بستن

خبـ ـ ـ ـر و نظـ ـ ـ ـر

خبـ ـ ـ ـر و نظـ ـ ـ ـر

جهش برزيل به سکوي سوم موارد ابتلا به کرونا در جهان

آمار رسمي ارائه شده از موارد ابتلاي جديد به ويروس کرونا در برزيل، از صعود اين کشور به جايگاه سوم جهان حکايت دارد. به گزارش خبرگزاري فرانسه از سائوپائولو، برزيل با برخورداري از 254 هزار و 220 مورد ابتلا به کرونا، طي 72 ساعت گذشته انگليس، اسپانيا و ايتاليا را پشت سر گذاشته است و اکنون در جايگاه سوم جهاني پس از آمريکا با يک ميليون و 500 هزار مورد ابتلا و روسيه با 290 هزار مورد ابتلا قرار دارد. در همين حال، 16 هزار و 792 مورد مرگ ناشي از ابتلا به کوويد19 در برزيل به ثبت رسيده که اين رقم، ششمين رقم بالاي مرگ و مير در جهان است. اما کارشناسان مي گويند آمار واقعي ممکن است 15 برابر يا بيشتر باشد.اين کشور بزرگ 210 ميليون نفري در آمريکاي‌جنوبي با نزاع سياسي در مورد نحوه پاسخگويي به بحران کرونا روبه روست. «ژائير بولسونارو» رئيس‌جمهوري راست‌گراي برزيل، کرونا را با يک آنفلوآنزاي معمولي مقايسه کرده و با محکوم کردن تنش و هيجان پيرامون آن، از مردم خواسته است براي جلوگيري از سقوط اقتصادي در اين کشور به کسب و کار بازگردند. مقام‌هاي ايالتي و محلي در عين حال از شهروندان خواسته‌اند در خانه بمانند و فاصله اجتماعي را رعايت کنند. بولسونارو اکنون به دنبال سومين وزير بهداشت براي کابينه‌اش است. وي از زمان شيوع کرونا اولين وزير بهداشت را پس از درگير شدن با او در مورد قرنطينه خانگي برکنار کرد. دومين وزير بهداشت نيز هفته گذشته در کمتر از يک ماه پس از انتصاب به اين پست، به دليل اصرار رئيس‌جمهوري به استفاده گسترده از داروي مالاريا براي درمان کرونا، استعفا کرد. گزارش مي‌شود که ظرفيت پذيرش بيمارستان‌ها در چند منطقه از برزيل تکميل شده است و در برخي شهرها، اجساد جان باختگان در گورهاي جمعي دفن مي‌شود. حال حزب مخالف کارگران برزيل درصدد آغاز فرآيند استيضاح رئيس‌جمهوري به دليل سوءمديريت در رويارويي با بحران کروناست. حزب کارگران قرار است درخواست رسمي خود را براي آغاز فرآيند استيضاح بولسونارو به مجلس نمايندگان اين کشور ارائه کند. احزاب ديگر برزيل از جمله جنبش سوسياليسم، برخي سازمان‌هاي مدني و شماري از نهادهاي حقوقي از اين طرح استيضاح حمايت کرده‌اند. برزيل اين روزها شرايط کرونايي پيچيده‌اي را تجربه مي‌کند که مي‌تواند اين کشور را به سوي بحراني تمام عيار سوق دهد. چند عامل از جمله رويکرد نامشخص رئيس‌جمهوري، بي‌توجهي ميليون‌ها شهروند نسبت به قرنطينه خانگي و نظام بهداشتي و خدمات درماني ناکارآمد، سبب نگراني کارشناسان در مورد آينده برزيل در دوران کرونا شده است.کارشناسان معتقدند، برزيل با اين شرايط جزو چند کشوري در جهان قرار خواهد گرفت که بدترين وضعيت کرونايي را تجربه خواهد کرد و اين به معناي احتمال بروز بحراني تمام عيار در اين کشور است.

قرنطينه 700 هزار نفر در مرز چين

شهر شولان با جمعيتي حدود 700 هزار نفر در منطقه اي واقع در شمال شرق چين و هم مرز اين کشور با روسيه در پي شيوع ويروس کرونا به طور کامل قرنطينه شد. رسانه‌هاي چين از چند روز قبل گزارش‌هايي درباره شيوع بيماري در اين منطقه منتشر کرده بودند اما کميسيون بهداشت ملي چين اعلام کرد که 700 هزار نفر از روز دوشنبه در قرنطينه کامل قرار گرفته‌اند. بر اساس گزارش اين کميسيون، هيچکسي تا اطلاع ثانوي حق ورود و خروج به اين شهر را ندارد و از هر خانواده فقط يک نفر مي‌تواند دو روز يک بار به مدت دو ساعت براي خريد از خانه خارج شود. در شهر جي لين واقع در استان جي لين در شمال شرق چين هم تاکنون 34 مورد جديد ابتلا به کرونا اعلام شده است که ظاهرا همه اين موارد از اين شهر مرزي سرايت کرده است. در پايان ماه دسامبر سال 2019 وقتي که مواردي از کرونا در شهر ووهان مرکز استان هوبي چين گزارش شد، ميليون‌ها نفر از ساکنان شهر در قرنطينه قرار گرفتند. در 24 ساعت گذشته فقط 7 نفر ديگر بر شمار مبتلايان به کرونا در چين افزوده شده است که چهار نفر از آنها چيني‌هايي هستند که به کشور بازگشته‌اند دو نفر هم در استان ليائونينگ و يک نفر هم در شهر شانگهاي مبتلا شده است. شهر جي لين در شمال شرق چين هم از يک هفته قبل محدوديت‌هاي گسترده اي را براي ساکنان شهر در نظر گرفته است تا ابتلاي خوشه اي کرونا و سرايت آن به ديگر مناطق چين که حالا عاري از کرونا مي باشند، جلوگيري کند. به دستور مقام هاي ارشد دست‌کم 6 نفر از مسئولان محلي در شهرهاي شمال شرقي کشور به دليل سهل انگاري در کنترل بيماري، از مقامشان برکنار شده‌اند.

انتقاد هواوي از وزارت بازرگاني آمريکا

شرکت فناوري هواوي چين با انتشار بيانيه‌اي از اصلاح مستقيم مقررات ممنوعيت صادرات محصولات از سوي وزارت بازرگاني آمريکا عليه اين شرکت انتقاد کرد. شرکت هواووي روز سه‌شنبه در اين بيانيه آورده است: دولت آمريکا براي مهار بيشتر توسعه اين شرکت، با ناديده گرفتن نگراني‌هاي تعداد زيادي از انجمن‌هاي صنعتي و شرکت‌هاي مختلف، مقررات صادرات مستقيم محصولات را بدون‌محدوديت گسترش داده است که شکل اصلاح شده اين مقررات براي صنعت، خودبزرگ‌بينانه و مخرب است. هواوي اضافه کرده است دولت آمريکا به منظور سرکوب شرکت‌هاي پيشرفته کشورهاي ديگر، منافع مشتريان و مصرف‌کنندگان سراسر جهان را ناديده مي‌گيرد که خلاف ادعاهاي هميشگي اين کشور مبني بر حمايت از امنيت سايبري است. شرکت هواوي افزوده است: ما اين رويداد را به طور همه‌جانبه بررسي و ارزيابي کرده و پيش بيني مي‌کنيم به طور اجتناب‌ناپذيري تحت‌تاثيرات آن قرار خواهيم گرفت تا حد امکان براي پيدا کردن راه حل تلاش مي کنيم و اميدواريم مشتريان و تامين‌کنندگان همراه با شرکت هواوي با تمام نيرو براي رفع تاثيرات منفي اين مقررات تبعيض‌آميز تلاش کنند. بيانيه شرکت هواوي در شرايطي است که وزارت بازرگاني چين هم با انتشار بيانيه‌اي در تارنماي خود از آمريکا به عنوان کشوري ياد کرد که اصول بازار و تجارت عادلانه را نقض کرده است. در اين بيانيه به ممنوعيت‌هاي جديد آمريکا براي فروش نيمه‌هادي‌ها از طريق شرکت‌هاي خارجي به شرکت هواوي چين اشاره شده و آمده است که چين از شرکت‌هاي خود در هر شرايطي حفاظت خواهد کرد آمريکا بايد فورا اين تدابير محدود‌کننده و ممنوعيت‌ها عليه چين را لغو کرده و زمينه و شرايط را براي تجارت عادلانه و همکاري شرکت ها فراهم کند. وزارت بازرگاني چين تاکيد کرده است با توجه به مقررات جديد ممنوع‌کننده آمريکا که از جمعه گذشته اعلام شد چين هم تدابير مقابله‌جويانه از جمله قرار دادن نام شرکت‌هاي آمريکايي در فهرست شرکت‌هاي غيرقابل اعتماد را که باعث محدود شدن فعاليت‌هاي آنها مي‌شود، مد نظر قرار مي‌دهد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی