گفتوگوي ظريف با بن علوي
محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه کشورمان در ادامه رايزنيهاي منطقهاي با يوسف بن علوي، وزير مسئول در امور خارجي سلطنت عمان به صورت ويدئوکنفرانسي و با حضور هياتهاي دو طرف گفتوگو و تبادلنظر کرد. در اين ديدار طرفين آخرين تحولات منطقهاي و بينالمللي و همچنين موضوعات موردعلاقه فيمابين در خصوص افزايش همکاريهاي دوجانبه را مورد بحث و گفتوگو قرار داده و بر تداوم رايزنيهاي دوجانبه تاکيد کردهاند.
با ترامپ مذاکره نميکنيم
مشاور مقام معظم رهبري در امور نظامي اظهار کرد: به هيچوجه با دونالد ترامپ مذاکره نخواهيم کرد، زيرا ما او را جنايتکار ميدانيم نه رئيسجمهور. ما در رابطه با سامانههاي موشکي خود نيز مذاکره نخواهيم کرد و به سياست منطقهاي خود ادامه ميدهيم. سردار حسين دهقان گفت: هرگونه تحرکات نظامي آمريکا عليه ما در آبهاي خليجفارس با پاسخ گسترده مواجه خواهد شد. وي در رابطه با تحولات يمن نيز تاکيد کرد: اتفاقاتي که در يمن رخ ميدهد هرج و مرجي نظامي و بيهوده است که در وهله اول عربستان مسئول آن است. دهقان تصريح کرد: رياض بايد به شکست خود در جنگ يمن اعتراف کند و سياست جديدي را در پيش بگيرد. اگر عربستان قبول کند ما آماده گفتوگو با آنها بدون هيچگونه پيششرط هستيم.
مجلس يازدهم از ديد کدخدايي
سخنگوي شوراي نگهبان با اشاره به ديدارش با رئيس، نواب رئيس و برخي نمايندگان مجلس گفت که شوراي نگهبان آماده همکاري با مجلس است. عباسعلي کدخدايي در توئيتر نوشت: در مجلس فرصتي شد تا با رئيس و نواب محترم مجلس و چند تن از نمايندگان جديد ملاقات داشته باشم. جوان بودن، داشتن طرحهاي جديد و دغدغه معيشت مردم از ويژگيهاي نمايندگان جديد بود که اميدوارم با تلاش و جديت آنها را به ثمر برسانند. شوراي نگهبان آماده همکاري است.
ادعاي مديرعامل تلگرام
مديرعامل تلگرام در مورد فيلتر اين شبکه در ايران، روسيه و چين توضيحاتي ارائه داد و مدعي مقابله با فيلترينگ شد. پاول دوروف، مدير تلگرام در کانال تلگرامي خود بيانيهاي منتشر کرد و مدعي مقابله با فيلترينگ اين شبکه در روسيه، ايران و چين شد. در اين بيانيه آمده است: در آوريل 2018 دولت روسيه تلگرام را در اين کشور فيلتر کرد. ما ميدانستيم که چنين اتفاقي رخ خواهد داد، به همين دليل اپليکيشن تلگرام را به سرورهاي پروکسي تجهيز کرده بوديم. چندي پيش روسيه اعلام کرد تلگرام در اين کشور فيلتر نيست. وي افزود: ما نميخواهيم اين فناوري کهنه و منسوخ شود. به همين دليل است که تصميم گرفتيم منابع مقابله با فيلترينگ را بر مکانهاي ديگري که تلگرام هنوز در آنجا فيلتر است، متمرکز کنيم؛ جاهايي مثل ايران و چين.
جريمه سايپا سيتروئن
سخنگوي سازمان تعزيرات حکومتي اظهارکرد: با شکايت 12 نفر از هموطنان از شرکت سايپا سيتروئن در تهران، پروندهاي به اتهام گرانفروشي تشکيل شد. سيدياسر رايگاني گفت: پس از رسيدگي به پرونده و احراز تخلف، نهايتا شعبه پنجم تجديدنظر تعزيرات استان تهران، مديرعامل اين شرکت را به پرداخت 15ميليارد و 996ميليون ريال جزاي نقدي در حق دولت و ممهور کردن پروانه به مهر تخلف اول و همچنين پرداخت مبلغ 7ميليارد و 998ميليون ريال وجه اضافه دريافتي در حق شاکيان محکوم کرد.
لزوم تداوم فشار بر ايران
معاون وزير خارجه آمريکا در امور خاور نزديک بر تداوم فشار بر ايران تاکيد کرد. ديويد شنکر اظهار کرد: آمريکا خود را متعهد به فشار حداکثري بر ايران ميداند. اخيرا تحريمهاي جديدي عليه اين کشور اعلام شد و ما معتقديم که تحريمها و اقدامات ديگري عليه ايران ادامه خواهد يافت.
همتي بايد تا فرصتها نسوزد!
کارتهاي اعتباري اين نقش را ايفا ميکنند که مصرفکنندگان با اتکاي به اعتبار موجود در آن تنها به خريد کالا اقدام ورزند. معناي سادهتر اين مساله، جلوگيري از ورود نقدينگي به درون جامعه و کنترل تورم است. نکته آخر: رئيس کل بانک مرکزي با پيشينه مثبتي که در مواجهه با بحرانهاي اقتصادي از خود برجاي گذاشته بيترديد از مديران مياني خود خواهد پرسيد که؛ «چگونه از دانش فناوري اطلاعات و ارتباطات در عرصه اقتصاد ديجيتال و بانکداري نوين در مجموعه حساسي چون بانک مرکزي استفاده مناسبي جهت جلوگيري از تزريق نقدينگي و جايگزيني آن با اعتبار خريد در مقطع حساس کنوني صورت نگرفته است؟» در روزهاي اخير زمزمه يک طرح غيرکارشناسي ديگر، به گوش ميرسد: «دادن وام نقد (به جاي اعتبار خريد) به دارندگان سهام عدالت از طريق وثيقه گرفتن اين سهام». اين طرح نيز، مانند طرح قبلي، در صورتي که در مدلي غير از تخصيص اعتبار خريد کالا به مشمولين (دارندگان سهام عدالت) اجرا گردد، جز ورود سيل نقدينگي، افزايش لجامگسيخته قيمتها و لطمه به اقتصاد خانوار، دستاورد ديگري نخواهد داشت. درحاليکه نيک ميدانيم تخصيص اعتبار خريد مديريتشده و تقويت چرخه دادوستد -بدون ورود نقدينگي و پرداخت وام نقد به جامعه- ميتواند اثرات مثبتي در به حرکت درآوردن چرخ توليد بر جاي گذاشته و مسئولان اقتصادي دولت را از اتهام اقدامات پوپوليستي محفوظ بدارد؛ لااقل جلوي انحراف بعدي را از هماکنون بگيريم!