بستن

پرهيز از سفر مسئوليت اجتماعي است

پرهيز از سفر مسئوليت اجتماعي است

وقت مناسبي براي سفر نيست

پرهيز از سفر مسئوليت اجتماعي است

تعطيلات سه روزه همواره براي رفتن به سفر وسوسه‌انگيز است و حالا هم سه روز تعطيلي پيش‌روي شهروندان قرار گرفته که طبق پيش‌بيني هاي پليس راهور منجر به افزايش سفرها خواهد شد و اين موضوع در شرايط شيوع کرونا بسيار نگران‌کننده است. در همين راستا يک کارشناس مديريت بحران، سفر را به عنوان عاملي موثر در تشديد بحران کرونا معرفي کرده و معتقد است که در روزهاي اوج کرونا پرهيز از سفر مسئوليت اجتماعي يک شهروند در قبال جامعه خود است. احمد صادقي با بيان اينکه نبايد صرفا بحران را در حوزه زلزله و حوادث و مخاطرات طبيعي ببينيم، گفت: امروز بيماري کرونا و شيوع آن تبديل به يک بحران شده که تمام جهان را به تکاپو انداخته است و کشورهاي مختلف تمام توان خود را به کار گرفته‌اند تا هرچه زودتر راهکاري براي خلاصي از اين بحران پيدا کنند. اما واقعيت اين است که همچنان راهکاري قطعي براي درمان بيماري کوويد19 و مقابله با کروناويروس پيدا نشده و تمام آنچه تاکنون درباره واکسن و ... گفته شده هم اجرايي نشده است. به نظر هم نمي‌رسد با توجه به تجربيات علمي تا يک‌سال آينده امکان استفاده از واکسن وجود داشته باشد. وي ادامه داد: پس در اين شرايط بهترين اقدام براي مقابله با بحران کرونا پيشگيري است و پيشگيري هم يعني خود را در معرض کرونا قرار ندهيم. راهکارها ساده است و بارها گفته شد اما متاسفانه به دلايل مختلفي اين موضوع از سوي برخي از افراد جدي گرفته نمي‌شود. در اين شرايط نبايد در اجتماعات شرکت کرد و اگر افراد به سبب موقعيت شغلي يا کارهاي ضروري بايد در جامعه حضور داشته باشند حتما بايد از ماسک استفاده کنند.

نقش سفر در شيوع کرونا

مشاور شهردار تهران در مديريت بحران با اشاره به نقش سفر در شيوع کرونا گفت: متاسفانه شاهد آن هستيم که برخي از شهروندان موضوعاتي نظير استفاده از ماسک و... را رعايت مي‌کنند اما نسبت به سفر توجه کافي را ندارند. اين يک واقعيت است که سفر احتمال ابتلا به کرونا را افزايش مي‌دهد و متاسفانه اين ابتلا به کرونا نيز هم به خود فرد و هم به جامعه آسيب مي‌زند. پس اقدام براي پرهيز از سفر و در مجموع هر اقدامي براي پيشگيري از ابتلا به کرونا در شرايط فعلي مسئوليت اجتماعي است که يک شهروند در قبال جامعه‌اش و نيز کادر درمان دارد.صادقي با بيان اينکه کلانشهرها و شهرهاي توريستي بيشترين آسيب را از کرونا مي‌بينند، اظهارکرد: تصور کنيد يک نفر به سفر برود و حتي آنطور که برخي ادعا مي‌کنند تنها به ويلا يا ملک شخصي خودشان در استان مقصد رفته و ترددي ندارند. آيا اين افراد‌ در يک خودرو حضور نخواهند داشت؟ خودرو فضاي بسته است که اگر يک نفر ناقل بي‌علامت باشد مي‌تواند به دليل چندين ساعت حضور مداوم در مسير و در فضاي بسته آن را به ديگران منتقل کند. آيا اين افراد در طول مسير به سرويس بهداشتي مراجعه نخواهند کرد و اگر به دليل ترافيک و افزايش زمان سفر مجبور به استفاده از سرويس بهداشتي شوند، چه کار خواهند کرد؟

70 درصـد ترددهـا در شمال

وي ادامه داد: فرض بگيريم فردي تمام اين موارد را رعايت کند، ممکن است از عوارضي عبور کند. در شهر مقصد براي خريد يا بنزين زدن از خانه خارج شود و‌... آيا در تمام اين موارد مي‌توان مطمئن بود که همه چيز مرتب است و احتمال ابتلا به کرونا وجود ندارد؟ ضمن اينکه متاسفانه مقصد اکثر مسافرت‌هاي کوتاه مدت در کشور شمال است. طوري که حتي پليس نيز اعلام کرد حدود 70 درصد ترددهاي جاده‌اي مربوط به جاده‌هاي شمالي بوده است. اين تراکم جمعيت در استان‌هاي شمالي خطر ابتلا را به شدت افزايش مي‌دهد و نتيجه‌اش مي‌شود افزايش شدت بحران کرونا در کشور. اين کارشناس مديريت بحران اضافه کرد: حالا يک احتمال را هم در‌نظر بگيريم که اگر خدايي نکرده در اين بين تصادفي هم رخ بدهد و اين يعني آسيب جاني به شهروندان، فشار مضاعف به کادر درمان و افزايش احتمال ابتلا به کرونا به دليل حضور فرد و نزديکانش در مراکز درماني.

مسئوليت اجتماعي هر فرد

رئيس سابق سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران با تاکيد بر اينکه نرفتن به سفر مسئوليت اجتماعي و وظيفه هر فرد در قبال جامعه خود است، اظهارکرد: براي مقابله با بيماري کرونا در کنار مسئولان مردم هم بايد مواردي را رعايت کنند و من فکر مي‌کنم اگر هر فردي به مسئوليت اجتماعي خود در برابر کرونا عمل کند، خيلي زودتر از آنچه که پيش بيني مي شود بتوان بحران اين بيماري را پشت سر بگذاريم. اين روزها زمان سفر نيست و اميدوارم مردم اين نکته را مورد توجه قرار دهند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی