بستن

افزايش قيمت تا کجا ادامه مي‌يابد؟

افزايش قيمت تا کجا ادامه مي‌يابد؟

تحولات بازار مسکن در مردادماه

افزايش قيمت تا کجا ادامه مي‌يابد؟

بازار مسکن در هر ماه از سال جاري شاهد رشد حدود 10 درصدي قيمت‌هاست. در مردادماه امسال، هر متر مربع واحد مسکوني با متوسط قيمت 23 ميليون و 110 هزار تومان به فروش رسيد.بانک مرکزي در جديدترين گزارش خود از تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران در سال 99، وضعيت بازار در مرداد ماه را بررسي کرد. بر اساس اين گزارش، در اين ماه، تعداد آپارتمان‌هاي مسکوني معامله شده در شهر تهران به 9 هزار و 80 واحد مسکوني رسيده که نسبت به خرداد ماه سال گذشته، 8/175 درصد افزايش و نسبت به تيرماه امسال، 4/35درصد کاهش را نشان مي‌دهد. طبق گزارش بانک مرکزي، در مرداد سال 98، سه هزار و 292 واحد مسکوني معامله شده‌است، در حالي که در تيرماه 99 تعداد واحدهاي مسکوني معامله شده به 14 هزار مورد رسيده است.

خانه متري 23 ميليون تومان

خريداران در ماه مرداد بابت خريد و فروش هر متر مربع واحد مسکوني، متوسط 23 ميليون و 100 هزار تومان هزينه کرده‌اند که نسبت به ماه قبل 10.5 درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل 4/77 درصد بيشتر بوده است. به نظر مي‌رسد رشد 10 درصدي قيمت هر مترمربع واحد مسکوني در شهر تهران در هر ماه تبديل به يک روند شده است و گويا قرار نيست مانعي بر سر راه اين افزايش قيمت افسار‌گسيخته قرار بگيرد. بررسي چند ماه نخست سال تاييد کننده اين مسئله است؛ چرا که در فروردين امسال، متوسط قيمت هر متر مربع واحد مسکوني 15 ميليون و 300 هزار تومان بود. در ماه بعد اين قيمت با افزايش 11 درصدي، به متوسط هر متر مربع 16 ميليون و 970 هزار تومان رسيد. خرداد نيز با رشد 6/11 درصدي اين قيمت را به نزديک 19 ميليون تومان در متوسط هر متر مربع رساند. در تيرماه نيز با رشد 11 درصدي، متوسط هر متر مربع خانه به 20 ميليون و 900 هزار تومان رسيد و حالا هر متر مربع واحد مسکوني متوسط 23 ميليون و 100 هزار تومان اعلام شده که نسبت به ماه قبل 5/10 درصد رشد داشته است.

خريداران واحدهاي قديمي بيشتر شده‌اند

اگرچه در مرداد ماه نيز، واحدهايي که سن بناي آنها تا 5 سال بوده است با سهم 5/38 درصدي از بازار، بيشترين سهم را ميان ديگر واحدها داشته‌اند اما به نظر مي‌رسد هر ماه از حجم اين سهم کاسته و به واحدهاي با سن بالا افزوده مي‌شود. بر اساس آمار، اين سهم نسبت به مردادماه سال گذشته 3/3 درصد کاهش داشته است و در مقابل به سهم واحدهاي با قدمت بالا افزوده شده است.

منطقه5، همچنان در صدر

تعداد واحدهاي مورد معامله قرار گرفته در اين ماه بر حسب منطقه، بيانگر آن است که منطقه 5 با سهم 1/15درصدي، بيشترين ميزان معاملات را به خود اختصاص داده است. منطقه‌اي که چند سالي است بيشترين سهم را از آن خود کرده است و همواره در صدر قرار دارد. پس از آن نيز، مناطق 4 و 10 هر يک با اختصاص دادن 5/8درصد سهم براي خود، در جايگاه بعدي قرار دارند.

منطقه يک، متري 52 ميليون

طبق معاملات انجام شده در مردادماه، متوسط قيمت هر متر مربع واحد مسکوني در تهران 23 ميليون تومان بوده است. در اين ميان، مشترياني که بيشترين توان خريد را داشته‌اند، هر متر مربع واحد خود در منطقه يک تهران را به قيمت متوسط 52 ميليون و 820 هزار تومان خريداري کرده‌اند. در مقابل خريداراني نيز بوده‌اند که کمترين توان را براي خريد واحد مسکوني در تهران داشته‌اند. آنها در نهايت مجبور شده‌اند هر متر مربع واحد مسکوني در منطقه 18 تهران به عنوان ارزان‌ترين منطقه را با قيمت متوسط 9 ميليون و 750 هزار تومان تهيه کنند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی