بستن

فــراسو

فــراسو

آغاز مرحله خطرناک کرونايي در انگليس

مشاوران علمي دولت انگلستان روز جمعه 4 مهر 1399 با صدور بيانيه‌اي اعلام کردند که موج دوم کرونا در تمام نواحي اين کشور (انگليس، اسکاتلند، ولز و ايرلند شمالي) آغاز شده است.در اين بيانيه که يک نسخه ان در رسانه‌هاي انگليس منتشر شده آمده است: آمار مبتلايان به سرعت رو به افزايش است و براي توقف اين روند که مي‌تواند فشار بيش از حدي را بر نظام خدمات درماني کور وارد کند بايد سريعا اقدام کرد.آن‌ها در اين بيانيه از احاد ملت انگليس خواسته‌اند تا اصول بهداشتي را رعايت کرده، «چون همه در معرض خطر قرار دارند.»بر اساس گزارش رسمي وزارت بهداشت انگليس روزانه بيش از چهار هزار نفر در اين کشور به ويروس کرونا مبتلا مي‌شوند که اين ميزان دو برابر هفته گذشته است. در همين حال تحقيقات دفتر آمار ملي انگليس نشان مي‌دهد که به طور متوسط روزانه حدود 9 هزار نفر به کرونا مبتلا مي‌شوند و شمار آن با شتاب زيادي رو به افزايش است.بوريس جانسون نخست وزير انگليس دو روز پيش در پارلمان اين کشور اعلام کرد، کساني که مي توانند، بايد از خانه کار کنند و رستوران‌ها و کلوپ‌هاي شبانه هم بايد از روز پنجشنبه، از ده شب به بعد تعطيل شوند.وي همچنين عنوان کرد که مي‌خواهد براي کنترل و نظارت بر تشديد قواعد کرونايي در اين کشور ممکن است ارتش را به ميدان آورد.جانسون افزود که اقدامات سختگيرانه براي مهار کرونا دائما مورد ارزيابي قرار گرفته و در صورت نقض قواعد جريمه‌هاي مالي اعمال خواهد شد.وي با اشاره به افزايش چشمگير آمار مبتلايان در انگليس هشدار داد: ما اکنون بايد اين ويروس را سرکوب کنيم. عقل و فهم سالم انساني موثرترين سلاح در اين راستا است.به گفته کارشناسان بهداشتي انگليس اگر ويروس کرونا با اين سرعت گسترش يابد در اواسط اکتبر (ماه اينده ميلادي) آمار مبتلايان روزانه به تقريبا 50 هزار مورد در روز افزايش پيدا خواهد کرد.جانسون مي‌گويد محدوديت‌هاي جديد احتمالا به مدت 6 ماه در انگليس برقرار خواهد بود.هم زمان گزارش‌ها حاکيست که فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي انگليس دوباره به سياست جيره‌بندي اقلام اساسي متوسل شده‌اند. بزرگترين فروشگاه زنجيره‌اي انگليس موسوم به «تسکو» در بيانيه‌اي که نشان از دستپاچگي مديران آن دارد از مشتريان خود خواسته تا از احتکار اجناس به ويژه مواد غذايي اجتناب کنند.فروردين ماه گذشته و هم زمان با اجراي محدوديت‌هاي قرنطينه در انگليس، هجوم مردم براي احتکار مواد غذايي باعث شد تا قفسه مواد خوراکي و بهداشتي بسياري از فروشگاه‌ها در اين کشور خالي شود. اين رويداد همچنين به افزايش قابل‌توجه بهاي کالاهاي مصرفي در انگليس منجر شد. محدوديت‌هاي جديد در انگليس در حالي دوباره برقرار مي شود که در اروپا هم نگراني‌ها درباره فراگيري کرونا شدت گرفته است.

آنکارا اقدام اروپا در تحريم يک شرکت ترکيه‌اي را محکوم کرد

وزارت خارجه ترکيه اقدام اتحاديه اروپا در تحريم يک شرکت ترکيه اي را به اتهام انتقال تسليحات به ليبي محکوم کرد.وزارت خارجه ترکيه بامداد روز سه‌شنبه اقدام اتحاديه اروپا در تحريم يک شرکت حمل‌و‌نقل ترکيه‌اي را محکوم کرد.اتحاديه اروپا روز دوشنبه سه شرکت حمل‌و‌نقل را به دليل نقض تحريم‌هاي تسليحاتي ليبي تحريم کرد.يکي از شرکت‌هايي که تحريم شده شرکت حمل‌و‌نقل ترکيه‌اي است که در زمينه حمل و نقل در درياي مديترانه فعال است.وزيران خارجه اتحاديه اروپا که روز دوشنبه در بروکسل گرد هم آمده بودند تحريم‌هايي را نيز عليه دو ليبيايي به دليل نقض حقوق بشر در اين کشور اعمال کردند.وزيران خارجه اتحاديه اروپا در بيانيه خود اعلام کردند: شرکت حمل و نقل «آوراسيا» که مقر آن در ترکيه است، به نقض تحريم‌هاي تسليحاتي عليه ليبي پرداخته است.بر اساس اعلام اتحاديه اروپا، يک کشتي اين شرکت با نام «سيرکين» در ماه‌هاي مي و ژوئن سال جاري اقدام به انتقال تجهيزات نظامي به ليبي کرده است.در روز 10 ژوئن، يک ناوچه فرانسوي که تحت ناتو به فعاليت مي‌پردازد تلاش کرد تا به بازرسي از کشتي سيرکين در نزديکي سواحل ليبي بپردازد اما فرانسه اعلام کرد که نيروي دريايي ترکيه که اقدام به اسکورت سيرکين کرده بودند مانع از اين اقدام شده و ناوچه فرانسوي نيز با هدف جلوگيري از درگيري از تصميم خود بازگشت.

السراج خواستار از سرگيري گفت‌وگوهاي ليبي شد

رئيس شوراي رياستي دولت وفاق ملي ليبي از مجمع عمومي سازمان ملل خواست، براي الزام فرمانده نيروهاي شورشي موسوم به ارتش ملي جهت بازگرداندن مزدوران به کشورشان اقدامات عملي اتخاذ کند.به گزارش خبرگزاري آناتولي، فائز السراج، رئيس شوراي رياستي دولت وفاق ملي ليبي در هفتادوپنجمين نشست مجازي مجمع عمومي سازمان ملل گفت، خواستار اتخاذ اقدامات عملي است که طرف مقابل را به بازگرداندن مزدوران به کشورشان و بازگشايي تاسيسات نفتي ليبي ملزم کند.وي بدون نام بردن از کشورهايي که از حفتر حمايت مي‌کنند خواست در تصميم خود بازنگري کرده و دولت الوفاق همکاري کنند و افزود، متاسفانه مداخلات منفي خارجي، دو دستگي نهادهاي کشور و عمليات متوقف کردن توليد و صادرات نفت، منبع اصلي درآمد کشور ادامه دارد و راه حل همه اين مسائل تدوين سياست‌هاي جامع و پايدار توسط دولت وحدت ملي است.السراج ادامه داد، دولت وفاق ملي بارها بر اهميت تسريع در توافق بر سر قانون اساسي و برگزاري انتخابات رياست جمهوري و پارلماني تاکيد کرده است، انتخاباتي که همه مردم ليبي در انتظار آن هستند و مطمئنا به بحران مشروعيت که کشور را در همه زمينه ها تضعيف کرده، پايان خواهد داد.وي گفت، دولت وفاق براي عبور از بحران به گفت وگوي مسالمت‌آميز پايبند است و با همه تسهيلات و ابتکارعمل‌هاي بين‌المللي با حسن‌نيت برخورد کرده و لازم است گفت‌وگوي سياسي ميان تمامي گروههاي سياسي و اجتماعي هرچه سريع‌تر مجدد شروع شود.السراج حفتر را مسئول عدم‌پايبندي به آتش‌بس در ليبي دانست و نسبت به وقوع درگيري‌هاي نظامي هشدار داد و در ادامه خواستار انجام تحقيقات سازمان ملل پيرامون نقض هاي ژنرال حفتر در شهر سرت واقع در شمال ليبي شد.درباره امور داخلي هم السراج با اشاره به تظاهرات اخير در طرابلس گفت، دولت وفاق ملي به قوانين و عرف بين‌المللي در حمايت از تظاهرکنندگان صلح‌جو پايبند است.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی