بستن

بورس از یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد هم گذشت

بورس از یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد هم گذشت

بازار سرمايه در حالي آخرين روز معاملاتي را در هفته جاري پشت سر گذاشت که شاخص کل بورس براي نخستين بار وارد کانال يک ميليون و 600 هزار واحد شد. شاخص کل بورس ديروز با 66 هزار و 37 واحد رشد به رقم يک ميليون و 612 هزار واحد رسيد. شاخص کل با معيار هم‌وزن نيز 13 هزار و 302 واحد رشد و رقم 466 هزار و 340 واحد را ثبت کرد. معامله‌گران اين بازار يک ميليون معامله به ارزش 137 هزار و 407 ميليارد ريال انجام دادند. معدني و صنعتي چادرملو، صنايع پتروشيمي خليج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، ملي صنايع مس ايران، سرمايه‌گذاري تأمين اجتماعي، معدني و صنعتي گلگهر و پالايش نفت اصفهان نسبت به ساير نمادها بيشترين تاثير مثبت را روي بورس گذاشتند. به گزارش ايسنا، برخي کارشناسان معتقدند دلايل متعددي در رکوردشکني اين بازار تاثير دارد که ازجمله آن مي‌توان به افزايش نرخ ارز، تاثيرات کرونا بر مشاغل، از بين رفتن نگراني‌هاي سياسي، حمايت دولت از بازار سرمايه و... اشاره کرد.

رشد فرابورس

در آن سوي بازار سرمايه شاخص کل فرابورس نيز با 483 واحد رشد وارد کانال 17 هزار واحد شد. معامله‌گران اين بازار 714 هزار معامله به ارزش 54 هزار و 619 ميليارد ريال انجام دادند. در اين بازار سنگ آهن گوهرزمين، پتروشيمي مارون، هلدينگ صنايع معدني خاورميانه، سرمايه‌گذاري صباتأمين، پتروشيمي تندگويان، پتروشيمي زاگرس و گروه توسعه مالي مهر آيندگان نسبت به ساير نمادها بيشترين تأثير مثبت را گذاشتند.

حضور 5/4 ميليون نفر در عرضه اوليه

مديرعامل شرکت فناوري بورس تهران نيز گفت: تعداد مشارکت‌کنندگان در عرضه اوليه سيتا که ديروز در بورس انجام شد، 5/4 ميليون نفر مشارکت کردند. روح‌ا... دهقان، در گفت‌وگو با شبکه خبر اعلام کرد: با توجه به استقبال بيش از اندازه مردم براي خريد سهام عرضه اوليه سيمان تأمين در نماد سيتا1 تعداد مشتريان عرضه اوليه نسبت به سري قبل 50 درصد افزايش يافته است. به گفته او، در عرضه اوليه قبلي 5/2 ميليون نفر و در دو عرضه اوليه قبل از آن هر کدام سه ميليون نفر مشارکت کردند و ديروز بالغ بر 50 درصد رشد در مشتريان خريد سهام عرضه اوليه سيمان تأمين مشاهده شده است. مديرعامل شرکت فناوري بورس تهران همچنين گفت: ديروز شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران هم بيش از 66 هزار واحد رشد کرد و به رکورد بي‌سابقه‌اي دست يافت. او همچنين اضافه کرد: روند پرداخت در کارگزاري‌ها گرچه به‌کندي صورت مي‌گيرد اما برخي کارگزاري‌ها نسبت به مشتريان خود متعهد شده‌اند که به‌ويژه در خريد سهام عرضه اوليه اعتباري به مشتريان مي‌دهند و بعدا مشتريان مي‌توانند حساب خود را شارژ کنند. دهقان افزود: ديروز سيستم پرداخت شاپرک گرچه مشکل داشت اما فکر مي‌کنم تاثيري در عرضه اوليه سهام سيمان تأمين نداشته است. مديرعامل شرکت فناوري بورس تهران همچنين در مورد مشکل يکي از کارگزاري‌ها، گفت: بعد از ايجاد مشکل براي يکي از کارگزاري يکي دو روز طول کشيد تا سامانه‌هاي کارگزاري راه‌اندازي شود و اکنون عمده مشتريان براي خريد عرضه اوليه در آن کارگزاري توانسته‌اند خدمات مورد نياز دريافت کنند و سامانه‌هاي آن پايدار شده است. گفتني است، ديروز به دليل استقبال بي‌نظير مردم براي خريد سهام عرضه اوليه سيمان تأمين سامانه‌هاي معاملاتي و آنلاين بورس در اکثر کارگزاري‌ها با کندي روبه‌رو بود و حتي در يکي از کارگزاري‌ها که از سامانه‌هاي پيشرفته برخوردار بود، سيستم پرداخت آنلاين دچار مشکل شد و مشتريان خود را مجبور مي‌کردند از طريق واريز به حساب کارگزاري در بانک مربوطه اقدام کنند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی