بستن

نکــته ونــظر

نکــته ونــظر

شکايت «تيک تاک» از دولت ترامپ

يک شرکت نرم‌افزار شبکه اجتماعي چيني از دولت آمريکا به دليل ممنوعيت فعاليت خود در اين کشور، شکايت کرد.با افزايش تلاش‌هاي دولت آمريکا براي محدود کردن فعاليت نرم‌افزارهاي چيني در اين کشور، شرکت شبکه اجتماعي و پيام‌رسان «تيک‌تاک» از «دونالد ترامپ» رئيس‌جمهور ايالات متحده شکايت کرد.به نوشته خبرگزاري «رويترز»، شرکت تيک‌تاک و کمپاني بايت‌دَنس روز شنبه (به وقت تهران) از يک قاضي آمريکايي خواستند تا از اجراي دستور ترامپ براي ممنوع کردن فعاليت اين نرم‌افزار در ايالات متحده ممانعت به عمل آورد.بر اين اساس، شرکت مذکور با ارائه دادخواست شکايت خود به دادگاه فدرال واشنگتن، تلاش‌هاي دولت ترامپ براي سنگ‌اندازي در مسير فعاليت نرم‌افزارهاي چيني در آمريکا را به چالش کشيد.وزارت بازرگاني آمريکا روز جمعه اعلام کرد که از تاريخ بيستم سپتامبر (يکشنبه) مردم اين کشور نمي‌توانند نرم‌افزارهاي چيني پيام‌رسان و شبکه اجتماعي تيک‌تاک و «وي‌چَت» را دانلود کنند.شرکت‌هاي تيک‌تاک و بايت‌دنس در دادخواست خود، با بيان اينکه ممانعت از فعاليت آنها در آمريکا با اهداف سياسي انجام شده، تاکيد کردند اين اقدام حقوق اين کمپاني ذيل متمم اول قانون اساسي را نقض مي‌کند.به نوشته رويترز، اين دو شرکت از دادگاه فدرال واشنگتن خواستند که حکم الزام‌آوري صادر کند تا دستور ترامپ براي ممنوعيت فعاليت نرم‌افزارهاي چيني را بي‌اعتبار سازد.اين اقدام بعد از آن انجام شد که دولت آمريکا به دستور ترامپ، نرم‌افزارهاي شبکه اجتماعي «تيک تاک» و «وي‌چت» را به بهانه جمع‌آوري اطلاعات از اين کشور و تلاش براي تاثيرگذاري در انتخابات رياست‌جمهوري ماه نوامبر، مجبور کرد به فعاليت‌هايشان در آمريکا پايان دهند.پيش از آن «وانگ وِنبين» ديگر سخنگوي وزارت خارجه چين تصميم آمريکا براي تحريم شرکت‌هاي نرم‌افزاري چيني را «زورگويي آشکار» توصيف کرده بود.

برگزاري انتخابات منطقه‌اي در ايتاليا

با وجود پاندمي کرونا، ايتاليايي‌ها (يکشنبه) پاي صندوق‌هاي راي رفتند تا در اين انتخابات دو روزه در هفت منطقه شرکت کنند.به گزارش آسوشيتدپرس، راي‌دهندگان ايتاليايي بايستي از ماسک استفاده کرده و هم‌زمان با انداختن آراي خود در صندوق‌هاي راي فاصله‌گذاري اجتماعي را هم رعايت کنند. اين راي‌گيري قرار بود در بهار برگزار شود اما به دليل شيوع گسترده کرونا به تعويق افتاد.براي نخستن‌بار، راي‌دهندگان بالاي 65 سال هم اجازه دسترسي به حوزه راي‌گيري دارند و توسط داوطلبان آژانس حفاظت مدني ايتاليا به سمت حوزه‌هاي راي‌گيري هدايت مي‌شوند. راي‌دهندگان وقتي که وارد شعب اخذ راي شوند، فقط براي چند لحظه و به منظور تشخيص هويتشان ماسک را پايين مي‌آورند.انتظار مي‌رود که لوکا زايا، فرماندار منطقه ونتو از حزب جناح راستي ليگ بتواند براي سومين بار به دليل جلوگيري از بدتر شدن پاندمي در اين منطقه پيروز شود؛ وي موفق شد با انجام آزمايش‌هاي اوليه و برقراري پروتکل‌ها از وخامت اوضاع در اين منطقه جلوگيري کند.اين رقابت يک آزمون براي تقويت وضعيت و موقعيت ماتئو سالويني، رهبر اين حزب در مقابل احزاب حاکم جنبش پنج ستاره و دموکراتيک است. سخت‌ترين رقابت احتمالا در توسکاني است که سالويني به دنبال به دست آوردن آرا در آن در مقابل حزب دموکراتيک است.اين رقابت انتخاباتي براي رهبري مناطق در هفت منطقه شامل ونتو، واله دائوستا، ليگوريا، توسکاني، مارکه، کامپانيا و پوليا برگزار مي‌شود. همچنين رقابت براي تصدي پست شهرداري هم در 1000 شهر کوچک و بزرگ برگزار شده است.با وجود شيوع ويروس کرونا، تحليلگران مي‌گويند که تعداد شرکت‌کنندگان در انتخابات بالاست.ايتاليايي‌ها همچنين براي يک همه‌پرسي به منظور کاهش تعداد قانونگذاران ملي که مورد حمايت جنبش پنج ستاره است، راي مي‌دهند. اين راي‌گيري مي‌تواند تعداد قانونگذاران در مجلس سفلي را از 630 به 400 تن و در سنا از 315 به 200 تن کاهش دهد.اين راي‌گيري در روز دوشنبه در ساعت 15 به وقت محلي پايان مي‌يابد.

جريمه براي نقض مقررات قرنطينه در انگليس

با جهش چشمگير آمار مبتلايان به کرونا در انگليس، دولت اين کشور روز يکشنبه 30 شهريور 1399 مجازات سنگيني را در راستاي مهار اين ويروس وضع کرد که براساس آن افرادي که مقررات قرنطينه را نقض ‌کنند تا 10 هزار پوند جريمه شوند.مقررات جديدي که قرار است از 28 سپتامبر (7 مهر) به اجرا گذاشته شود، افرادي که به علت ابتلا به ويروس کرونا و در تماس بودن با کساني که به تازگي اين بيماري را گرفته، از رعايت قرنطينه خانگي امتناع کنند ممکن است تا سقف 10 هزار پوند جريمه شوند.همچنين براساس تدابير جديد که در تارنماي دولت انگليس منتشر شده، کارفرماياني که کارمندان خود را به دليل رعايت قرنطينه مجازات مي‌کنند جريمه خواهند شد.اين مقررات در حالي به اجرا گذاشته مي‌شود که بوريس جانسون نخست وزير انگليس اذعان کرده که موج دوم فراگيري کرونا به انگليس رسيده و گمانه‌زني‌ها درباره اعمال قرنطينه سراسري در اين کشور بالا گرفته است.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی