بستن

پايداري‌ها شروع كردند؛ ساز ناكوك عليه وحدت

پايداري‌ها شروع كردند؛ ساز ناكوك عليه وحدت

آرمان ملي: با نزديک شدن به انتخابات دوم اسفندماه، اظهارنظرهاي متفاوتي ازاحزاب سياسي شاخص به گوش مي‌رسد. اگرچه اصلاح‌طلبان در اين بازه زماني کوتاه، تمام‌قد براي ارائه ليست در تلاشند و سعي مي‌کنند با وجود محدوديت در تعداد نامزدهاي تاييد صلاحيت شده، با ارائه ليستي کارآمد در افزايش مشارکت سياسي در اين دوره از انتخابات سهيم باشند. از سوي ديگر در ميان طيف‌هاي اصولگرايي و با وجود تعداد بالاي نامزدهاي تاييد صلاحيت شده، خبرها از اين حکايت دارد که ارائه ليست واحد با مشکل روبه‌رو شده و شايد اين حزب با دو ليست و شايد بيشتر وارد انتخابات شود و اين در حالي است که پيش‌تر اصولگرايان از ارائه ليست واحد سخن مي‌گفتند.

روند ائتلاف

همزمان بااعلام‌اسامي تاييد صلاحيت شدگان از سوي شوراي نگهبان و درحالي که اصلاح‌طلبان در شوک رد صلاحيت‌ها بودند، اصولگرايان با شادماني از پيروزي و برخورداري از گزينه‌هاي بيشتر در چينش ليست خود، با قطعيت بالا از وحدت ميان طيف‌هاي خود خبر داده و با اميدواري از وحدت صحبت مي‌کردند. همان زمان سيدمصطفي ميرسليم، رئيس شوراي مرکزي حزب موتلفه اسلامي در توصيف وحدت اصولگرايان اظهارکرد: «وحدت اصولگرايان روند مناسب و مثبتي را طي مي‌کند و ان‌شاء‌ا... به فهرست واحد منتهي خواهد شد»، اما اميد اعضاي موتلفه به وحدت در ميان اصولگران، نسبت به ساير طيف‌هاي اين جريان زماني مشهودتر شد که حميدرضا ترقي، عضو شوراي مرکزي حزب موتلفه در اين باره اينگونه اظهارنظر کرد: «در مجموع به نظر مي‌رسد که اصولگرايان در اين دوره به لحاظ وحدت و انسجام در تمامي دوره‌ها وضعيت بهتر و مناسب‌تري دارند و هماهنگي و هم‌افزايي بين نيروهاي انقلاب روز به روز درحال گسترش است و من معتقدم که ان‌شا‌ءا... مي‌توانيم با ليست واحد وارد صحنه رقابت انتخاباتي شويم.» متقي‌فر، سخنگوي جبهه پايداري نيز با اعلام رضايت از سوي جبهه پايداري براي ليست واحد، بيان کرد: «اولويت ما ليست واحد است و ما مشکلي نداريم و دوست داريم که همه يک‌جا و يکپارچه باشيم». طولي نکشيد که اين اظهارنظرها از سوي ديگر اعضاي جبهه پايداري نقض شد و زمزمه‌هاي متفاوتي به گوش رسيد و مرتضي آقاتهراني، دبيرکل جبهه پايداري گفت: «اگر واقعا امکان ليست مشترک وجود نداشت، مي‌توان ليست مستقل ارائه داد.» اگرچه عده‌اي از همراهي نکردن جبهه پايداري در ارائه يک ليست سخن گفتند، برخي افراد اين طيف به چند دسته شدن اصولگرايان اشاره کردند. چنانکه وهاب عزيزي، فعال اصولگرا و دبيرکل حزب جهادگران ايران، در توصيف شرايط فعلي اصولگرايان مي‌گويد: «پيش‌بيني مي‌شود که در تهران چند ليست اصولگرا حضور داشته باشد و از چهار ليست با عنوان‌هاي ليست قاليباف، ليست پايداري، ليست جهادگران ايران اسلامي و ليست اصولگرايان سنتي به نام شوراي ائتلاف نام برد.»

ارائه چند ليست، سود يا زيان؟

پس از اخبار رسيده از سوي اصولگرايان در عدم تفاهم براي ارائه ليست واحد، آراء متفاوتي در سود و زيان اين اتفاق مطرح شد. در اين ميان برخي ارائه دو ليست يا بيش از آن از سوي اين حزب را منفي ارزيابي کرده و اين اقدام را سبب پراکنده شدن آراي نامزدهاي اصولگرا و در نهايت راهکار وجود نامزدهاي مشترک در اين ليست‌ها را براي رفع اين مشکل راهگشا مي‌دانند. حجت‌الاسلام سبحاني‌نيا در ارزيابي تشتت آرا مي‌گويد: «اگر ليست‌هاي پراکنده بيرون بيايد، اين تعدد ليست قطعا موجب به هم پاشيدگي و عدم توفيقِ کامل اصولگرايان مي‌شود و رقبا مي‌توانند از اين فرصت استفاده کنند». در حالي که از سوي ديگر، برخي از اعضاي يک طيف در جريان اصولگرايان که پيشتر به اين تعدد ليست دامن زده‌اند، ارزيابي مثبتي داشته و وحدت را به معناي عدم مخالفت با يکديگر نمي‌دانند و به گونه‌اي اظهار نظر مي‌کنند که ارائه ليست با افراد مختلف نافي وحدت نيست. به عنوان مثال سخنگوي جبهه پايداري معتقد است: «تعدد ليست اتفاقا مي‌تواند شور انتخاباتي کشور را افزايش دهد». اين اظهارات با واکنش مهدي چمران، عضو شوراي ائتلاف نيروهاي انقلاب مواجه شد. وي گفت: «ما کار خودمان را انجام مي‌دهيم. شوراي ائتلاف به اين مسائل کاري ندارد. اسامي را هم اعلام مي‌کند. آن کساني که قبول کردند، آمدند و شرايط را پذيرفتند، به همکاري ادامه مي‌دهند؛ آنها هم که نپذيرفتند نمي‌آيند» که با اين وجود، دستيابي اصولگرايان به کرسي‌هاي بيشتر در مجلس آتي با ابهام بيشتري مواجه خواهد شد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی