بستن

ایران همچنان در موج اول کرونا

ایران همچنان در موج اول کرونا

معاون بهداشت وزارت بهداشت بر لزوم استفاده از ماسک و همچنين اجباري شدن آن در تجمعات، اماکن سربسته و فضاهاي حمل و نقل عمومي تاکيد و وضعيت تخت‌هاي بستري ويژه کرونا در بيمارستان‌ها را تشريح کرد. عليرضا رئيسي در نشستي ويدئو کنفرانسي با خبرنگاران از استوديو سلامت وزارت بهداشت، در توضيح اهميت استفاده از ماسک جهت کاهش احتمال انتقال ويروس کرونا، گفت: مهم‌ترين نکته‌اي که اکنون دنيا و همچنين کشور ما با آن روبروست، بازگشايي‌ مشاغل، اصناف و مباحث مرتبط با رونق اقتصادي است.وي تاکيد کرد: کارشناسان دنيا اين اصل را پذيرفته‌اند که نمي‌توان به مدت طولاني همه مشاغل را تعطيل کرد؛ اين موضوع شدني نيست هم از نظر روال عادي زندگي هم از نظر اقتصادي و اجتماعي و روحي و رواني. بنابراين راهي که همه کارشناسان دنيا به آن رسيده‌اند و ما نيز آن را پيش گرفته‌ايم اين است که مهم‌ترين راه براي اطمينان از عدم انتقال بيماري و قطع زنجيره ويروس و به عبارت ديگر کاهش انتقال بيماري، استفاده از ماسک است و همه بايد آن را جدي بگيرند. رئيسي با بيان اينکه استفاده از ماسک در اجتماعات، مکان‌هاي سرپوشيده و وسايل حمل و نقل عمومي در کشورها در حال اجباري شدن است، افزود: لازم است که استفاده از ماسک اجباري شود. من اعتقادم بر آن است که با تکيه و همکاري مردم اگر از ماسک استفاده شود، به‌ويژه در مکان‌هاي سربسته و تجمعات، مي‌توانيم خطر انتقال بيماري را بسيار کاهش دهيم.معاون وزير بهداشت، استفاده از ماسک را نوعي احترام به حقوق شهروندي و محافظت از ديگران خواند و گفت: اين موضوع بايد ترويج شود. بويژه تاکيد مي‌کنم در فضاهاي سربسته استفاده از ماسک مهم است. اين قدر که بر استفاده از ماسک تاکيد دارم بر استفاده از دستکش تاکيد نمي‌کنم. در مجموع ماسک و رعايت فاصله دو متري کاهش خطر انتقال بيماري را به دنبال دارد.وي درباره نوع ماسک‌ها نيز توضيح داد: هر نوع ماسکي مي‌تواند باعث کاهش انتقال بيماري شود؛ يک پارچه ساده يا چند لايه دستمال کاغذي و پوشاندن دهان و بيني با آن مي‌تواند بسيار کمک کننده باشد. بنابراين نيازي نيست سراغ ماسک‌هاي پيچيده و گران برويم. يک پارچه معمولي با قابليت شست‌وشو، اتو و ضدعفوني کردن مي‌تواند کمک کننده باشد و مي‌توان اين ماسک‌ها در خانه و تحت عنوان ماسک خانگي تهيه کرد.

وضعيت مطلوب در تخت‌هاي ويژه

وي همچنين در پاسخ به سوال ايسنا درباره وضعيت تخت‌هاي بستري و تجهيزات بيمارستاني با توجه به افزايش مراجعات و بستري بيمارستاني کوويد19 در کشور گفت: خوشبختانه از نظر تخت‌هاي ويژه و بستري وضعيت مطلوبي داريم و به هيچ وجه در وضعيت بحراني کمبود نيستيم. البته در برخي از استان‌ها که اکنون استان‌هاي درگير اين بيماري هستند، ممکن است درصد بالايي از تخت‌ها اشغال شده باشد، اما اين به معناي آن نيست که آنجا تخت کمبود دارد.رييسي ادامه داد: ضمن آنکه برنامه وزارت بهداشت آن است که اگر در استاني کمبود تختي ايجاد ‌شود، قبل از رخداد کمبود، حتما از ذخيره مرکزي امکانات را به آنجا گسيل ‌کنيم. کما اينکه تا کنون نيز در هيچ کجاي کشور چيزي به نام کمبود تخت نداشته‌ايم. وي درباره تجهيزات تنفسي بويژه دستگاه‌هاي ونتيلاتور نيز گفت: همانطور که مي‌دانيد طي اين مدت تقريبا سه چهار ماه، نه تنها نياز به واردات ونتيلاتور نداريم، بلکه مازاد هم توليد مي‌شود و برخي از آنها اجازه صادرات هم گرفته‌اند. مهم‌ترين ابزار براي بيماري‌هاي تنفسي، دستگاه کمک تنفسي، تخت ويژه و مراقبت ويژه است. در مجموع از نظر تجهيزات نيز هيچ کمبودي در کشور نداريم.

وضعيت نيروي انساني در بخش‌هاي کرونا

معاون وزير بهداشت درباره نيروي انساني در بخش‌هاي کرونا، گفت: در ارتباط با نيروي انساني که مهم‌تر و کاراتر از تجهيزات است، بايد بگويم که نيروي آموزش ديده و دوره ديده بسيار اهميت دارد. علل کمبود نيروي انساني در اين وضعيت بايد دقيق‌تر نگريسته شود. به عنوان مثال يک بيمارستان 400 تخته را در نظر بگيريد، اين بيمارستان از قبل کار مي‌کرده و پرستار و نيروي انساني داشته، اما کمبود کنوني نيروي انساني آن آيا به دليل افزايش تخت بيمارستاني است؟ در پاسخ بايد گفت که درصد کمي شامل اين موضوع مي‌شوند و اين مبحث توجيه کمبود نيرو را نمي‌کند. وي در اين باره افزود: در بيمارستان‌ها برخي از بخش‌ها را تنها به بيماري کرونا اختصاص داديم که قاعدتا اين بخش‌ها پرستار ويژه خود را مي‌طلبند. برخي از بخش‌ها نيز تخت‌هاي ويژه دارند که اين بخش‌ها نيز پرستارهاي ويژه خود را مي‌طلبند. نکته ديگر هم درگيري خود همکاران ما در برخي از بيمارستان‌ها با کروناست که حداقل دو هفته را اجبارا بايد از فيلد بيمارستان خارج شوند و بعد از بهبودي به محيط کار بازگردند.رئيسي گفت: مجموعه اين موارد باعث شده کمبودهايي ايجاد شود و براي به‌کارگيري پرستاران فراخوان دهند. البته به طور مزمن نسبت پرستار به تخت در همه جاي کشور معمولا از قبل هم کمبود وجود داشته است. در اين شرايط ويژه هم که همکاران ما در بيمارستان‌ها فرسايش و خستگي پيدا کرده‌اند و برخي از پرستاران فعال در بخش‌هاي کرونا حتي تا همين اواخر نيز، زمان استراحت‌شان را هم در بيمارستان مي‌مانند. اين همکاران پرتلاش سختگوش و ايثارگر در سراسر کشور باعث شده‌اند در اين زمينه موفق باشيم.

سرانجام وعده‌ استخدام پرستاران 89 روزه

وي در پاسخ به سوالي درباره وضعيت به‌کارگيري پرستارهاي 89 روزه که قرار بود در مجوزهاي جديد، استخدام و به‌کارگيري شوند، گفت: در ارتباط با پرستاران 89 روزه‌ نيز در جريانم برنامه‌ريزي‌هاي خوبي صورت گرفته که به کارگيري طولاني مدت شوند و مجوزهايي براي استخدام آنها در دانشگاه‌ها اخذ شده است.

چرا از تخت‌هاي نقاهتگاهي استقبال نشد؟

معاون بهداشت وزارت بهداشت در پاسخ به سوال ديگر ايسنا درباره وضعيت تخت‌هاي نقاهتگاهي ويژه کرونا نيز گفت: با توجه به اينکه خوشبختانه تعداد تخت‌هاي بيمارستاني‌مان خوب بود، از نقاهتگاه‌ها استفاده آنچناني نشد و بسياري از افراد ايزوله خانگي را ترجيح دادند و بسياري هم در بيمارستان‌ها ماندند و پس از بهبودي به منزل رفتند.وي در عين حال تاکيد کرد: اما همچنان اعتقاد داريم تخت‌هاي نقاهتگاه به عنوان پشتيبان بايد وجود داشته باشند؛ چراکه اين بيماري چندان قابل پيش بيني نيست و البته برخي از استان‌ها نيز از نقاهتگاه‌ها استفاده کردند. وي همچنين گفت: نکته بعدي که نبايد فراموش کرد بحث غربالگري سرپايي کوويد19 است؛ به طوري که بسياري از افراد به مراکز 16 ساعته مراجعه کرده، تست دادند و افراد علامت‌دار تحت درمان سرپايي قرار گرفتند. اين موضوع به کاهش بار بيمارستان‌ها بسيار کمک کرد. اگر اين غربالگري نبود ميزان بستري در بسياري از بيمارستان‌ها دو تا سه برابر افزايش مي‌يافت. معاون وزير بهداشت همچنين درباره برخي اظهارات مبني بر بروز موج دوم بيماري در کشور، گفت: موقعي که صحبت از موج يا شيوع مجدد بيماري مي‌شود بايد بدانيم که هر موجي يک بازوي بالا رونده دارد تا به يک قله مي‌رسد و پس از آن يک بازوي پايين رونده دارد. زماني از موج دوم صحبت مي‌کنيم که اين اتفاق رخ دهد. فعلا چنين اتفاقي در سطح کشور و استان‌ها نيفتاده است و اميدوار هم هستيم که نيفتد. در مجموع خوشبختانه فعلا دچار موج دوم در استان‌ها نشده‌ايم.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی