بستن

کارزار کرونایی کنکور

کارزار کرونایی کنکور
آرمان ملی: با وجود همه مخالفت‌ها و هشدارهایی که در رابطه با برگزاری کنکور 99 وجود داشت و همزمان شدن آن با پیک دوم شیوع کرونا در کشور، ظاهرا قرار است که این آزمون سراسری با حضور یک‌میلیون و ۳۹۱‌هزار و ۵۲۴ نفر در روزهای ۲۹، ۳۰ و ۳۱ مرداد و اول شهریورماه ۹۹ برگزار شود. با وجود اینکه در روز 4 مرداد، کمیسیون بهداشت مجلس، رسما از وزارت بهداشت و وزارتخانه علوم و تحقیقات درخواست تعویق همه کنکورهای سراسری سال 99 را کرد. حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت، در نامه‌ای به رئیس‌جمهور خواستار لغو موقت همه کنکورهای سراسری شد. او در این نامه تاکید کرد «اجرای پروتکل‌های یکسان با توجه به شرایط اقلیمی متفاوت کشور نمی‌تواند ضمانت اجرایی داشته باشد». با این حال روز گذشته ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت اعلام کرد که امکان تعویق کنکور وجود ندارد و آزمون‌های آن در زمان تعیین شده برگزار خواهد شد. شرایط در پاییز و زمستان سخت‌تر خواهد بود و نمی‌توان کنکور را بیشتر به تعویق انداخت. او گفت که افراد مشکوک در محلی جدا و بیماران در بیمارستان یا محل مورد نیاز خود، امتحان می‌دهند.

در این شرایط در این میان کارشناسان در ابعاد مختلف از جمله موضوع شیوع بیماری کرونا و چگونگی رعایت الزامات این بیماری مانند فاصله اجتماعی یا فیزیکی و مسائل همیشگی کنکور از قبیل اضطراب و استرس و راه‌های مقابله با آنها به بیان توصیه‌هایی برای داوطلبان و خانواده‌ها پرداختند که مطالعه آنها در پیشگیری از گسترش کرونا و دیگر مشکلات تاثیرگذار است. با این حال سازمان سنجش اعلام کرده که برای کمک بیشتر به داوطلبان و حفظ سلامتی آنها، تعداد روزهای برگزاری آزمون سراسری افزایش می‌یابد. یعنی تعداد روزهای برگزاری کنکور ارشد از دو روز به سه روز و آزمون سراسری از ۲ روز به ۴ روز افزایش پیدا کرده و قرار است کنکور سراسری در سه روز آخر مرداد و اول شهریورماه برگزار شود. با این حال قاسم جان‌بابایی معاون درمان وزیر بهداشت به‌تازگی گفته، در رابطه با شیوه و زمان برگزاری کنکور، ستاد ملی کرونا تصمیم می‌گیرد و هنوز تصمیم قطعی در این خصوص گرفته‌ نشده است.
سلامت جان یا سلامت روان
در این بین خانواده‌هایی که فرزندانشان باید بر روی صندلی‌های بزرگترین آزمون سراسری کشور بنشینند، به دو دسته تقسیم می‌شوند، یک سری از والدین نگران سلامت جسمانی فرزندان‌شان در شرایط برگزاری کنکور با کرونا هستند و دسته دیگر بابت زحمات یک‌ساله فرزندان و هزینه‌های‌میلیونی که انجام داده‌اند، مخالف لغو کنکور 99 هستند و معتقدند که درصورت لغو کنکور با وجود زحمات شبانه‌روزی فرزندانشان، آنها دچار مشکلات روحی و روانی خواهند شد و انگیزه‌‌ای‌ برای کنکور سال 1400 نخواهند داشت. این چالش در میان مسئولان دو وزارتخانه نیز وجود دارد و در حالی که مینو محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا معتقد است که برگزاری کنکور بزرگترین خطر برای افزایش بیماران به حساب می‌آید، منصور غلامی، وزیر به صراحت می‌گوید که دو ساعت وقت آنها را خواهیم گرفت و در شرایطی که کارشناسان پیش بینی کرده‌اند که در فصل پاییز وضعیت شیوع کرونا در کشور وخیم‌تر خواهد شد، دلیلی بر تعویق زمانی یا لغو کنکور 99 وجود ندارد.
نقش مافیای کنکور
بسیاری بر این باورند که پافشاری برای برگزاری کنکور 99، به‌دلیل منافع مالی در این رابطه است، امری که به باور عضو کمیسیون آموزش مجلس سود 8‌هزار‌میلیارد تومانی سالانه را در جیب مافیای کنکور می‌کند. احمد نادری همچنین با اعلام اینکه کنکور 99 در شرایطی هنوز برگزار نشده که در بسیاری از کلاس‌های کنکور، ثبت نام‌ برای کنکور 1400 انجام شده است. وی همچنین خاطرنشان کرد: اگر نظر وزیر بهداشت بر عدم برگزاری کنکور باشد و وزارت علوم تبعیت نکند، در مجلس تصمیم جدی خواهیم گرفت. نماینده تهران درخصوص درخواست‌های مکرر برای لغو و یا تعویق کنکور در شرایط فعلی و نیز اقداماتی که در ماه‌های اخیر در این باره صورت گرفته، افزود: با همه‌گیر شدن ویروس کرونا در کل دنیا، همه عرصه‌های زندگی عمومی و خصوصی انسان‌ها درگیر این بیماری شد و این یک امر جهانی است و مختص کشور ما هم نمی‌شود. در همین راستا برگزاری یکی از مقاطع کنکور که کنکور دکترا بود، مصادف با موج اول فراگیری کرونا شد و در تصمیم‌گیری‌ها مقرر شد که به تعویق افتاده و به تیرماه موکول شود و متعاقب آن، کنکور کارشناسی ارشد و سراسری نیز بعد از برگزاری کنکور دکترا و در مردادماه برگزار شود. عضو کمیسیون آموزش مجلس ادامه داد: با در نظر گرفتن این شرایط و با فشارهایی که ما در مجلس آوردیم و نیز تاکید وزیر بهداشت بر تعویق کنکور، دولت و سازمان سنجش در نهایت مجبور به عقب نشینی شدند و کنکور را بار دیگر به تعویق انداختند منتها ما همچنان چالش برگزاری کنکور دکترا در نهم و دهم مرداد و پس از آن، برگزاری کنکور ارشد را داریم و اگر این دو را هم کنار بگذاریم با کنکور سراسری مواجه هستیم که بالای یک‌میلیون نفر داوطلب در آن حضور دارند که این دغدغه جدی‌تر ما است.
انتخاب رشته و دانشگاه براساس سوابق تحصیلی
در این شرایط علی‌اکبر کریمی، عضو دیگر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این رابطه به ایرناپلاس می‌گوید: ۸۰‌درصد از ظرفیت‌های دانشگاه‌ها بدون کنکور قابل جایابی هستند و ۲۰‌درصد رقابت داریم که می‌توان آزمون آن را برگزار کرد. این آمادگی وجود دارد که وزارت علوم سامانه‌ای را طراحی کند که متناسب با سوابق تحصیلی دانش‌آموزان، آنها رشته‌های مورد علاقه خود را در شهرهای مورد علاقه و ترجیحا با سیاست بومی‌گزینی انتخاب کنند. کنکور برای ۲۰‌درصد است و اگر اتفاقی بیفتد که ۸۰‌درصد داوطلبان پیش از پایان مردادماه دانشگاه خود را انتخاب کنند، کنکور برای عده‌ای کمی می‌ماند و ظرفیت آن در کشور وجود دارد که این آزمون با تعداد داوطلبان کمتری برگزار شود.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی