آرمان ملي: انتشار فيلم «کتک زدن يک خانم» در روز پنجشنبه توجه زيادي را به خود جلب کرد. در فيلم منتشر شده چنين نشان داده ميشود که جواني به يک خانم مطلبي را ميگويد و آن خانم به او پاسخ ميدهد که مقدمه کتک زدن خانم از سوي آقا ميشود و عدهاي اين اتفاقات را نهي از منکر مرد جوان دانستند که وقتي به نتيجه نرسيد با خانم درگير شد. به دنبال انتشار خبري تحت عنوان«انتشار دهنده فيلم ضرب و شتم يک خانم در فضاي مجازي تحت تعقيب است» به نقل از دادستان عمومي و انقلاب شهر ري در برخي از رسانهها، نوفرستي دادستان شهر ري ضمن تکذيب تعقيب قضائي عامل انتشار فيلم ياد شده در فضاي مجازي، عنوان کرد: در گفتوگويي که با يکي از خبرگزاريهاي داخلي درباره اين موضوع انجام دادم، به هيچ عنوان نگفتهام که انتشار دهنده فيلم ضرب و شتم يک خانم در فضاي مجازي تحت تعقيب قضائي قرار ميگيرد. وي تاکيد کرد: اين خبرگزاري بهرغم اينکه چنين جملهاي در گفتوگوي بنده با خبرنگار آن نبوده، اقدام به انتشار چنين موضوعي کرده است. وي با بيان اينکه گزارش تخلف و يا جرم براساس قانون جرم محسوب نميشود، گفت: در موضوع مورد نظر، شخصي که انگيزه وي هنوز مشخص نيست، بعد از گذشت چندين ماه از موضوع و بازداشت فرد خاطي، اقدام به انتشار آن کرده است. با اين حال اقدامي جهت تعقيب قضائي منتشر کننده فيلم در فضاي مجازي از سوي دادستاني انجام نشده است.
متهم 4 آذر بازداشت شد
دادستان عمومي و انقلاب شهر ري همچنين گفت: متهم ضرب و شتم در تاريخ چهارم آذرماه بازداشت و تحويل مرجع قضائي مربوطه شده است. نوفرستي اضافه کرد: به محض دريافت گزارش، موضوع در دستور کار قرار گرفت و شخصا از رئيس پليس امنيت عمومي خواستم تا پيگير موضوع باشد. دادستان عمومي و انقلاب شهر ري خاطرنشان کرد: با توجه به بررسي فيلم منتشر شده در فضاي مجازي مشخص شد که اين درگيري در نزديکي يک موسسه مالي صورت گرفته؛ لذا مقرر شد تمامي شعب اين موسسه مالي در شهر ري مورد بررسي قرار گيرند تا مشخص شود که در نزديکي کدام يک از شعب، موضوع رخ داده است. وي افزود: در بررسيهاي انجام شده، مشخص شد که اين موسسه مالي فقط دو شعبه در شهر ري دارد و محل درگيري در نزديکي هيچ کدام از اين دو شعب نبوده است و مشخص شد که اين موضوع هيچ ارتباطي با حوزه قضائي شهر ري ندارد. نوفرستي اذعان کرد: تحقيقات پيرامون اين موضوع ادامه داشت تا اينکه با بررسي سوابق متهم مشخص شد که در تاريخ چهارم آذرماه يک نيابت قضائي از تهران پيرامون ضرب و شتم و مزاحمت براي بانوان دريافت شده بود و متهم در همان تاريخ بازداشت و با صدور قرار وثيقه تحت الحفظ تحويل مرجع قضائي مربوطه شده بود. وي تصريح کرد: مشخص نيست به چه دليل بعد از چند ماه از برخورد قضائي اين کليپ اکنون در فضاي مجازي منتشرشده است.
واکنش ناجا چه بود؟
نيروي انتظامي هم به انتشاراين فيلم در فضاي مجازي واکنش نشان داد. باشگاه خبرنگاران نوشت: جانشين فرمانده انتظامي تهران بزرگ درباره فيلم منتشر شده در فضاي مجازي گفت: هيچ فردي حق ندارد به صورت سرخود و اينچنين ناهنجار به بانوان تعرض کند. سردار حميد هداوند افزود: از نظر ما اين رفتارها نابجا و ناشايست است و قطعا پليس در پي دستگيري اين فرد خاطي خواهد بود. سردار هداوند با بيان اينکه خانمي که در اين کليپ مورد هتک حرمت قرار گرفت با مراجعه به پليس از فرد خاطي شکايت کند، تصريح کرد: در صورت اعلام شکايت شهروندان با افرادي که اقدام به تشويش اذهان عمومي در جامعه ميکنند برخورد خواهد شد. جانشين فرمانده انتظامي تهران بزرگ گفت: امر به معروف و نهي از منکر بر همه ما واجب است، اما اينچنين که بخواهيم با افراد کم حجاب برخورد کنيم کاري ناشايست و دور از شأن و منزلت است. مشخص است که اين افراد به دنبال اهداف شخصي خود هستند.
بايد تذکر ميداد و ميرفت!
سرپرست معاونت اجتماعي و مطالبهگري ستاد احياي امر به معروف و نهي از منکر هم در خصوص انتشار ويدئويي مربوط به درگيري يک خانم و آقا در خيابان که به اسم امر به معروف و نهي از منکر در شبکههاي مجازي منتشر شده است، گفت: ما هم اين ويدئو را ديدهايم، اما مشخص نيست که اصلا اين ويدئو براي امر به معروف باشد يا خير چون هيچ صوتي وجود ندارد و ما هم اولا بايد بررسي کنيم. ميرزايي افزود: اما اين اظهارنظر ما منوط به همان چيزي است که ديدهايم و بهفرض اينکه امر به معروف بوده است يعني فرض ميکنيم که اين خانم در ابتدا موردي را مثل حجاب رعايت نکرده و آن آقا قصد داشته که اين خانم امر به معروف کند صورت ميگيرد و حالا با اين فرض بايد مواردي را بدانيم. ميرزايي گفت: آقايي رد ميشود و خانمي در حال تماس تلفني است. فرض ميکنيم اين آقا به اين خانم تذکري ميدهد و گويا خانم چيزي مثل فحش ميگويد که آقا به سمت خانم بر ميگردد و آقا شروع ميکند به لگد زدن و خانم از خودش دفاع ميکند. سرپرست معاونت اجتماعي و مطالبهگري ستاد احياي امر به معروف و نهي از منکر ادامه داد: با فرض اينکه خانم مسالهاي را رعايت نکرده است آن آقا فقط وظيفه داشته تذکر بدهد و برود زيرا در لسان مقام معظم رهبري آمده است که «تذکر بدهيد و برويد». اين آقا بايد تذکر ميداده و ميرفته. وي ادامه داد: ما در اينگونه پروندهها اسمش را امر به معروف نميگذاريم و به هيچ عنوان از اين افراد بعد از ايجاد پرونده حمايت نميکنيم و اين آقا از جايي که برگشته کار اشتباهش شروع شده است. سرپرست معاونت اجتماعي و مطالبهگري ستاد احياي امر به معروف و نهي از منکر افزود: مردم در کف خيابان مشکلاتي دارند که اصلا حوصله بحث ندارند براي مثال چکشان برگشت خورده و اين بازگشتها باعث جدل ميشود و مشکلات ديگري ايجاد ميشود. در همين مورد اگر من به اين صحنه ميرسيدم و ميديدم که يک خانم دارد با يک آقايي دعوا ميکند حتما آن آقا را ميزدم چون در قاموس ما اينگونه است که نبايد يک خانم کتک بخورد.