بستن

بایدن در راه کاخ سفید؛ ترامپ درصدد ماندن

بایدن در راه کاخ سفید؛ ترامپ درصدد ماندن

آرمان مــلي- حـميد شجاعي: انتخابات رياست‌جمهوري آمريکا حدودا 3 ماه ديگر برگزار مي‌شود اما رسانه‌هاي جهان ماه‌ها است که شرايط و موقعيت نامزدهاي اين انتخابات را در نظرسنجي‌هاي مختلف رصد مي‌کنند. اين در حالي است که طبق آخرين نظرسنجي‌ها بايدن با اختلافي 15 درصدي از ترامپ پيش است و حتي در برخي ايالت‌هايي که همواره جمهوري‌خواهان در آن پيشتاز بودند اکنون بايدن پيشتاز است. با اين حال ترامپ روز گذشته در نشست خبري خود اذعان کرده «ايران خيلي دوست دارد که من رئيس‌جمهور نشوم، اما من را اين اعلام مي‌کنم که اگر من برنده شوم، خيلي سريع با ايران به توافق خواهيم رسيد.»

ترامپ يا بايدن؟

زمان به‌سرعت در حال گذر است و روزبه‌روز به انتخابات رياست‌جمهوري آمريکا در ماه نوامبر (آبان) نزديک مي‌شويم. اين در حالي است که شواهد و قرائن همه گوياي اين نکته هستند که جهان بايد خود را براي خداحافظي با دونالد ترامپ رئيس‌جمهور بيگانه با سياست آمريکا و سلام به رئيس‌جمهور چهل و ششم که از دموکرات‌ها خواهد بود آماده کند. آنگونه که نظرسنجي‌ها نشان مي‌دهند جو بايدن نامزد دموکرات‌ها در انتخابات نوامبر از برتري نسبتا محسوسي نسبت به ترامپ برخوردار است و اگر شرايط در انتخابات نيز به همين شکل پيش برود و وايد کارت يا شگفتانه‌اي رخ ندهد، معاون اول اوباما اين‌بار بر مسند رياست‌جمهوري آمريکا قرار خواهد گرفت. با اين حال آنچه بر اهميت اين انتخابات مي‌افزايد، نه ساختار دروني قدرت در ايالات‌متحده و حواشي آن؛ بلکه نوع نگاه رئيس‌جمهور جديد آمريکا به خاورميانه به‌خصوص ايران و توافق برجام است. با نگاهي به رويکردهاي جو بايدن مي‌توان فهميد که اگر وي روي کار بيايد همان سياست‌هاي دوره اوباما با اندک تغييراتي ادامه خواهد يافت. بايدن گفته اگر به رياست‌جمهوري برسد ممنوعيت ورود مسلمانان به آمريکا را لغو و به برجام بازخواهد گشت. هرچند روايت‌هايي نيز درخصوص ادامه روند فعلي سياست خارجي آمريکا عليه ايران به گوش مي‌رسد. در طرف مقابل اوضاع چندان بر وفق مراد ترامپ نيست. مساله کرونا و عدم موفقيت وي و دولتش در کنترل اين ويروس، سياست خارجي ناموفق و به نوعي انزواي بين‌المللي آمريکا و بحث مقابله اخير نيروهاي فدرال با معترضان آمريکايي باعث شده تا ترامپ در پايين‌ترين سطح محبوبيت قرار داشته و با ريزش چشمگير پايگاه اجتماعي مواجه شود. چنانکه او اخيرا خواستار تاخير در برگزاري انتخابات رياست‌جمهوري شده است. اين در حالي است که بسياري معتقدند حتي اگر ترامپ بتواند آنطور که خود گفته واکسن کرونا را هم به جهان عرضه کند اين مساله هم نمي‌تواند منجر به اقبال مجدد مردم به وي براي حضور در کاخ سفيد گردد. البته با توجه به اتفاق آراي الکترال در نبرد هيلاري کلينتون و ترامپ که ترامپ را راهي کاخ سفيد کرد بايد منظر انتخابات نوامبر و راي الکترال سناتورهاي ايالت‌هاي مختلف باشيم.

چين و روسيه نمي‌خواهند رئيس‌جمهور شوم

رئيس‌جمهور آمريکا با بيان اينکه ايران خواهان پيروزي مجدد وي در انتخابات رياست‌جمهوري نيست، مدعي شد که اگر پيروز انتخابات رياست‌جمهوري 2020 شود، خيلي زود با ايران و کره شمالي توافق مي‎کند. تسنيم نوشت، دونالد ترامپ در کنفرانس خبري روز جمعه خود در کاخ سفيد مدعي شد که ايران تمايل زيادي به توافق با آمريکا دارد و اگر مجددا در انتخابات برنده شود، خيلي زود با ايران يا کره شمالي توافق خواهد کرد. ترامپ تصريح کرد: ايران خيلي دوست دارد که من رئيس‌جمهور نشوم، اما من اين را اعلام مي‌کنم که اگر برنده شوم، خيلي سريع با ايران به توافق خواهيم رسيد. وي افزود: ايران منتظر نتايج انتخابات رياست‌جمهوري است، زيرا ايراني‌ها ترجيح مي‌دهند با جو بايدن وارد توافق شوند. اگر آنها يا چيني‌ها با بايدن به توافق برسند، آمريکا را تصاحب خواهند کرد. رئيس‌جمهور آمريکا در ادامه عنوان کرد: ما با کره‌شمالي هم به‌سرعت به توافق خواهيم رسيد و اگر من در سال 2016 رئيس‌جمهور نمي‌شدم کشور ما با کره‌شمالي وارد جنگ مي‌شد. ترامپ در واکنش به گزارش دستگاه‌هاي اطلاعاتي آمريکا درباره قصد چين، ايران و روسيه براي تاثيرگذاري روي انتخابات آمريکا گفت که چين و روسيه نمي‌خواهند وي رئيس‌جمهور شود. رئيس‌جمهور آمريکا تاکيد کرد: پيروزي من در انتخابات رياست‌جمهوري 2020 آمريکا، آخرين چيزي است که آن را روسيه مي‌خواهد؛ زيرا هيچ‌کس با روسيه سخت‌گيرتر از من نبوده است. وي بيان کرد: بزرگ‌ترين خطري که پيش روي ما در انتخابات وجود دارد، برگزاري انتخابات پستي است؛ چراکه تقلب و جعل آرا در انتخابات پستي براي دخالت خارجي راحت‌تر است. رئيس‌جمهور آمريکا تاکيد کرد: ما حواسمان به چين، روسيه، ايران، کره شمالي يا خيلي کشورهاي ديگر است. براي آنها راحت‌تر است که در انتخاباتي که به شکل پستي برگزار ‌شود، دخالت کنند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی