بستن

رقابت بر سر کرسی‌های خالی بهارستان زیر سایه کرونا

رقابت بر سر کرسی‌های خالی بهارستان زیر سایه کرونا

آرمان ملي- صبح روز گذشته، زنگ آغاز مرحله دوم انتخابات مجلس به صدا درآمد تا تکليف برخي صندلي‌هاي خالي از سکنه پارلمان يازدهم مشخص شود. اين در حالي است که يازدهمين دوره از انتخابات مجلس شوراي اسلامي در اسفندماه سال گذشته و در روزهايي که کرونا پايش به ايران رسيده بود برگزار شد و پس از اعلام نتايج مشخص شد که 279 نماينده از جمع 290 نماينده حائز اکثريت آرا شدند؛ يعني 20 درصد راي صحيح حوزه انتخابيه را به دست آورده‌اند و به مجلس شوراي اسلامي راه پيدا کردند. در اين راستا 11 نماينده از ترکيب نهايي مجلس باقي ماندند که براساس تقويم انتخابات بايد انتخابات مرحله دوم در 29 فروردين برگزار مي‌شد که به دليل همزماني با شيوع ويروس کرونا در کشور اين انتخابات به تعويق افتاد و به روز 21 شهريور موکول شد. تا حوزه‌هاي انتخابيه سميرم و لنجان در استان اصفهان، دهلران، آبدانان، دره‌شهر و بدره در استان ايلام، حوزه انتخابيه کرج، اشتهارد و فرديس در استان البرز، زنجان و طارم در استان زنجان، اهواز، حميديه، کارون و باوي در استان خوزستان، بيجار در استان کردستان، کرمانشاه و اسلام‌آباد غرب و دالاهو در استان کرمانشاه و حوزه انتخابيه کردکوي، ترکمن، بندرگز و گميشان در استان گلستان در دومين مرحله از انتخابات سرنوشت برخي ديگر از کرسي‌هاي خالي از سکنه مجلس را مشخص کنند. هرچند که سرنوشت چند صندلي ديگر هم به 1400 موکول شده است. آنطور که مسئولان گفته‌اند: «ملاک انتخاب منتخب، کسب بيست درصد از آرا صحيح است» اين تبصره 3 ماده 19 قانون انتخابات مجلس شوراي اسلامي است که اگر محقق نشود بايد راي‌گيري دوباره تکرار شود تا از ميان کانديداهايي که حدنصاب را کسب نکرده‌اند يک نفر راهي خانه ملت شود.

در مرحله دوم اکثريت نسبي ملاک است

معاون وزير کشور در حاشيه بازديد از ستاد انتخابات کشور با اشاره به برگزاري انتخابات دوره دوم مجلس در 10 حوزه انتخابيه اظهار کرد: براساس گزارش‌ها تاکنون هيچ مشکلي وجود نداشته است، البته در ابتداي شروع راي‌گيري برخي شعب تاخير داشتند که بعد از يکي دو ساعت مشکل حل شد و اکنون همه شعب آنلاين هستند و مراجعه‌کنندگان راي خود را مي‌دهند. جمال عرف گفت: در اين مرحله اکثريت نسبي مدنظر است يعني هر کدام از نامزدها راي بيشتري داشته باشند به‌عنوان نماينده انتخاب مي‌شود، من به مردم توصيه مي‌کنم از حق قانوني خود استفاده کرده و در انتخابات مشارکت کنند. رئيس ستاد انتخابات کشور با تاکيد بر اينکه سلامت مردم براي ما يک اصل اساسي است اظهار کرد: امروز از حوزه کرج بازديد داشتم و بر رعايت پروتکل‌ها تاکيد کردم برخي شعب پروتکل‌هاي بهداشتي را به‌صورت نسبي رعايت مي‌کردند اما تاکيد شد که بايد رعايت بيشتري انجام شود. عرف خاطرنشان کرد: در سال 1400 انتخابات مجلس را براي شش حوزه خواهيم داشت که 5 حوزه ميان‌دوره‌اي خواهند و پيشنهاد ما اين است که حوزه ميانه به صورت مرحله دوم اجرا شود. ادله خود را به شوراي نگهبان ارائه مي‌کنم تا حقوقدانان و فقهاي شوراي نگهبان آنها را بررسي کنند تا حقي از کسي ضايع نشود.

شکايت تاثيرگذار نداشتيم

سخنگوي شوراي نگهبان درباره بحث نظارت بر انتخابات از سوي شوراي نگهبان گفت: در اين دوره از انتخابات 2 روش دريافت شکايت‌ها و اعتراض‌ها را داريم که يکي روش برخط است که دوستان ما سامانه «سنا» را براي دريافت شکايت‌ها به‌صورت آزمايشي راهاندازي کرده‌اند که در اين بخش گزارش‌ها و شکايات اوليه رسيده که همکاران مشغول بررسي آنها هستند. ايسنا نوشت، عباسعلي کدخدايي افزود: دومين روش هم سامانه «مردم ناظر» است که به‌طور عام مردم مي‌توانند اگر گزارش يا اعتراضي دارند از طريق اين سامانه براي ما ارسال کنند. وي با بيان اينکه علاوه بر اين 2 روشي که اشاره کردم، 14 گروه از ستاد مرکزي در تيم‌هاي سه نفره بازرسي به حوزه‌هاي انتخابيه اعزام شده‌اند و 10 گروه از استان‌ها مشغول هستند، اظهار داشت: اين گروه‌هاي اعزامي مرتبط با همکاران ما در ارتباط هستند. کدخدايي يادآور شد: خوشبختانه تا الان شکايت خاصي که بتواند بر روند انتخابات تاثيرگذار باشد نداشتيم، ولي به هر حال گزارش‌هايي رسيده که مشغول بررسي هستيم و ان‌شاءا... نتيجه را اعلام خواهيم کرد. وي در پاسخ به سوالي درباره 6 حوزه انتخابيه که در مرحله دوم نيستند که در اين حوزه‌هاي انتخابيه همزمان با انتخابات رياست‌جمهوري شاهد برگزاري انتخابات خواهيم بود، گفت: معمولا مرحله دوم کساني هستند که با حدنصاب کمتري از حدنصاب 20 درصد در حوزه انتخابيه راي لازم را نداشتند و در مرحله دوم بايد از بين دو برابر نامزدها انتخاب شوند که همين 10 نماينده هستند که امروز انتخابات براي آنها برگزار مي‌شود. سخنگوي شوراي نگهبان ادامه داد: 6 نفر ديگري که به دلايل مختلف فرصت نکردند در انتخابات مجلس حضور داشته باشند ان‌شاء‌ا... انتخابات ميان‌دوره‌اي آنها با انتخابات رياست‌جمهوري برگزار و تعيين تکليف خواهند شد. وي يادآور شد: 5 حوزه انتخابيه ديگر نيز به دليل فوت سه منتخب، جعلي بودن مدرک تحصيلي يک منتخب و تاييد نشدن يک منتخب از سوي نمايندگان در حوزه‌هاي انتخابيه تهران، آستانه اشرفيه، بهار و کبودرآهنگ، تفرش، فراهان و آشتيان، و گچساران در انتخابات ميان‌دوره‌اي 1400 تعيين تکليف خواهد شد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی