با «شي جينپينگ»، رئيس‌جمهور چين انجام مي‌شود. اين دو رهبر موافقت کردند که در تلاش براي ارتقاي ثبات منطقه‌اي و بين‌المللي، ارتباطات سطح بالا برقرار کنند. سوگا که اين ماه به نخست‌وزيري ژاپن رسيد، بايد همزمان با اينکه روابط بين چين و آمريکا در بحبوحه همه‌گيري ويروس کرونا و اختلاف تجاري طولاني‌مدت بدتر شده، روابطش را با همسايه بزرگ‌تر خود (چين) مديريت کند.توکيو نيز با پکن بر سر مالکيت جزاير در درياي چين شرقي داراي اختلاف است و نسبت به افزايش فعاليت‌هاي ارتش چين در منطقه، ابراز نگراني کرده است.

انتخابات مجلس سناي فرانسه و بخت و اقبال کم حزب ماکرون

حدود نيمي از کرسي‌هاي مجلس سناي فرانسه در حالي قرار است (يکشنبه) در انتخابات اين کشور در معرض رقابت قرار بگيرند که احتمالا در نتيجه اين انتخابات محافظه کاران بر اين مجلس مسلط خواهند شد و حزب ميانه روي متعلق به امانوئل ماکرون ضربه انتخاباتي جديدي را مي‌خورد. اين انتخابات با راي غيرمستقيم مردم برگزار مي‌شود و سناتورهاي فرانسوي عمدتا از جانب 75000 مقام منتخب محلي همچون اعضاي شوراهاي شهر انتخاب مي‌شوند. آنها امروز قرار است با راي خود سرنوشت 172 کرسي از مجموع 348 کرسي سنا را تعيين کنند؛ مجلسي که در آن سناتورها براي يک دوره شش ساله انتخاب مي‌شوند. حزب محافظه کار جمهوريخواهان فرانسه انتظار مي رود در اين انتخابات اکثريت خود را حفظ کند؛ اکثريتي که در حال حاضر با 143 کرسي در اختيار دارد. حزب ماکرون موسوم به «جمهوري به پيش» چهار سال پيش تشکيل شد و 23 کرسي در مجلس سناي در حال کناره‌گيري در اختيار دارد. اين حزب از زمان انتخابات قبلي در سال 2017 محبوبيت خود را عمدتا از بابت مسائلي همچون اعتراضات جنبش جليقه زردها عليه سياستهايي که به نفع ثروتمندان هستند، درگيري‌هاي درون حزبي و سرخوردگي راي دهندگان از رهبري ماکرون از جمله مديريتش در قبال بحران شيوع کروناويروس از دست داده است. در اين ميان حزب سبزهاي فرانسه در انتخابات شهرداري طي سال جاري ميلادي به لطف نگراني‌هاي فزاينده عمومي از مساله تغييرات آب و هوايي جهشي در محبوبيتش پيدا کرد. اين حزب اميدوار است در انتخابات امروز کرسي‌هاي کافي براي تشکيل يک گروه رسمي راي دهنده در اين مجلس علياي پارلمان فرانسه به دست بياورد. اين حزب هم اکنون تنها چهار سناتور دارد و نياز به 10 سناتور براي تشکيل يک گروه دارد. انتخابات مجلس سناي فرانسه هر سه سال يک بار برگزار مي‌شود و در هر انتخابات تنها بخشي از کرسي‌ها در معرض رقابت قرار مي گيرند. حزب ماکرون در انتخابات هاي اخير فرانسه به مشکل برخورده و اين رئيس جمهور فرانسه هنوز تمايلش براي دومين بار کانديداتوري براي رياست جمهوري در سال 2022 را بيان نکرده است. حزب ماکرون با اين حال همچنان کنترل حزب سفلاي پارلمان اين کشور موسوم به مجلس ملي را در کنترل خود دارد. اين مجلس حرف آخر را در قانونگذاري به جاي سنا مي زند و جمهوريخواهان مسلط بر سنا نيز به طور کلي از سياست هاي اقتصادي حامي تجارت ماکرون حمايت کرده اند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی