آرمان ملي: رئيسجمهوري گفت: ما با مردم آمريکا و کساني که در خيابانها تظاهرات ميکنند و اعتراضات خود را به گوش ميرسانند همدردي و کاخ سفيدي را که فرمان اين جنايتها را صادر ميکند، محکوم ميکنيم. حسن روحاني طي سخناني در آيين بهرهبرداري از طرحهاي ملي وزارت نيرو با تاکيد بر کنترل مصرف آب و انرژي در کشور، اظهار کرد: بحث آب و برق يکي از مسائل مهم هميشگي ماست و اگر يکي از اين دو در يک شهر قطع شود مشکلاتي را در شرايط خاص امروز به وجود ميآورد. مثلاً در مورد برق، قطع شدنش بيمارستانها را با مشکل مواجه ميکند و اگر آب قطع شود بهداشت مردم و شستوشوي دستها به مشکل ميخورد. وي افزود: تا پايان امسال 18 واحد نيروگاهي افتتاح ميشود و امروز هم يکي در بوشهر، عسلويه افتتاح شد که 2040 ميليارد برايش هزينه شده است. روحاني با بيان اينکه براي ما خوشحال کننده است که امسال 9 سد را تا پايان سال افتتاح ميکنيم، گفت: امروز سومين سد را افتتاح کرديم و 9 سد ديگر را هم آبگيري ميکنيم و تا پايان سال 6 سد نيز افتتاح خواهد شد.
تجارت برق با همسايگان
وي تأکيد کرد: تبادل با همسايگان فقط در دنياي سياست نيست؛ بلکه همکاريهاي اقتصادي، فرهنگي، گردشگري، علمي، فناوري و دانشگاهي نيز در ارتباط ما با همسايگانمان بسيار مهم است و به اعتقاد من هيچ رابطهاي در سياست خارجي مهمتر از رابطه ما با همسايگانمان نيست. رئيسجمهوري با تاکيد بر مديريت مصرف آب و برق از سوي مردم، اظهار کرد: ما امروز مراودات خوبي در زمينه برق با همسايگان خود داريم و هروقت ما نياز به برق داشته باشيم آنان کمک ميکنند و هروقت آنان نياز داشته باشند ما کمک ميکنيم. روحاني با تاکيد بر اينکه ما بايد با 15 همسايه خود روابط خوبي داشته باشيم، گفت: ما از اين 15 همسايه با 13 همسايه ارتباط خوبي داريم و با چند مورد روابطمان واقعاً نزديک و خيلي خوب است اما يکي دو همسايه در جنوب داريم که خودشان از مردم خوب ايران فاصله گرفتهاند. وي افزود: سرچشمه برخي از رودخانههاي کشورهاي همسايه در ايران است و سرچشمه برخي از رودخانههاي ما در کشورهاي همسايه است و به اين ترتيب يک صادرات و واردات طبيعي آب انجام ميشود. رئيسجمهوري تاکيد کرد: ما آماده هستيم که گاز را به هند و پاکستان صادر کنيم. در زمينه برق ارتباط خوبي با عراق و ترکمنستان داريم و هم در زمينه برق نيازمنديهاي ما در داخل بسيار مهم است و هم در خارج. روحاني گفت: ما امسال به خاطر شرايط خاص شيوع کرونا و تحريمهاي سنگين، بيش از هر سال ديگري به همکاري ملت با دولت نيازمنديم و مردم هم مطمئن باشند که دولت با همه سختيها توجه فراواني به مسائل اقتصادي و کارهاي زيرساختي دارد و در کنار ما بخشهاي خصوصي و بخشهاي عمومي و غيردولتي هم کار ميکنند تا مشکلات کمتر شود.
دفاع از مظلومان
وي با اشاره به برگزاري تجمعات اعتراضي و تظاهرات در شهرهاي مختلف آمريکا در پي کشته شدن جورج فلويد به دست پليس اظهار کرد: در شرايطي که وضع آمريکا يکي از بدترين روزهاي تاريخ سياسي و اجتماعياش را پشت سر ميگذارد، ما شاهد ظلم بزرگي به سياهپوستان و مردمي هستيم که تفکر کاخ سفيد را رد ميکنند و داستان عجيبي به وجود آورده است. روحاني يادآور شد: يک فرد سياهپوست با وحشيانهترين طريق و با شدت فراواني از مظلوميت کشته شد و ميبينم که همه دنيا بعد از اين واقعه نسبت به آن واکنش نشان دادند و چه تجمعاتي در کشورهاي مختلف براي اعتراض به اين رويه در آمريکا رخ داد. اين نشان ميدهد اگر دنيا مظلوميتي را ببيند، ديگر براي مردم مهم نيست آن مظلوم چه ديني داشته يا چه از نژادي بوده است، همه ميآيند و از مظلوم دفاع ميکنند. رئيسجمهوري تصريح کرد: ما با مردم آمريکا احساس همدردي ميکنيم، با کساني که در خيابانها تظاهرات ميکنند و اعتراضات خود را به گوش همه ميرسانند، همدردي ميکنيم و کاخ سفيدي که فرمان اين جنايتها را صادر ميکند محکوم ميکنيم. روحاني در پايان گفت: انجيل کتاب مقدسي است که مردم را به صلح و مهرباني دعوت ميکند؛ شرمآور است که رئيسجمهوري آمريکا براي اينکه فرمان جنايت و قتل را عليه شهروندان آمريکايي صادر کند، دست به انجيل ميبرد. انجيل کتاب مقدس يک دين ابراهيمي است و چنين ديدي به آن همه اديان ابراهيمي را خشمگين ميکند، چرا که همه اديان ابراهيمي انجيل و عيسي مسيح را قبول دارند و به آن احترام ميگذارند.