بستن

کاهش خرید ارز برای واردات در نیما

کاهش خرید ارز  برای واردات در نیما

اتاق بازرگانی تهران در جدیدترین گزارش خود اعلام کرده که خرید ارز برای واردات در دو ماهه ابتدایی امسال در قیاس با مدت مشابه سال قبل ۶۲ درصد کاهش یافته است. به گزارش ایسنا، بر اساس آمار و اطلاعات ارائه‌شده از اول فروردین‌ماه تا ۲۸ اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۸، دو میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار یورو در سامانه نیما از صادرکنندگان خریداری شده که این عدد در مدت مشابه سال جاری به حدود یک میلیارد یورو کاهش یافته و به این ترتیب افتی ۶۲ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین از اول فروردین‌ماه تا ۲۸ اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۸ صادرکنندگان بیش از سه میلیارد و ۱۰۰ میلیون یورو ارز در سامانه نیما برای فروش ارائه کردند که این عدد در مدت مشابه سال جاری به حدود 5/1 میلیارد یورو کاهش یافته که افتی ۵۰ درصدی را نشان می‌دهد. در دو ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۸ میانگین نرخ خرید یورو در بازار ثانویه حدودا ۱۰ هزار و ۶۰۰ تومان بوده که این عدد در دو ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۹ به حدود ۱۵ هزار و ۷۰۰ تومان رسیده و افزایشی ۴۷ درصدی را نشان می‌دهد. طبق نمودار ارائه شده از سوی اتاق بازرگانی تهران، میانگین معاملات در هفته پایانی اردیبهشت‌ماه افزایشی شده اما در هفته‌های قبل روندی سینوسی داشته است. اتاق بازرگانی تهران همچنین برآورد خود از تحولات اقتصادی در شاخص‌های کلان را ارائه کرده که بر این اساس رشد واقعی اقتصاد ایران طبق ارزیابی‌ها در دو ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۹ منفی شش درصد بوده است. این در حالی است که در همین مدت در سال ۱۳۹۸ رشد اقتصادی منفی 6/7 و در سال ۱۳۹۷ منفی 4/5 درصد برآورد شده است. رشد واقعی بخش نفتی اقتصاد ایران منفی 9/5 و رشد واقعی بخش غیرنفتی منفی شش درصد اعلام شده است. طبق برآورد صورت گرفته از سوی اتاق بازرگانی تهران در دو ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۹ نرخ تورم ۳۴ درصد، نرخ رشد نقدینگی 5/19 درصد و تراز حساب جاری منفی بوده است.

رشد قیمت برنج با اختصاص ارز نیمایی
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران گفت: تخصیص ارز نیمایی به برنج موجب افزایش قیمت و خروج آن از سبد اقشار آسیب‌پذیر می‌شود. مسیح کشاورز در گفت‌وگو با ایلنا، در مورد حذف ارز دولتی برای واردات برنج افزود: از بهمن‌ماه سال گذشته به دلیل نیاز کشور به تامین برنج، حدود 500 هزار تن برنج براساس ارز 4200 تومانی وارد کشور شد. او با بیان اینکه برنج در گروه یک کالاهای وارداتی است، ادامه داد: متاسفانه بانک مرکزی به‌رغم فشارهای وارده از وزارت صمت برای تخصیص ارز در این موضوع به حدی تعلل کرده است که برنج‌ها در گمرک رسوب کرده و واردکنندگان آن را متضرر کرده است. کشاورز با بیان اینکه با ورود به فصل گرما، سلامت برنج تحت تاثیر قرار خواهد گرفت، گفت: این موضوع به بانک مرکزی اعلام شده و مقرر گشت که ارز نیمایی به برنج تخصیص یابد. به‌رغم پیش‌بینی‌های ما مبنی بر عدم موافقت رئیس جمهوری با این طرح بانک مرکزی، متاسفانه با این طرح موافقت شده و ارز نیمایی به برنج تخصیص یافت.

طلا دوباره صعود کرد
قیمت طلا در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی تحت تاثیر آمارهای اقتصادی نامطلوب اقتصادهای بزرگ که منعکس‌کننده تبعات شیوع پاندمی ویروس کرونا بود، افزایش یافت. به گزارش ایسنا، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور 2/0 درصد رشد کرد و به ۱۷۴۷ دلار و ۱۹ سنت رسید. در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با 4/0 درصد افزایش، به ۱۷۵۳ دلار و ۳۰ سنت رسید. جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا، در اظهاراتی که در برابر کمیته بانکی سنا داشت، عنوان کرد که بانک مرکزی به دنبال گسترش دسترسی به تسهیلات اعتبار برای استقراض‌کنندگان بیشتری شامل ایالت‌های کم‌جمعیت‌تر است. دانیل هاینس، تحلیلگر گروه بانکی ANZ ، در این باره گفت: آنچه بانک مرکزی آمریکا در چند ماه آینده انجام خواهد داد، کاملا مهم خواهد بود و مطمئنا پاول اشاره کرده که نرخ‌های بهره برای یک مدت قابل پیش‌بینی نزدیک صفر خواهد ماند. بازارها اکنون منتظر انتشار جزئیات نشست سیاست پولی کمیته بازار آزاد بانک مرکزی آمریکا هستند که روزهای ۲۸ و ۲۹ آوریل برگزار شد.

مبادله صادرات جوجه و تخم‌مرغ با ریال
دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه اعلام کرد که صادرات جوجه و تخم‌مرغ به عراق و افغانستان با ریال مبادله می‌شود و برگشت ارز در قبال صادرات این محصولات توجیه اقتصادی ندارد. محمدرضا صدیق‌پور در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه صادرات جوجه یکروزه به افغانستان حدود یک ماه است که آغاز شده، اظهار کرد: در ابتدا روند صادرات به‌کندی و با موانعی مواجه بود که با تلاش انجمن و رفع موانع، صادرات روان‌تر شده و از یک هفته پیش نیز این صادرات به افغانستان به صورت رسمی شکل گرفته است.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی